m.o.k
Üye
Taekwondoda yüze yumruk zaten yasaktır.Evet dedigin gibi yüzüne sert bi yumruk yese oturur kalır ama karşındakide yüzüne sert bi tekme yerse uzun bi süre oturur kalır.Boksörlerin müdafası,eskivi,atakları,kaçışları diğer dövüş sporları veya sanatlarına benzemez.Tekvandoda gart yok bir kere sert bir yumruk otursa yüzüne çöker kalırsın.Kickboksdada gart hep açık kickboksta kimsenin gartını kapalı görmedim ama boksörlerin gartları balyozla vursan acılmaz.![]()
Ayrıca kavga kadar gereksiz birşey yoktur.Evet yeri geldiginde belkide kaçınılmazdır size birisi vururken Rocky tarzı vur hadi vur diyemezsiniz ve illaki kendiniz kavga içinde bulursunuz ancak en iyisi bu tür şeylerden uzak durmak ve efendi bi şekilde konusarak halletmek.Bu yaşıma kadar onlarca kavga ettim hatta yeri geldi yerel gazetelere resimlerim bile basıldı ama şimdi durup baktıgım zaman sadece gülüyorum . Çünkü kavga kadar gereksiz birşey yok en kötüsü bir sonu yok .Bigün döversiniz iki gün döversiniz 3.gün dayak yersiniz.
Ve bir büyügümün bana söyledigi söz hiç aklımdan çıkmıyor."Herkes mafya serseri kavgacı olabilir ama herkes efendi olamaz."
Son düzenleme: