Sokak Dövüşünde Kimler Avantajlı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ahmets
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sokak kavgalarında kimler avantajlı

• boks

Votes: 104 24,5%
  • kickboks

Votes: 182 42,8%
  • karete

Votes: 13 3,1%
  • aikido

Votes: 18 4,2%
  • hapkido

Votes: 9 2,1%
  • tekwando

Votes: 12 2,8%
  • wing tsun

Votes: 51 12,0%
  • diğerleri

Votes: 36 8,5%

• Total voters
    425
Boksörlerin müdafası,eskivi,atakları,kaçışları diğer dövüş sporları veya sanatlarına benzemez.Tekvandoda gart yok bir kere sert bir yumruk otursa yüzüne çöker kalırsın.Kickboksdada gart hep açık kickboksta kimsenin gartını kapalı görmedim ama boksörlerin gartları balyozla vursan acılmaz.;)
Taekwondoda yüze yumruk zaten yasaktır.Evet dedigin gibi yüzüne sert bi yumruk yese oturur kalır ama karşındakide yüzüne sert bi tekme yerse uzun bi süre oturur kalır.
Ayrıca kavga kadar gereksiz birşey yoktur.Evet yeri geldiginde belkide kaçınılmazdır size birisi vururken Rocky tarzı vur hadi vur diyemezsiniz ve illaki kendiniz kavga içinde bulursunuz ancak en iyisi bu tür şeylerden uzak durmak ve efendi bi şekilde konusarak halletmek.Bu yaşıma kadar onlarca kavga ettim hatta yeri geldi yerel gazetelere resimlerim bile basıldı ama şimdi durup baktıgım zaman sadece gülüyorum . Çünkü kavga kadar gereksiz birşey yok en kötüsü bir sonu yok .Bigün döversiniz iki gün döversiniz 3.gün dayak yersiniz.
Ve bir büyügümün bana söyledigi söz hiç aklımdan çıkmıyor."Herkes mafya serseri kavgacı olabilir ama herkes efendi olamaz."

Son düzenleme:
aikido: da ustalaşmak yıllar alır birden fazla rakibe karşı etki etmez
boks: 2 3 kişiyi rahat indirir hatta bel üstü refleksleri çok kuvvetli olduğu için tek yumruk yemeden bitirir kavgayı(örnek nuh demircan amatör box yapmış bir güvenlik görevlisi youtube da video su var)
Taekwondo: sadece açık alanda işe yarar.bir savunma sistemi yoktur rakip sizi yakaladımı bitersiniz.tek yumrukta yatarsınız.
Karate:shotokan ve ashihara olarak 2 ye ayrılır .shotokanda müsabakalarda vurmak yoktur.nokta vuruşu esas alınır .etkili bir sanat değildir.ashihara da dövüşçüler herhangi bir eldiven sargı vb kullanmazlar.yüze yumruk yasaktır.onun dışında allah ne verdiyse dalarlar birbirlerine.birden fazla düşmana karşı etkilidir.
Kickbox-Muay thai:bunlar gerçekten sokakta 2 3 kişiye karşı kullanılacak en iyi sanatlardır.öğrenmesi kolaydır.muay thai tam bir sokak dövüşüdür.kol bacak diz dirsek kombine bir şekilde kullanılır.
hapkido:bilmediğim bir sanat.ama içine aikido gibi pekçok yakalama hareketi olduğunu duymuştum.
Wing tsun /Chun:Bruce lee nin ana tekniğidir.dünyanın en kapsamlı tekniğidir.öğrenmesi yıllar alır.ustalaşmadan birden fazla rakibe karşı etkili değildir.teke tekte etkilidir.bıçak sopa vb her tütlü alete karşı savunması vardır.
Capoeira:kesinlikle bir dövüş tekniği değildir.ama eğlenceli bir dans tekniğidir.dövüşmek için değil eğlenceli vakit geçirmek için öğrenilebilir.
judo:sağlam bir judocu yu teketek te indirmek imkansız gibidir.çelik gibi sinirleri olur .sizi yakaladı mı işiniz bitmiştir derim
Güreş:Judo nun aynısı diyebilirim.
MMA-UFC:Teketek te gerçekten çok etkilidir her türli tekniğin karışımıdır.aman yer dövüşüne ağırlık verdiği için birden fazla rakibe karşı fazla etki etmez

bunları tamamen kendi deneyimlerim görüşlerim ve araştırmalarım sonucu yazdım.herhangi bir kaynaktan alıntı yapmadım saygılar.

ayrıca şunu söylemeyi unutmuşum.dövüş hakkında herhangi birşey bilmiyorsanız veya kendinize güvenmiyorsanız yanınızda biber gazı bulundurun.çok etkilidir(3vs1 de çok işime yaramıştı da:D)

Son düzenleyen: Moderatör:
@ Bloodist

Gerçekten cok faydalı bir yazı olmuş söylemek ve anlatmak istediğim şeyleri bir yazıda toplamışsın.Herkes aikido,taekwando diyo ama bu nedir diye bakmıyolar.Bunlar sokakta yaramaz arkadaşlar.Sokakta boks,kickboks,mua thai gibi dövüş sporları etkilidir teknik ve standartlarından dolayı.Eğer kavga edicek yüreğiniz ve bileğiniz yoksa veyahut 5 kişiye tek kişi yakalandıysanız Bloodist'unda dediği gibi.Ver biber gazını olsun bitsin.:D

Nuh Demircan'ın videosunu izledim. İki videosu toplam 8 milyon hit almış (sadece youtube'da - yorum yazanların %99'u da Amerikan), adamı şampiyon sayabiliriz bence.
Bu arada fikir olsun diye gerçek spkak dövüşü videosu aradım, inanın en gerçeği Nuh Demircan'ındı.

hımm

aikidocu kız 2 metrelik adamı uçurmuş diyor arkadaş ben iddia ediyorum uçuramaz aikido yapmakta güç ister güçsüz adamın sadece eklem hareketleriyle biryere varması mümkün değil ozaman kafes dövüşçüleri okadar ağır idmanlar yapmazlar haftada 2 gün aikido çalışşınlar tamam..önce fiziksel kapasite yükselmeli ek olarak aikido yapılmalı?
basit hareketlerle kendi vucut ağırlığındaki adamı 3-4 m fırlatabiliyorsun... kendimde yaptım bunu
ama Cumhur başkanlığı muhafız alayından bir gösteri izledim adam iki tane adamı aynı anda fırlattı bravo . tabi bu hareketleri direk kavgada yapman senin içinde rakip içinde baya tehlikeli olabilir. çok pratik ister çünkü...
benim fikrimde güç olmadan bir şey olmaz sporlar güç (güçsüz kaslarla hızda yapılmaz)esneklik ve yetenek üstüne değilmi zaten?

Aikido

Sporun spor amacıyla yapıldığı sürece her biri kişiye farklı yetenekler ve özellikler kazandırır. Kazanılmış özellikler hem özel hayatımızda yani bireysel hayatımızda hem de iş hayatımızda bize esneklik çeviklik ve çözüm ortaklğı getirir.

Atatürk 2ün de dediği gibi savaş kacınılmaz olmadıkça bir cinayettir. Ama savaşmaya mecbur isek ve ölüm olacaksa ucunda ben giderken birinide götürürüm yerine ben gideken çoğunuda götüürürm demek gerekir. :)

Aikido dünyada musabakası/yarışması ve turnuvasi olmayan tek spor dalıdır. Kemer yükseltmelerinden tutunda dan almalarda bile rakibiniz yoktur UKE (Size yeteneğinizi ve ögretdiklerinizi sunabilmenizi sağlayan yoldaşınız)'niz vardır. Bunun da bir nedeni var elbette:)

Aikido özünde bir savaş sanatıdır. Oyle bir felsefesi ve bilimsel birikimi vardır ki diğer dövüş/savaş sporları ve sanatlarından ayrılmasını sağlar. Düşmanınızın tarzı sizin hareket tarzınızı belrler.

Bu nedenle sokak dövüşüne girmez bir aikidocu. Çünkü sadece saldırı veya savunma sanatı değil heran herhangibirini yapma olanağını size sunar. Aikido da ortalama 6 kyu dan başlayıp 1. kyu olana kadar siz sadece aikido ögrencisi olmak için eğitim gören birisinizdir ancak. Siyah kuşak olduktan sonra siz ancak aikido ögrencisi olmuşsunuzdur.....:)

Eger forum kuralları uygun ise ilgilenenler için Aikido ile ilgili bir link vermek istiyorum:
  1. http://www.aikidoturkey.com/
  2. http://izmiralisanaikido.com/
Tüm bu forumda emeği geçenlere ve ilgi ile girip ziyaret edenlere saygılarımı sunarım.

Selam arkadaşlar.Ben bir süredir wing-chun öğrenmeyi düşünüyorum,ama kafama takılan bir soru var.Bu sporlar (ya da sanatlar) salonun dışında ne kadar etkili?

Dojolarda " evet arkadaşlar bugün yumruğa karşı savunmayı öğreniyoruz" şeklideki ezbere senaryolar gerçek bir kavgada uygulanabiliyor mu?

İkincisi fiziksel olarak zayıf ve güçsüz birinin sokak kavgasında deneyimli güçlü birine karşı şansı var mı?(bir dövüş sporunda 1-2 yıl harcayarak)

Ve kafama takılan önemli bir olay Emin Boztepe William cheung kavgası.Bu iki şahıs wing chun dövüş sanatının dünyaca ünlü ustalarıdır.Ve youtube da bu iki ustanın kavga ederken yerde hiç bir teknik olmadan boğuşmalarını izleyebilirsiniz.

Evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.Dövüş sanatları hiç bir eyin önceden belli olmadığı gerçek bir kavgada etkili mi?Etkli olanları varsa hangisini tavsiye edersiniz.

Selam arkadaşlar.Ben bir süredir wing-chun öğrenmeyi düşünüyorum,ama kafama takılan bir soru var.Bu sporlar (ya da sanatlar) salonun dışında ne kadar etkili?

Dojolarda " evet arkadaşlar bugün yumruğa karşı savunmayı öğreniyoruz" şeklideki ezbere senaryolar gerçek bir kavgada uygulanabiliyor mu?

İkincisi fiziksel olarak zayıf ve güçsüz birinin sokak kavgasında deneyimli güçlü birine karşı şansı var mı?(bir dövüş sporunda 1-2 yıl harcayarak)

Ve kafama takılan önemli bir olay Emin Boztepe William cheung kavgası.Bu iki şahıs wing chun dövüş sanatının dünyaca ünlü ustalarıdır.Ve youtube da bu iki ustanın kavga ederken yerde hiç bir teknik olmadan boğuşmalarını izleyebilirsiniz.

Evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.Dövüş sanatları hiç bir eyin önceden belli olmadığı gerçek bir kavgada etkili mi?Etkli olanları varsa hangisini tavsiye edersiniz.
Öncelikle herhangi bir tekniği öğrendikten sonra sokaktaki bir kişiyi senden güçlü bile olsa indirirsin.Wing Chun çok iyi bir tekniktir.Özellikle savunma sistemi çok etkilidir.Ama 1 vs 1 de bunu uygulayabilirsin(bruce lee değilsin sonuçta 3 4 adamı indiresin)Yumruğa karşı savunma vs vs şeyleri hoca size anlattıktan ve gösterdikten sonra sizi ikili gruplara ayırır ve bu tekniği uygulamanızı ister.3,4 ay içinde bunları çok iyi öğrenirsin.sokakta bir odunla bile dövüşsen vurman gereken yeri bildiğin için tek darbede bile onu indirir kendini yumruklara karşı kendini k0rursun. Ayrıca kavgada tekme de çok büyük önem taşır.emin ol sokaktaki sıradan bir insan yumruğa dayanabilir. ama tekmeye dayanamazthums:tekme çok sarsar.sana tavsiyem böyle felsefiker teknikler yerine Box,Kickbox,Muay Thai gibi sokak tekniğine daha uygun sporlara gitmen.Hem acıya dayanıklılığın inanılmaz artar

box gibi sporlarda kafaya çok darbe geldiği için insanın algılamasını etkiliyomuş demişlerdi bunun aslı varmı

tabi box,kick box gibi sporlarda kafaya çok sayıda darbe alırsın aslına bakarsan uzak doğu sporları/sanatları hepsi için bu geçerlidir hatta youtube da izlemiştim bir kungfu eğiminde birbirlerinin kafasına vuruyorlardı .Bu sporların hepsinde müsabakalarda kafaya atılan darbeler diğerlerine göre daha fazla puan getirir burdan da anlaşılacağı gibi kafaya vurmak zordur ama bir de şu var sen sonuçta bir dövüşcü olacaksan bunları göze almalısın yok ben sadece spor olarak yapmak istiyorum diyorsan o zmn ztn hiç sorun yok maça çıkmağdın sürece hiç bir yerine darbe almassın idmanlarına girer çalışır çıkarsın kimsede seni zorlamaz

box gibi sporlarda kafaya çok darbe geldiği için insanın algılamasını etkiliyomuş demişlerdi bunun aslı varmı
valla bilemiyorum:Dforumdaki boksör arkadaşlar yorumlarlarsa iyi olur.Belki uzun zamanda 50yaş civarı sorun yaratır.sonuçta her yediğimiz darbede hücreler ölüyor.

Biz Hapkidoya Cok Yabancı Oldugumuz Buradan Bellı Hapkido Her Anlamda Her yerde İse Yarıcanı Dusunuorm Bir Insan eger Hapkidoyu Tam Anlamıyla Yaparsa Baska Spor Yapmasına Gerek Kalıcagını Dusunmuorm Eger Yapılılırsa Ata Sporumuz GüresDir:)

Bence iyi eğitim almış uzak doğu dvüşçülerini saymassak(sporu yerinde öğrenen uzak doğuda:D) boks derim Çünkü kimse yumruk atamaz doru düzgün ama boksörlerin yumruklarını göremessin.

en avantajlılar 100 metreciler. olay yerinden hemen kaçabilirler.

mantıklı bir yorum. yalnız bende küçük bir yorum ekliyim.
100 metrecilerin anatomisine bakıldığında hızlı, patlayıcı, kaliteli kas yapısı itibariyle güçlü, çevik, dayanıklı ve dengeli olurlar. hem steriod'de kullanıyorlar.
kısaca dışarıdaki kütük gibi adamları bowling topunun labutları devirdiği gibi devirebilirler. hele ki üzerilerine saatte 30-35 kilometre hızla üzerine koşuyorsa ;)

asafa-powell.jpg

Böyle birkıyaslama kesinlikle yanlış zaten dövüş sporlarıyla ilgilenenlerde bu ne dicektir
Kim hangisporda iyiyse o döver.

aslında tek bi dövüş stiline baglamak yanlış olayı şöyle ele alalım

muay tai en sert sporlardan biridir fakat bi güreşçi onu tuttugu zaman biter ama aynı zamanda güreşçiyle güreşebilicek kadar güçlüyse başedebilirde belkide ayaga yeniden kalkıp busefer onu anlıyarak yanına yaklaştırmadan dövebilir belki yani formül

yani 3 farklı etken war

yumuruk tekme atarak dövüşmek (muay tai,box,kick box,wing chun)
güreşmek ve yakın temas hareketleri(judo,yaglı güreş)
güç (vg)

hepsini birleştirmek lazım ozaman kafes dövüşçüsü olursun kanımca

Eğer genel olarak en iyisi hangisi diye sorarsanız seçeneklerde bulunmaya ninjutsu derim(ninjaların kullandığı dövüş tekniği) zamanımızda bunu öğreten hocalar çok az miktarda olduğu için Box derim. Ama bir Aikido ustası ise hepsini çok rahat yere serer.

Back
Yukarı