olgonu.10
Üye
Malzemeler: İki soğan, 5 yumurta beyazı, 2 tane de sarısı, cezve (büyük olsun), bıçak tabak çatal falan
Şimdi 5 yumurtayı cezvede iyice bi haşlıyoruz. Bol bol kaynatıyoruz. Sonra soğuk suyun içine koyuyoruz. (sıcak yemek isteyenler koymayabilir)
yumurtaların 3'nün sarısını çıkartıp atıyoruz (en azından ben atıyorum)
Sonra bu yumurtaları ve sarıları, küçük küçük doğruyoruz, çatala gelecek küçüklük kafidir.
Soğanları alıyoruz, havuz gözlüğümüzü takıp onları da ince ince halka halka doğruyoruz.
Doğranmış yumurtalarla soğanları bi kapta karıştırırken (elle karıştırılması en iyi sonucu verir ki kaşıkla falan da karıştırabilirsiniz) karabiber, kimyon, pulbiber döküyoruz.
Hocam sonra bu bi güzel oluyo ki...
Besin değerleri hakkında bi bilgim yok,
benim komşulardan biri bigün beni kahvaltıya çağrmıştı, bana bu soğanlı yumurtayı yaptı, ya dedim bırak sabah sabah ne soğanı, hocam adam dedi ki, biz de dedi bi laf vardır soğanı sabah kendin yiyecen, öğlen dostuna yedirecen, akşam da düşmanına...
ben iki gündür yiyorum, pişman değilim, dişini fırçala agzına sakızı at, zaten saat başı bi şeyler yiyorum ondan koku falan olmuyor. lezzet olarak mükemmel ve yedikçe yiyesin geliyor.
sizlerle paylaşmak istedim
hadi kolay gelsin
Şimdi 5 yumurtayı cezvede iyice bi haşlıyoruz. Bol bol kaynatıyoruz. Sonra soğuk suyun içine koyuyoruz. (sıcak yemek isteyenler koymayabilir)
yumurtaların 3'nün sarısını çıkartıp atıyoruz (en azından ben atıyorum)
Sonra bu yumurtaları ve sarıları, küçük küçük doğruyoruz, çatala gelecek küçüklük kafidir.
Soğanları alıyoruz, havuz gözlüğümüzü takıp onları da ince ince halka halka doğruyoruz.
Doğranmış yumurtalarla soğanları bi kapta karıştırırken (elle karıştırılması en iyi sonucu verir ki kaşıkla falan da karıştırabilirsiniz) karabiber, kimyon, pulbiber döküyoruz.
Hocam sonra bu bi güzel oluyo ki...
Besin değerleri hakkında bi bilgim yok,
benim komşulardan biri bigün beni kahvaltıya çağrmıştı, bana bu soğanlı yumurtayı yaptı, ya dedim bırak sabah sabah ne soğanı, hocam adam dedi ki, biz de dedi bi laf vardır soğanı sabah kendin yiyecen, öğlen dostuna yedirecen, akşam da düşmanına...
ben iki gündür yiyorum, pişman değilim, dişini fırçala agzına sakızı at, zaten saat başı bi şeyler yiyorum ondan koku falan olmuyor. lezzet olarak mükemmel ve yedikçe yiyesin geliyor.
sizlerle paylaşmak istedim
hadi kolay gelsin