Soğanla kahvaltı mı olur demeyin

Malzemeler: İki soğan, 5 yumurta beyazı, 2 tane de sarısı, cezve (büyük olsun), bıçak tabak çatal falan

Şimdi 5 yumurtayı cezvede iyice bi haşlıyoruz. Bol bol kaynatıyoruz. Sonra soğuk suyun içine koyuyoruz. (sıcak yemek isteyenler koymayabilir)
yumurtaların 3'nün sarısını çıkartıp atıyoruz (en azından ben atıyorum)
Sonra bu yumurtaları ve sarıları, küçük küçük doğruyoruz, çatala gelecek küçüklük kafidir.
Soğanları alıyoruz, havuz gözlüğümüzü takıp onları da ince ince halka halka doğruyoruz.
Doğranmış yumurtalarla soğanları bi kapta karıştırırken (elle karıştırılması en iyi sonucu verir ki kaşıkla falan da karıştırabilirsiniz) karabiber, kimyon, pulbiber döküyoruz.

Hocam sonra bu bi güzel oluyo ki...

Besin değerleri hakkında bi bilgim yok,
benim komşulardan biri bigün beni kahvaltıya çağrmıştı, bana bu soğanlı yumurtayı yaptı, ya dedim bırak sabah sabah ne soğanı, hocam adam dedi ki, biz de dedi bi laf vardır soğanı sabah kendin yiyecen, öğlen dostuna yedirecen, akşam da düşmanına...

ben iki gündür yiyorum, pişman değilim, dişini fırçala agzına sakızı at, zaten saat başı bi şeyler yiyorum ondan koku falan olmuyor. lezzet olarak mükemmel ve yedikçe yiyesin geliyor.

sizlerle paylaşmak istedim

hadi kolay gelsin

değişik görünüyo..denemek lazım çiğ soğanla pişmiş yumurta nasıl olur merak ettim doğrusu..yarın sabah deniycem thums:

hiç soğanlı yumurta denemedim ama tereyağlı tavada yumurtaya pul biber ve sarımsakla denemişliğim var...mükemmel bi tat..öneririm..bu tarifi denicem ama merak ettim..
(soğanın göz yaşartmasına engel olmak için üzerine limon sıkabilirsin..tecrübeyle sabit..:) )

bugün de bunu upgrade ettim

soğanı azcık tereyağı veya zeytinyağıyla tencereye attım. soğan tabi ki doğranmış soğan. Sonra üstüne salça koydum, iyice bi yedirdim salçayı, bu arada da yumurtalar haşlanıyo, yumurtalar yukarıda anlattığım işlemlerden geçip tencereye atılıo yine istenilen baharat eklenio, 3-4 dk karıştıra karştıra ısıt.

ben buna baktım, baktım, dedim çatalla yenmez, kaşıkla yiyesim gelmedi, tam ekmek arasına koymalık koydum bi ekmeğin arasına, yanına da annemin kendi eliyle yaptığı vişne suyunu aldım,

acıktım ya

hadi kolay gelsin

bugün de bunu upgrade ettim

soğanı azcık tereyağı veya zeytinyağıyla tencereye attım. soğan tabi ki doğranmış soğan. Sonra üstüne salça koydum, iyice bi yedirdim salçayı, bu arada da yumurtalar haşlanıyo, yumurtalar yukarıda anlattığım işlemlerden geçip tencereye atılıo yine istenilen baharat eklenio, 3-4 dk karıştıra karştıra ısıt.

ben buna baktım, baktım, dedim çatalla yenmez, kaşıkla yiyesim gelmedi, tam ekmek arasına koymalık koydum bi ekmeğin arasına, yanına da annemin kendi eliyle yaptığı vişne suyunu aldım,

acıktım ya

hadi kolay gelsin
yani önümde yemek olmasa şimdi bu saate bakmaksızın kalkar yapardım :D
haşlanmış yumurta ve çiğ soğan daha önce denedim karabiber ve pul biber eşliğinde hafifte zeytin yağı ile harika oluyor...

Back
Yukarı