Skolyoz için egzersizler nelerdir?

Herkese iyi akşamlar.
Konuyu araştırdım forumda fakat bulamadım belki daha önce açılmış olabilir eğer öyleyse kusura bakmayın.
21 yaşında aktif spor geçmişi olmayan bir bayan için plates topu ile yapılabilecek skolyoz egersizleri önerebilirmisiniz? Skolyoz derecesi 15 ve sola doğru.
Şimdiden çok teşekkürler ve iyi akşamlar.

Buruk skolyoz cokciddi bir durum bildigim kadari ile duruma gore farkli egzersizleri var. Yatilarak bazi egzersizleri biliyorum fakat pilates topu ile ilgili malesef bilmiyorum. Bir ortopedi rehabilitasyon merkezine basvurmalisin bence yada doktorun seni neden yonlendirme ?

Herkese iyi akşamlar.
Konuyu araştırdım forumda fakat bulamadım belki daha önce açılmış olabilir eğer öyleyse kusura bakmayın.
21 yaşında aktif spor geçmişi olmayan bir bayan için plates topu ile yapılabilecek skolyoz egersizleri önerebilirmisiniz? Skolyoz derecesi 15 ve sola doğru.
Şimdiden çok teşekkürler ve iyi akşamlar.

forumumuzda yer alan resimli pilates egzersizlerine bakmanızı öneririm. skolyoz 30 dereceden sonra risk altında bulunur. önüne geçilmezse ilerleyen bir omurga bozukluğudur. önce yer egzersizlerini deneyin. çünkü daha önce egzersiz topuyla çalışmamışsanız denge kurmanız zor olabilir.

teşekkürler

Sağolun,cevabınız için teşekkür ederim :)

edit : teşekkür butonunu kullanınız..

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben dumblle yapmak istiyorum doğuşdan skolyozumda eğrilme vardı ve ben küçükken durduruldu...Şimdi herhangi bi sorunum yok acaba su anda dumblle yapmaya baslasam bi tetikleme tekrar skolyozda eğrilme gibi bisey olabilirmi ??

Son düzenleme:
dambıllarla fitness çalışması yapabilirsiniz. fakat bazı hareketler yine tetikleyici olabilir. skolyoz ilerlemeye yatkın bir rahatsızlık olsada durdurmak kendi elimizde. omurgayı sabitleyen kasları güçlendirici egzersizler yapmak gerekir. omurga üzerine baskı uygulayacak egzersizlerden kaçınmak gerekir. mesela dambıl yada bar ile yapılan(oturarak yada ayakta) press hareketlerini ya uygulamayın yada çok hafif ağırlık kullanın.

Back
Yukarı