Bana skolyoz teşhisi 16 yaşındayken konuldu. Benimki de erken teşhis. İlk ölçümlerde 17 derecelik bir açı yapan bir skolyozum vardı ayrıca kamburluk cabası. Doktorum bana bol bol yüz dedi. Bende sınavlar var öss var dedim vakit yok. Spor salonuna gidebilir miyim dedim, oda git ama omuriliğe harhangi yük binecek bir hareket yapma dedi. Bunlar squat, deadlift, shoulder press vb. hareketler yasak olacak demekti. Ayrıca antrenörümle konuştum bu konuyu saolsun bana çok iyi bir sırt programı çıkarttı. 1,5 yıl doktorun da önerdiği şekilde omuriliğe az yük bindirecek şekilde çalışmaya devam ettim. Ondan sonraki skolyoz filminde skolyozum 12 dereceye gerilemiş ve kamburluğum kalmamıştı. Doktor bile ne yapıyorsun böyle diyip inanamamıştı. Bende bundan sonra ufak ufak omuriliğimi aşırı zorlamadan diğer hareketlere de geçtim. Ondan sonrada kemik gelişimim durduğu için sklyoz riski ortadan kalktı. Şimdi de o nedenle bol bol squat, deadlift ve ağır kilolarla, clean, snatch gibi zor hareketleri yapıyorum. Ama devamlı da skolyoz olduğum aklımda. Düzenli olarak 6 ayda bir de film çektirip durumumu kontrol ediyorum ve halimden memnunum. Başka bir sorun olursa bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım.