Sizi en cok etkileyen kitaplar

Amin MAALOUF, Paulo COELHO kitapları hoşuma gidiyor.
Beni en çok etkileyen kitap Umberto ECO nun gülün adı romanı
Şu anda İskender PALA nın babil de ölüm istambul da aşk ı okuyorum.

Douglas Adams - Otostopçunun Galaksi Rehberi
Ursula K. LeGuin - Mülksüzler
Frank Herbert - Dune
Isaac Asimov - Vakıf
Robert Erwin Howard - Yazdığı her şey
Bilim-kurgu sevdiğim anlaşılıyordur. Yazdıklarım türü özellikle sevmeyenler için bile oldukça sürükleyicidir bence. Ben sırf aldığım zevk olarak sıraladım.

Amin MAALOUF, Paulo COELHO kitapları hoşuma gidiyor.
Beni en çok etkileyen kitap Umberto ECO nun gülün adı romanı
Şu anda İskender PALA nın babil de ölüm istambul da aşk ı okuyorum.

Gülün Adı güzel bir kitap cidden,
Filmi de güzeldi... İzlemediyseniz öneriyorum şiddetle ! :)

Umberto Eco'nun, Baudolino ve Kraliçe Loana'nın gizemli alevi isimli kitaplarını tavsiye etmekteyim !

H. Nihal ATSIZ - Bozkurtların Ölümü / Bozkurtlar Diriliyor :)

Umberto Eco okumak icin yaninda bir de lugat lazim ( Gulun Adi icin degil bu soyledigim). Foucault Sarkacini okumaya benim entellektuel birikimim gercekten yetmemisti. Okursunuz okumasina referanslara bakmadan ama o zaman da hikayenin yarisi baska kitaplarda kalmis oluyor. Bir de muzik uzerine denemesi vardi, adini hatirlamiyorum. O da cok agir bir kitapti. Havalaninda kaybettigim zaman inanin hic uzulmemistim :D.

Douglas Adams'ın Otostopçu serisi efsanedir,yeganedir, devrimdir benim için. Öyle ki son kitabı elime aldığımda her biten sayfadan sonra artık serinin bitecek olduğu gerçeği o kadar canımı sıkmıştı ki kitabı defalarca elimden bırakıp bitmemesi için okumamıştım.
Fantasik Edebiyatta ise Margaret Weis ve Tracy Hickman'in Ölüm Kapısı serisi kurgusu ve atmosferiyle, türü sevenleri içine çekebilecek bir eser.
Felsefe dalında Nietzsche, Kant, Schopenhauer ve Sartre'ın eserlerinden etkilenmişimdir. Ayrıca Paul Strathern'in 90 dakika serisi 90 dakikada Hegel, 90 dakikada Platon vs. şeklinde kısaca ve genel olarak filozofların argümanları üstünde değil bulundukları yaşam koşulları, sosyal ilişkileri gibi durumlar üstünde güzel bilgiler vermekte. Dili yalın ve felsefeyle ilgilenmeyenleri bile sıkmayacak kadar akıcı.
Balzac'ın Eugenie Grandet eseri, burjuvazi, tertemiz ve manipule edilen bir genç kızın aşkı, saflık, hırs gibi unsurları çok güzel harmanlamış ve dönemin fransasını Balzac'ın mükemmel tasvirleriyle gözler önüne seren, bence okunması gerekenler arasında.

Umberto Eco okumak icin yaninda bir de lugat lazim ( Gulun Adi icin degil bu soyledigim). Foucault Sarkacini okumaya benim entellektuel birikimim gercekten yetmemisti. Okursunuz okumasina referanslara bakmadan ama o zaman da hikayenin yarisi baska kitaplarda kalmis oluyor. Bir de muzik uzerine denemesi vardi, adini hatirlamiyorum. O da cok agir bir kitapti. Havalaninda kaybettigim zaman inanin hic uzulmemistim :D.

Aslında bir kitabı okumadan önce değerlendirmelerine ulaşılabilirse, değerlendirmelerini okumak yazarın ne anlatmak istediğini kavramaya çok yardımcı oluyor. bir çok yazar dönemin siyasetine aykırı görüşlerini kodlama yoluyla okuyucusuna aktarmıştır. farklı bir tad veriyor yazarın bir çocuk kahramandan bahsederken, toplumun alt tabakasını kastettiğini bilmek.

Aslında bir kitabı okumadan önce değerlendirmelerine ulaşılabilirse, değerlendirmelerini okumak yazarın ne anlatmak istediğini kavramaya çok yardımcı oluyor. bir çok yazar dönemin siyasetine aykırı görüşlerini kodlama yoluyla okuyucusuna aktarmıştır. farklı bir tad veriyor yazarın bir çocuk kahramandan bahsederken, toplumun alt tabakasını kastettiğini bilmek.

Umberto Eco okumak herkesin harcı değildir; haklısınız Aneximandros :p
Ağır içerikli ve belli bir birikim gerektiren kitaplardır birçoğu ...

Öncesinde birşeyler okumak güzel fikir thums:
George Orwell - Animal Farm (Hayvan Çiftliği) öneriyorum !

Umberto Eco okumak herkesin harcı değildir; haklısınız Aneximandros :p
Ağır içerikli ve belli bir birikim gerektiren kitaplardır birçoğu ...

Öncesinde birşeyler okumak güzel fikir thums:
George Orwell - Animal Farm (Hayvan Çiftliği) öneriyorum !

kitabı okumadım ama filmini izlemiştim baya güzeldi. özgürlük mücadelesi ve iktidara dair gerçekçi mesajlar veriyor.

CENGİZ AYTMATOV, Gün Olur Asra Bedel; Bir Nesil aslından nasıl uzaklaştırılmaya çalışılmış Orta Asya'da şahit olacaksınız ve kişilik analizleri göreceksiniz.

WLADİMİR BARTOL, Fedailerin Kalesi:ALAMUT; Okurken sanırsınız ki yazar acaba Hassan Sabbah'ın kendisimidir? Mükemmel ötesi bir kitap.

AMİN MAALOUF, Afrikalı Leo; Takipi bırakılamayacak bir macera.

GOGOL, Ölü Canlar; Kurgusu mükemmel, ince bir zekanın bir ürünü, düşündürücü.

Aklıma gelen okumaktan zevk aldığım birkaç tane bunlardı arkdaşlar. Aklıma geldikçe yazarım...

hakan günday kinyas ve kayra

zaten hakan gündayın yazdıkları sıradışı,bunları kendimi yaşamış
yoksa sallamış mı,ya da yaşayan var mı diye sormadan edemiyorsunuz kitaplarını okurken..

CENGİZ AYTMATOV, Gün Olur Asra Bedel; Bir Nesil aslından nasıl uzaklaştırılmaya çalışılmış Orta Asya'da şahit olacaksınız ve kişilik analizleri göreceksiniz.

WLADİMİR BARTOL, Fedailerin Kalesi:ALAMUT; Okurken sanırsınız ki yazar acaba Hassan Sabbah'ın kendisimidir? Mükemmel ötesi bir kitap.

AMİN MAALOUF, Afrikalı Leo; Takipi bırakılamayacak bir macera.

GOGOL, Ölü Canlar; Kurgusu mükemmel, ince bir zekanın bir ürünü, düşündürücü.

Aklıma gelen okumaktan zevk aldığım birkaç tane bunlardı arkdaşlar. Aklıma geldikçe yazarım...

noghay Cengiz AYTMATOV un -deniz kıyısında koşan ala köpek- adlı kitabınıda okumanı öneririm. yazar bu kitabında anlatım açısında gerçekten zirveye oynuyor. bu kitabı okuduktan sonra 'fedakarlık' kelimesinin anlamını bir daha düşünüdürüyor insana. suyun ortasında susuz kalmanın acısını yazar karakterlerle birlikte okuyucuyada yaşatıyor.

Nihal Atsız'dan ölümüne nefret etmeme rağmen Bozkurt serisini 10 defa falan okumuşumdur. Fantastik edebiyatta kimse eline su dökemez bu yazarın.

Back
Yukarı