sivastan (memleketimden) kangal manzaraları...

StRoNgMaN

Yeni Üye
forumda konusu gecmis
fakat tam manada gecmemis...resimleri bilgileri fln yok yani..
o yüzden yeni konu acmak gerek diye düsündüm.

kangalada bu yakısır zaten :badgrin:

buyrun arkadaslar
aslan yavrusu...

tesekkürler emrah,köpeklerin daha dosrusu hayvanların degerini bildigin icin...

kangalın üzerine köpek tanımam...adeta aslan...kurtu bogan tek köpek...

(tabiki herkesiz görüsü farklıdır,ve herkesin görüsüne saygı duyarım)

ewet haklısın hayvan sevmek ve beslemek gercekten guzel bır sey bır bılgın hocamız hatta demıstı az bır seyını hatırlıyorum eger bır ınsan hayvan beslıyosa bu hayvan tur ve cınsı o ınsanı anlatır ama ne kadar dıgru bılemem mısal ben suna evde 3 akvaryumum var ve duygusal bırıyom suan sokak kedısı bakıyorum apartmanda 3 tane yavurusu oldu onemlı olan kısmı parayla hayvan almak degıl onemlı olan sokakta aclık ceken ve olume yakın olan hayvanları beslemek nasıl olsa parayla satılan hayvanlara bakılıyo ve elbet bırı alıcaktır onları evıne

köpek dedigin böyle olur.ilerde köpek alirsam kangal in en iri olanlarindan alicam :)

bende bundan 2-3 yıl once bır statıon vagon arabanın arka bagajında gormustum.kapılar açıktı.ilk gozume çarptıgında bagaja inek koymuşlar sandım ama mılletın karşı kaldırımdan yurumeyı tercıh ettıgını gorunce daha dıkkatlı ınceleyıp kangal olduguna karar verdım.zaten karar verecek baska bır canlı kalmamıstı gerıye :)

Çok müthiş bi köpek çok güçlü ve çok zeki. bir buçuk sene ben beslemiştim çalıştığım yerin deposunu koruyodu akşamları iş bittikten sonra gezdiriyodum ben bi gün yine gezdirirken kediyi gördü beni bi sürükledi allatan zinciri elime bağlamamıştım da bıraktım.Bu olaydan sonra gezdirmemeye karar vermiştim ama akşama doğru işler bittikten sonra beni görünce yıkıyodu ortalığı dışarıya çıkarayım diye ben de kıyamıyodum gezdiriyodum yine ama kediyi gördüğünde bırakıyodum zinciri salıyodum yoksa tutmak imkansız.

saydam dedi:
köpek dedigin böyle olur.ilerde köpek alirsam kangal in en iri olanlarindan alicam :)
Evet saydamında dediği gibi has kangallar çok iri oluyor kangallar boy boy değişiyor bazıları kırma bazıları ise çok iri oluyor burada bir kangal gördüm alakası yok dördüncü resimdeki gibi iri olanı alırsan saydam iyi olur birde ona body yaptırmak lazım :D

beni taniyanlar bilir kiz arkadaşimin kanişi var cok ufak hic zevkli degil onla oynamak.ayrica dişari çikartinca onu çok utaniyorum.bana şöyle büyük bir kangal versen eve girmem hergün dolaştirim.yeter artik bende büyük köpek istiyorum mahalleye rezil oldum :oops:

Vay be! Hakikaten aslan yavrusu, maşallah. Çok asil bir köpek. Anadolu aslanı. Teşekkürler Strongman.

Benimde ilgimi cok cekmistir, hatta zamaninda kangal sitesi acmayi bile dusunmustum.

Benim ev birazda daha büyük olsa, Kangal köyünden bir tane getirtiririmde, yazik olur.
Ama kesin bir gün Kangal alacam :idea:

ya resimleri göremiyorum ben
https://www.youtube.com/watch?v=yR5iXc60iLU&eurl=http%3A%2F%2Fistanbulkangal%2Eazbuz%2Ecom%2FreadArticle%2Ejsp%3FobjectID%3D5000000006805360&feature=player_embedded
[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=yR5iXc60iLU&eurl=http%3A%2F%2Fistanbulkangal%2Eazbuz%2Ecom%2FreadArticle%2Ejsp%3FobjectID%3D5000000006805360&feature=player_embedded[/YOUTUBE]

bir yerde gördüm kangal vs çita rezalet diyordugirdim. vieoyu anlamadım fazla bir şey ya

bir belgesel gibi bir yerde türk lerle ilgili bir şey diyor...

Son düzenleme:
Son düzenleme:
burayada atayımda tam olsun
dişi aslan ve kaplanalra göre ufaklar ama hiç zorluk çekmemeişler gibi görünüyor..

Evet hatta bi üstünlük bile kurmuşlar denebilir :)

Kangal beslemek şehirde zor iştir, uzun uzun koşmak gezmek doğalarında vardır bu hayvanların. Ben bi tane yavru beslemiştim Sivas'ta, sabahları alır başını gider güneş batarken ikindi vakti geri dönerdi. Çok tatlı hayvanlardır ayrıca.

kangalla çoban köpekleri çok karıştırılıyor yada kırmaları kangal diye satıyorlar. Eğer kangal alınacaksa ya bi tanıdıktan yada sivasda kangal çiftliklerinden alınmalı. Şunu da soylemek isterim kangala bakmak gerçekten zor bunu bilip alınacaksa alınmalıdır.

Back
Yukarı