Sinema

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan saydam
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Issız adam'ı izlememiştim.
Bugün gittim.
Sonu o kadar anlamlı ki...
Oturup hayatınız hakkında bir kere daha düşündürtüyor size.
Hala etkisindeyim.

Bonatschi, ıssız adam gerçekten Türk Sinemasında yapılmış bir "ilk" filmi.

Alışılmış saçma sapan bağlanan mutlu sonlardan çok farklı bittiği için bu kadar etkiledi insanları.

Bunun örnekleri dünya sinemasında çok var.

City of Angels, Sweet November...

Bunlar benim izlediğim en güzel romantik filmlerden ikisi.

İkisinin sonunda da kavuşma yok.

Issız Adam, genel sinema çerçevesinde bakarsak üst düzey bir romantik film, ama Türk sineması çerçevesinde bakarsak bir ilk!

Yere göğe konamamasının artık bıktıracak kadar övülüp abartılmasının sebebi bu.

Türk halkını bu kadar etkilemesinin sebeplerinden biri de herşeyin Türk olması.

Sokaklar bildiğimiz sokaklar, kişiler bildiğimiz kişiler, yaşayışları bizim gibi...

... ve Çağan Irmak müzikleri o kadar güzel kullanmış ki...

Bazı şarkılar vardır, kategorilendirirsin. Normalde bir anlam ifade etmez, anın şarkısıdır. Dinleyince gözünün önüne hikâyeler gelir, görüntüler gelir. O an seni alır götürür. Restoran şarkıları, yol şarkıları diye kategorilendirirsin, uzar da gider...

Ben Ayla Dikmen' i bugüne kadar hiç duymadım, abi şu şarkıyı dinle diyen bir kişi görmedim.

Ama Çağan Irmak her şarkıya bir anlam yüklemiş. "Anlamazdın" o anın şarkısı oldu, filmin şarkısı. İnsanlar filmden çıkıyorlar ve şarkıları dinlemeye başladıklarında filmi tekrar tekrar izliyorlar aslında.

Bu yüzden film gündemden asla düşmüyor.

Harika bir iş yapmış Çağan Irmak!

Ufak bütçelerle yapılan güzel işler gördükçe çok mutlu oluyorum.

Yanlız insanlar artık şu filmi ağızlarına sakız etmeyi bıraksın. Türk haklı hakkaten herşeyin suyunu çıkıyor.

bende bugün işyerinde öğlen molasında ıp man diye bir film seyrettim.whin-chun dövüş sanatının doğuşu ile ilgili bir hikayesi var ve savunma sanatları haricinde savaş döneminede değinilmiş.yarısını izledim ve beğendim.ikinci yarısı pazartesiye kaldı.

Bende bugun bi filme gittim ama ismini unuttum :D Yabancı bir isimdi. Konu şöyle bölge de bir virüs yayılmaya başlıyor insanlar ordan çıkamasın diye bir duvar oruluyor sonra 30 yıl gecıyor uydudan bakıyorlar insanlar antidot uretmıs sanırım ve hala yaşam var. Bir ekip gonderiyorlar. İnsanlar orda koloni kurmuslar falan.

cinderella man filmini izledim bugun..çok güzel bir film ve anlamlı da aynı zamanda..izlemenizi tavsiye ederim..

cinderella man'ı ben de izledim.
Bugüne kadar izlediklerim arasında üst sıralara oynayabilecek bir film.

Geçenlerde ayrıca "The Fall" ve bugün de "What Dreams May Come" filmini izledim.
Filmlerden anlam çıkarmayı sevenlere öneririm.
Her ikisi de masalsı ve mutluluk veren filmler.

en son kubrick in 2001... ini izledim dünyanın gelmiş geçmiş en iyi bilimkurgu filmi olarak biliniyor film 61 yapımı uzaydaki yaşama ayak uydurmakla ilgili ilginç çözümler getirmiş daha uzaya çıkılmadığı zamanlar çekilen filmde yer çekiminin olmamasına dair mesela mekiğin hostesi nin ayağında cırtcırt var ve yünlü zeminde o şekilde yürümesi çok ilginç gelmişti daha klavye ile bilgisayara bilgi girişi olmadığı zamanlarda kubrick geleceği düşünmüş ve bunu kullanmış zeki bir adam zekice kurgulanmış bir film.

en son ızledıgım ıkı fılm bu ara baya konusulan ''The Curious Case of Benjamin Button'' ve ''slumdog millionaire'' gercekten de ıkısı de cok guzel fılmler ve arsıvımde ust sıralara koyabılecegım fılmler..

benjamın button cok uzun bır fılm ama ben hıc sıkılmadım ızlerken, basıt bır olay guzel kurgulanmıs ve bır solukta ızlenıyor bana gore...

slumdog millionaire ise cok daha surukleyıcı bır fılm daha hareketlı ve sureklı merak uyandırdı bende ...

her ıkısını de sıddetle tavsıye ederım... ama dort gozle bekledıgım fılm ''fast and furious 4'' fragmanları felan hos vin diesel abımız de boy gosterıyor tekrar ...

esaretin bedeli flimini ancak geçenlerde seyredebildim tek kelimeyle muhteşemdi etkiliyici bir yapımdı birde ıssız adam flimi çok hoşuma gitmişti çağan ırmak yine başarılı bir flime imza atmış

"into the wild" adında bir film var. Yönetmeni Sean Penn. Chris McCandless adlı bir kişinin gerçek yaşamından esinlenerek çekilmiş. 2007 yapımı. Sinemalarda falan yok ama bulabilirseniz kesinlikle izleyin.

Hayatımda seyrettiğim en iyi filmdi. O kadar sahte bir o kadar gereksiz detaylar içinde boğuluyoruz günlük yaşamın içinde. Bu stres birikerek hayatımızı yaşanmaz hale getiriyor. kimimiz spora kimimiz başka aktivitelere yöneliyoruz bir nebze de olsa rahatlamak için. Benim gibi düşünüyorsanız eminim bu filmi çok seveceksiniz.

bugün punısher 2 ve far cry filmlerini aldım.yorumlarım yakında gelir.

en son the reader i izledim..müthiş bir film ayrıca kate winslett da çok iyi oynamış..herkese tavsiye ederim..

Arkadaşlar size sıkılmadan izleyebileceğiniz filmler yazıorm;
Green Street Hooligans-(herkes futbolla ilgili bir film sanıyor ama hiç alakası yok sıkılmadan izleyebileceğiniz muhteşem bir yapım)
Umudunu kaybetme-(Muhteşem konusu ve Will Smith in herzamanki mükemmel performansı filmde ağlamanız muhtemel)
The Crow-(Brandon Lee nin süper performansı )
bu filmleri kesin izleyin pişman olmazsınız

melekler ve seytanlar fılmını tavsıye ederım davinci şifresinden daha guzel bır fılm fakat kıtabını okuyup da gıdenler cok fazla tatmın olamaz ama surukleyıcı sıkılmadan ızlenebılecek bır fılm arıyorsanız hala vizyonda olan bu filmi kacırmayın derim...

gülme amacının yanında biras da duygusallık katmışlar filme deişik bişeler olmuş bu sahne de ne yapayım güliyimmi ağlıyımmı falan insan karar veremiyo

Alacakaranlık ı izledim gerçekten mükkemmel. flim hem korku hem aşk içermekte. vampir konusuna çok farklı açıdan bakmışlar. izlemeyenlerin zevkini kaçırmayacak şekilde söylemem gerekirse Stephenie Meyer romanında beyaz perdeye uyarlanmış mükemmel bir flim. İzlemeyenler için şiddetle tavsiye ediyorum.

http://www.hepsiburada.com/alacakar...aspx?categoryid=1501714&productid=kepsilon498

Buda Kitabı (ÇOk satan bir kitaptır)

Bugun Terminator filmine gittim.gerçekten çok güzel tavsiye ederim.Christian Bale ın kaslarda t-shirt altında çok hacimli duruyor ayrıca

Back
Yukarı