karasan bu söylediklerinin tamamının cevabı yukarıdaki yazımda var zaten.bu tamamen boks stilleriyle alakalı bir şey.nasıl ki hakan şükür'le alex de souza'nın oyun stilleri farklıysa,sinan şamil sam'la da o saydığın boksörlerin boks stilleri tamamen birbirlerinden farklı.hakan şükür'ün alex'in fiziğine sahip olduğunu düşünelim.alex'in de hakan şükür'ün fiziğine sahip olduğunu düşünelim.hakan şükür bacak kadar boyuyla o kafa toplarını alabilir miydi?ve ya o cılız fiziğiyle rakip defansı yıpratabilir miydi?ve ya alex o uzun boyuyla ve de hantal fiziğiyle orta sahadaki o kıvrak hareketlerini sergileyebilir miydi?bunun gibi bir şey işte...
B.B. King aynı nokta olduğundan emin değilim, hibrid arabalar var malum, hem benzin hemde elektrikle çalışan, işte boksta da hibrid sporcular var, yani hem dayanıklı, hem sert yumruklu, hem hızlı.
Yani ben yağlı ama çok dayanıklıyım demek saçma bir çıkış noktası, o zaman o yağları taşıma, formda bir görüntün olsun, belki daha seri, belki daha güçlü olacaksın.
Ki bunu ben antrenörün tezini çürütmek adına söyledim.
Gene bir örnek, kilo ve yağ durumu ile ilgili, Azgın Boğa filminde hayatı işlenen Jake La Motta, çok iştahlı olduğu için yarışma öncesi orta siklet kilosunu tutturma sorunu yaşarmış, hatta bir maç öncesinde rekor zamanda 5 kilo vermiş, ölümüne su kaybederek kendini toparlamaya fırsat bulamadan maça çıkmış.
Burada ana fikir şu, ne ekerse sporcu onu biçer, eğer daha disiplinli olsa daha da büyük bir şampiyon olurdu La Motta.
Sinan Şamil Sam içinde bunun geçerli olduğunu düşünüyorum.
Bir de aklıma gelmişken, bir vücut tipi vardır, kaslı değil ama kalın-kalas kemikli, güçlü insan tipi, Sinan Şamil'in bilekleri ne kadar kalın bilemiyorum ama bana o tipi çağrıştırıyor biraz, hani gücünü kütük gibi kemiklerinden alan insan tipi.
Gizli kas demiş spikerin birisi, tam onun çevirdiği geyik muhabbetilerine yakışır bir saptama, o adamın maçı derinine söylediği bir sözü inanın hatırlamıyorum varsa yoksa geyik muhabbeti...