Sigara ve Body ilişkisi

Konusu 'Sağlık & Sakatlanma' forumundadır ve dr.ismael tarafından 19 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 18 üye.
  1. dr.ismael

dr.ismael Üye

Beğenileri:
    94
    Ödül Puanları:
    0
    Sigaranın birçok zararı olmasına rağmen bu başlıkta sigaranın vg sporunu etkileyen yanlarını inceliyeceğiz

zararlar:

1-Sigara içilmeye başladığı anda kalp hızlanır çünkü vucuda CO2 girmeye başlamıitır ve kan o2 oranını yükseltmek gerekmektedir kan akışı ise vucutta birçok yıkım olduğundan yavaşlamaktadır kaslara daha az o2 gittiğinden kas yapımı azalmaktadır.

2-Akciğerlerin soluk alma kapasitesini alveol dediğimiz (o2 ve CO2 nin difüzyonunun yapıldığı) katranla tıkayarak azaltır. kondisyon sporu olan bodybuilding ise bununla tamamen bir tezat içerisindedir.

3-Sigara mideyi ve ince bağırsakları etkileyerek besin emilimini azaltır sigara içenlerde şişmanlamama durumunun açıklaması budur. Bodybuilding sporunda ise kullandığımız ve max. verim almak zorunda olduğumuz besinlerin sigara yüzünden
    emilemeyip dışarı atılması tamamen zıttır.

4-Sigaranın içinde 3700 tane zararlı kimyasal bulunmakta bunlar kanser ülser kangren vb.. gibi ağır hastalıklara sebep olmaktadır bodybuilding sporu açısından ise aynen kaslarda vucudumuzun çok kanlanan bölümleri olduğundan en fazla toksinlerden etkilenen bölge olacaktır.

5-Kalbin ise yükü dahada fazladır nikotin kan basıncını yükselterek damarları zorlamakta kollestrolü yükseltmekte ve kanın akıcılığını azaltarak dahada hızlı pıhtılaşmasını sağlamaktadır zaten bodybuilding kalbi zorladığından kalbe fazladan yük binmektedir. ayrıca uzun kullanımlarda dolaşım bozukluğu yaparak kasların iyi kanlanamamasıda bunun sonucudur

6-Sigara iştahı keserek en çok beslenmemiz gereken zamanlarda bile bizi bu ihtiyaçtan soğutabilir

Tamamen tarafımdan sigaranın zararlarıyla bodybuilding sporunun ihtiyaçları gözetilerek yazılmıştır.
    kaynak için pm atabilirsiniz.
    Bu spora gönül veren kardeşlerime faydalı olması dilekleriyle

SAĞLICAKLA

Son düzenleme: 19 Mayıs 2010
    Mighty MO, OkuyomBenYaa, zetzen1982 ve diğer 5 kişi bunu beğendi.
  2. FleXoR

FleXoR Özel Üye

Beğenileri:
    10.235
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas
    Değerli üyemiz;

Konunuz ilgili bölüme taşınmıştır

Önceki Yer: Püf noktalar

Lütfen başlık açarken en doğru bölüme başlık açmaya özen gösteriniz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

3. OguzhanX34

OguzhanX34 Üye

Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Daha 15 yaşında olmama rağmen (çoğunuz yuh be, yazık yazık gibi şeyler diyecektir ama malum okullarda arkadaş çevresi iyi değil) sigara içiyordum 1 seneden fazla süre ama bıraktım ve şimdi farkı çok iyi görebiliyorum yazdıkların gerçekten doğru ve güzel bilgiler. Teşekkürler...

4. dr.ismael

dr.ismael Üye

Beğenileri:
    94
    Ödül Puanları:
    0
    sigarayı bırakmandan dolayıda seni tebrik ederim kardeşim

OguzhanX34 bunu beğendi.
  5. EFECAN1988

EFECAN1988 Yeni Üye

Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ticaret
    Yer:
    Almanya
    Direk Nargileye gecin arkadaslar:D sigara lanetinden anca yavas yavas böyle kurtulabilirisniz:D

6. FleXoR

FleXoR Özel Üye

Beğenileri:
    10.235
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas
    bir yazıda nargilenin sigaradan daha zararlı olduğunu okumuştum.

7. dr.ismael

dr.ismael Üye

Beğenileri:
    94
    Ödül Puanları:
    0
    evet hatta 50 sigara gibi bi rakam duymuştum

8. Kötü Çocuq

Kötü Çocuq Üye

Beğenileri:
    153
    Ödül Puanları:
    0
    Bir nargile içimi sonucunda alınan nikotin miktarının,50 adet sigara içilmesiyle alınan miktara eşit olduğu kaydedildi.
    KAYNAK:AA

9. boran90

boran90 Üye

Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    0
    tek başına nikotini alırsanız nikotinin sağlığa büyük yararlarıda var iyi araştıran bulur. yani 2 haftada bir haftada bir i çilen nargilenin zararı olduğunu sanmıyorum

10. Kötü Çocuq

Kötü Çocuq Üye

Beğenileri:
    153
    Ödül Puanları:
    0
    Ona iyi araştıran bulur denmez araştıran bir bahane bulur denir.Yararı olduğu muhakkak(uzmanlar tv de söyledi)ama 1 yarara 500 zarar karşılık geliyor.Sigara içmek zayıflatır bahanesine sığınan şişmanlar gibi mesela.Gerçekten çok komik.Bağımlılıkların farkına varıp kurtulmak için birşeyler yapmak gerek yoksa onlara bağlanıp üstüne savunmak aciziyet belirtisidir.1000 lerce kötülüğü olan birşeyi savunmak akıl karımıdır?Birde sırf bu yüzden içiyorum faydalı dersen tam olur.

Son düzenleme: 26 Mayıs 2010
    zeynel19 bunu beğendi.
  11. orkunberk

orkunberk Üye

Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul

Üstüne bir de iki haftada bir nargile içmemizi tavsiye et tam olsun. Tabiri caizse "kahvehane muhabbeti" yapıyorsun, ama bunun yeri burası değil, bu saçma fikirlerinle insanları yanlış yönlendirebilirsin. Madem araştırmadan bahsediyorsun, zahmet et de önce kendin araştır. Neye göre zararı yok, nerde yazıyor, kim araştırmış, kim söylüyor, ne gibi faydalar sağlıyor 2 haftada bir içilen nargile... Bu sorulara verilmiş bilimsel cevaplar var mı ortada?

Kötü Çocuq bunu beğendi.
  12. Tormentorius

Tormentorius Üye

Beğenileri:
    79
    Ödül Puanları:
    0
    Bu mantıkla düşünürsek;
    Alkolü ele alalım.
    Bira sanırım böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlıyor. Şarap, kan yapıyor derler. Uykusuzluk çeken bazı insanlar da rakı içince uykusunun geldiğini söylüyor.
    Hadi çıksa çıksa 2 tane daha yararı çıkar.
    Peki zararları?
    Hem bedensel, hem maddi hemde manevi olarak birçok zararı var.
    Body ile ilgili düşünürsek te yağlanmayı artırıyor, bu da hiçbirimizin istemeyeceği birşeydir.
    2 tane faydası var diye alkolün bir zararı olmayacağını düşünmek çok saçmadır. Zararlı alışkanlıkların da 2 haftada bir, 3 haftada bir kullanmakla başlayıp her gün kullanmaya kadar gittiğini de bilmeyen yoktur herhalde. Zevk için içiyorum diyebilirsiniz ama zarar-yarar olarak düşünürseniz mantıksızlığı anlayacaksınızdır.

Ayrıca patlıcan, tütünden sonra en fazla nikotini içeren üründür.
    İlla nikotinden yarar sağlamak istiyorsanız patlıcan yemekleri yiyebilirsiniz.

halterman, enya, demircan256 ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  13. melanqoliq

melanqoliq Üye

Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Fethiye
    sigaranın vücutta bıraktığı katran gibi kalıntıları pipo temizlermiş,
    piponun vücutta bıraktıklarını ise nargile,
    nargilenin vücutta bıraktıgı pisliği ise kazma ve kürek..
    bilginize..

09 RIDVAN, zetzen1982, turek ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  14. ozersan

ozersan Üye

Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Sonuçta sigara sağlığa zararlıdır ve kilo vermeyede yardımcı değildir.Belki benim gibi kilo almakta zorlananlarda iştah kestiği için kilo alımını engellemektedir.120 kg lık sigara içen insanlar tanıyorum ama nedense bir türlü zayıflayamıyorlar. Bir işe yararmı bilmiyorum ama nikotin açık yaralarda kanamanın daha çabuk kesilmesini sağlıyor diye biliyorum.

15. samsung

samsung Üye

Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar lütfen bilip bilmeden konuşmayın.

nargilede mikotin yoktur. o yüzden bağımlılık yapmaz. Ancak nargileden çekilen bir nefesin zarar açısından bir sigaraya eşdeğer olduğu doğrudur. Spnuçta direk kömürden karbonmonoksit çekiyorsunuz.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 02:08 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 02:06 ----------

nikotinin vücuda hiçbir faydası yoktur. yanlış bilgi edinmişsin.

ayrıca istersen 6 ayda bir nargile iç yine zararlıdır.

16. aytemr

aytemr Üye

Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    filtre kullanarak sigara için=))sigara bitince filtrenin içindeki siyah zifte bakın ve bunun akciğerinize yapıştığını düşünün...

not;(filtre dediğim saydam plastik şey)

17. denizfeneri34

denizfeneri34 Üye

Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    sigara yı bırakmak için bir adet nargire takımı aldım her akşam iki üç defa nargiye keyfi yapıyordum

derken dört gün sonra bir arkadaşın televizyonunu tamir etmem için beni çağırdı yol aşağı yukarı 800 metreydi hızlı yürüdüm 400 metreye gelmeden ciğerlerimde bir yanma nefesimde kesilme ve göğsümde derin bir acı hissettim

eve döner dönmez anneme nargiyemi kırmasını söyledim bunu ben yapamıyacağımı ve sen yaparsan bende bu illetten kultururum dedim

annem duvara çok sayıda vurmasına rağmen kırılmadı nargiyenin şişesi uzun lafın kısası

Nargireden Şidetle UZAK DURUN! ve sigarayı bırakmak için kendinizi sigarasız yaşama hazırlanın kolay gelsin şimdilik

18. The Answer

The Answer Üye

Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    valla bu sporu güç koruma amaçlı yapıyorum, aslında sigara sevmem ama ortamı olunca yazlıkta sahilde 4-5 dal gidiyo o da hergün değil zaten. içerim arkadaş :D
    ama zararlı!!

19. oklahoma

oklahoma Yeni Üye

Beğenileri:
    322
    Ödül Puanları:
    0
    vücuda hiç bir faydası olmadığı gibi. binlerce zararı oldugu bilinen aynı zamanda teror ve trafik kazaları kadar nüfusa zaiyat verdiren illetlerdir. nikotinin faydalarından bahsetmişler. bildiğim kadarıyla dogal olarak patlıcanda bulunuyor. akrabası olan kabak ve turevlerindede bulunuyor olabilir. ki onlardan kilolarca yeseniz bir sigaradan daha az nikotin alacagınız gerçektir. buda gosteriyorki dogal yollardan alınacak miktar bellidir. aslında bu kadar tartısılması bile yanlış. body acısından sunu diyebilirim vucuttaki ilk etkisi kansızlıktır. adaleyi besleyende kan deilmidir zaten ???

20. messutmessut

messutmessut Üye

Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ogrenci
    Yer:
    izmir
    7yildir sigara iciyordum 17. gune girdik alkolle birlikte biraktim herkese tavsiye ederim.sigara kullanirken bu sporda gercekten nefes olarak zorlaniordum artik bu problemin olmayicagini bilerek kendimi rahat hissediorum.herkese tavsiyem sigarayi birakin hemde birgin icinde...

Sayfayı Paylaş