herkese selam.. bence program konusunda gözardı edilen bir konu var..o da,seti tamamlarken bir çok kişinin yaptığı ağırlığı salma hatasına pek değinilmemiş.mesela ayakta curl yaparken bi çok insan kaldırırken kendini zorlayıp indirirken öylesine bırakıyor ağırlığı.bi çok yerde okuduğuma göre indirme sırasında kas çok daha fazla çalışıyor.hatta önerilen şu: kaldırmanız 1 saniye sürüyorsa indirmeniz 2 saniye sürsün..(asıl yapılması gereken 2 sn kaldır,4 sn indir) bence set sayısı kadar önemli bir konu..siz ne dersiniz? herkese sakatlıktan uzak,bol idmanlı günler
Foruma hosgeldin. Evt kesinlikle katiliyorum, cogu kisi bodybuildingi sanki halterle kiyasliyor, bodybuilding guc sporu degil bodybuilding ismi gibi vucut gelistirme sporu, cogu kisi fazla kilo alir ve hareketleri yanlis yapar, ben gercektende antremana gittigim hergun icimden guluyorum. Cocuk geliyor isinma yok.. 1 ay olmus basliyali... omuz calistiriyor dumbellerle... sanki antreman yaparken elindeki dumbeller dans ediyor. Yanina gidip yanlis yapiyorsun diyeceksin yok diyecek bende kendi antremanima bakiyorum.
Benim salonumdada ayı gibi bi herif var afedersiniz estetik 0 ama gerçekten ayı gibi.Ama adam curl hareketini tam indirmeden yapıor bazen izliyorum.Ve bir kere bi arkadaşına artislik yaparken sıktı pazularını ve gözlerime inanamadım.Bicepsleri yukarda toplanmış ve iğrenç gözüktü.Bi çok insanda hayranlıkla baktı.Ve bu adam ayrıca salonda hoca gerisini siz düşünün...
foruma hoşgeldiniz...güzel bir noktaya parmak basmışsınız...evet, BB egsersizlerinin negatif (egsantrik, yani indirme,salma vs) kısımları aslında çok önemlidir...kas lifleri bu aşamada esner ve uzar...bu etkiyi daha da arttırmak için negatif kısmı yavaş ve kontrollü yapmakta fayda vardır...sırf buna yönelik teknikler dahi var...