Sebzeli Kaşarlı Pilav

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve wolveron2 tarafından 27 Mart 2006 başlatılmıştır.

  1. wolveron2
    Offline

    wolveron2 Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2005
    Mesajlar:
    206
    Beğenileri:
    123
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar ithalat/kurumsal satış
    Yer:
    İSTANBUL/mecidiyeköy
    Bu pazar kalktım sabah kahvaltısında 10 yumurta artı biraz peynir yedikten sonra öğlene ne hazırlamalıyım diye düşündün. En iyisi pirinç pilavı geldi aklıma. 150 gr kadar pirinç. ayrıbir kaba da 2 ad sivri biber + 2 ad büyük büyük havuç + 3 ad büyük dometes+ 100 gr ligh kaşar doğradım .Bir taraftanda yarım litre su kazanda kaynamaktadır.Kaynarken pirinç konur. 5 dk sonra sebzeler eklenir 5dk sonrada kaşar eklenir. Ben sadece kırmızı biber ve biraz karışık baharat ekledim tuz kullanmadım.Aldığım ligh kaşarın yağ oranı 100 gr da 5gr yağ 28 gr protein olarak belirlenmiş.Pilavı ilk kez kendim yaptım çok mükemmel oldu arkadaşlar.l Ben et ürünleri yiyemiyorum. İsteyen arkadaş pilava tavuk ta katabilir. yapabildiğim en basit ve besleyici yemek oldu.Herkese tavsiye ederim.
     

Sayfayı Paylaş