mehmet1414
Üye
bilgi olarak bana en çok faydası olacak hangisi sizce
lütfen cevaplayın bide nedenini

bu full body savunuyor nette araştırıyorum full ile splitin hiç bir farkının olmadığı yazıyor ama ağırsağlam full body daha çok kas yapar diyor s.cebeci ise bölgeselden yana ö.m geldeç de bölgeselden yana yani millet 2 ye ayrılmış full vs siplit diyeAğırsağlamdan çok faydalandım.
ben hangi ağırlıkta kaç tekrar vs hepsine dikkat ediyorum yani yaptığım antrenman çok bilinçli hatta abartmıcam millet benden bilgi istiyor yani bilgim çok iyi bu sporda ama insan ne kadar bilirsnee bilsin hep merak ediyor ben full b yaptığımda millet sırtın büyümüş dedi ama kollar küçülmüş dedi şuan siplit aypıyorum yine sırtın büyümüş diyorlar hocaya sordum adam niye bir kası 2 3 kere öldüryorsun onun yerine 1 gün bir kası çalış 45 dk yeter dedi bu iş beslenme dedi full b yapanlar yazıyor nette bakıyorum yok 2 ayda 5 kg kas aldım fln zaten bir insan yılda 5 10 kg kas yapar siplitçilere bakıyorum full b çilere bakıyorum bir fark göremiyorum şimdi kimse yanlış anlamasın mesal s.cebeci bölgeselden yana adama bakıyorum birtek kolu büyük boyuda uzun o kadar bacak yok omuz yok karın kası yok ağırsağlam furkan deseniz adam 4 senelik 73 kg ama estetik yani nedemek istediğimi anladınız mı aslında 2sininde bir birinden farkı yok boy hariç spor salonundaki abilere bakıyorum hergün 45 dk tek bölge girenler çidden goril gibi full b yapanlara baıyorum yd aynı gün 3 kak grubunu çalışanlara adamlar 0 ama arkadaşım 2 4 ay full b yaptı gayet güzel gelişirken diğeri hiç gelişemedi ama o kişi ne zaman bölgesele geçse kollar vs büyüdü umarım anlata bilmişimdirbir antremandan verim almak istiyorsan eğer yaptığın her ne ise bunu not etmen gerekir
diyelim omuz press yapıyorsun kaç tekrar yaptığını kaç kiloyla çalıştığını ve kaç set yaptığını not etmen gerekir
not ettiğin sürece kağıda baktığın zaman ben geçmişte şu ağırlıkla şu kadar tekrar yaptım diyebilirsin ve onun üzerine çıkarsın
ama ne yaptığını bilmeden antreman yaparsan antremanın arap saçına döner ve verimde alamazsın
sen kendinden emin çalıştığın sürece full body de yapsan split yapsan verim alırsın sadece ne yaptığını bilmeden çalışırsan verim alamazsın bunun için öncelikli kural
1. KURAL NE YAPARSAN YAP TARİHİYLE BERABER ANTREMAN NOT EDİLECEK
4 aydır spor salonuna gitmiyorum evde çalışıyorum önümde şuan 1 deste antreman kağıdım var spor salonuna gitmiyorum ama ne yaptığımı bilerek çalıştığım için gelişimim aynen devam ediyor
sana şunu dicem ben mesela spora başladığımda 63 kg %20 22 yağ oranım vardı yani kesin çünkü göğüs ucum bile sarkaçak duruma gelmişti şuan ben kendimi 80 kg %13 yağ oranında varsayıcam buda benim 2 yılda 20 kg kas yaptığımı gösterir ki nerde o günler hadi 15 kg alsam 5 kg vücut su tutar mı tutmaz bakalım diyete devam ediyim hayat bana ne göstericekkesinlikle bu iş beslenmeyle falan alakalı değil onu diyen hoca %100 bilgisizdir
beslenme bizim vücudumuzu toparlamamızı sağlar
sen hiç spor yapma muazzam bir beslenmen olsun diyelim, kasların büyüyecek mi ? hayır
demekki beslenme kas yapmıyormuş,beslenme toparlanmayı sağlıyor,eğer kasları büyümeye teşvik edebilecek antremanları çıkarabildiysek
boş antremanlar yapıp süper bir beslenmemiz olsa da sonuç yine değişmeyecek
herkesin genetik yapısı farklı olduğu için herkes farklı antreman biçimlerinde farklı sonuçlar alabilir
ben zamanında 5x5 de yaptım savaş cebecinin programlarınıda yaptım daha farklı programlar da yaptım
hepsinden biraz biraz verim aldım ancak şuan hiç birini uygulamıyorum kendi antreman sistemimi oluşturdum %100 bana ait bir program
her antremanda ilerlememi kontrol ediyorum yaptığım her ama her antremanda bir öncekinin üstüne bir şeyler katıyorum hiç bir antremanım bir öncekini tekrar edecek şekilde geçmiyor,büyümeyide sağlayan zaten budur
kısaca bu ilerlemeyi full body sisteminde sağlayabiliyorsan full body yap ama splitte sağlayabiliyorsan split yap
not olarak ;full body dediğimiz bacak ve üst bölgenin aynı antremanda çalıştırılmasına ben karşıyım bu benim şahsi düşüncem şahsi görüşümdür,bacak kasları büyük bir kas olduğu için zaten vücut enerjimizi alıyor ve diğer bölgelere odaklanma azalıyor
ancak vücudun üst bölgesini çalıştıracak antremanlar yapılabilir bende yapıyorum zaten
zaten fitness vücut geliştirme ile ilgilenen kitle sayılı, birde bunu kişiye göre takipçi olarak böldüğün zaman kitle iyice diplere iniyor
savaş cebeci 100 bin abone cenk hoca 50 bin abone diğer yüksek aboneye sahip ege fitness, shredded brothers gibi kanallar vücut geliştirmeden ötürü değil yaptıkları challenge kız tavlama gibi sporcuya hiç bir faydası olmayan içeriklerden ötürü yüksek aboneye sahiplerki bu abonelerin aşağı yukarı %80 %85 lik kısmıda 18 yaş altı kişiler youtube istatistikleri bunu onaylıyor
arzu ettiğiniz herhangi bir vücut geliştirme kanallarına girip videolardan en fazla izlenen videoları sağ üstten ayaralayarak bakarsanız bunu anlarsınız zaten
en fazla izlenen videolar karın kası çıkarma videoları spordan sonra masturbasyon yapılır mı yada kız tavlama videolarıdır
vücut geliştirme üzerine yapılan en ciddi videoların izlenmeleri bu videoların %10 u bile değildir
Kız tavlamadan Shredded i çıkar adamdır onlarzaten fitness vücut geliştirme ile ilgilenen kitle sayılı, birde bunu kişiye göre takipçi olarak böldüğün zaman kitle iyice diplere iniyor
savaş cebeci 100 bin abone cenk hoca 50 bin abone diğer yüksek aboneye sahip ege fitness, shredded brothers gibi kanallar vücut geliştirmeden ötürü değil yaptıkları challenge kız tavlama gibi sporcuya hiç bir faydası olmayan içeriklerden ötürü yüksek aboneye sahiplerki bu abonelerin aşağı yukarı %80 %85 lik kısmıda 18 yaş altı kişiler youtube istatistikleri bunu onaylıyor
arzu ettiğiniz herhangi bir vücut geliştirme kanallarına girip videolardan en fazla izlenen videoları sağ üstten ayaralayarak bakarsanız bunu anlarsınız zaten
en fazla izlenen videolar karın kası çıkarma videoları spordan sonra masturbasyon yapılır mı yada kız tavlama videolarıdır
vücut geliştirme üzerine yapılan en ciddi videoların izlenmeleri bu videoların %10 u bile değildir
ilaç kullandıklarını kabul ederlerse adam olduklarını onaylarım doğalmış gibi yıllardır rol kesiyorlar kupkuru vücutlarıylaKız tavlamadan Shredded i çıkar adamdır onlar![]()