sarımsaklı yoğutlu yumurta(çılbır)

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve tzafer tarafından 30 Mayıs 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 21 üye.
  1. tzafer
    Offline

    tzafer Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2007
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    yumurta yiyemeyenlere alternatif yumurta yemeği
    geniş bir tencere alıyorsunuz derinlik önemli değil ama geniş olucak içine yeterince su dolduruyoruz su kaynamaya başlayınca içine yumurtaları kırıyoruz aynı tavaya kırıyormuş gibi kıracaksınız kabuksuz yani dilediğniz kadar kırın yiyebileceğiniz miktara göre adet belirlersiniz yumurtalar aynı kaynamış ve kabuğu soyulmuş gibi beyaz olacak daha sonra yumurtaları derin bir kabın içine çıkartın dilerseniz sarılarını ayırabiliyorsunuz üzerine bol sarımsaklı yoğut yapıp dökün dilerseniz acıda koyabilirsiniz bol proteinli akşam yemeği olabilir(bu arada ne kadar çok kaynamış suda tutarsanız sarılar katı oluyor ve daha kolay çıkıyor)yoğurdun sarımsaklı olması yumurtanın kokusunu alıyor bir deneyin derim afiyet olsun
     
    SystemHasFailed ve Setenay bunu beğendi.
  2. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    peki sarımsaktan sonra senin kokunu kim alacak? :)
    şaka bir yana çılbırı tek geçerim.. sarımsak meselesini de haftasonu veya haftaiçi durumuna göre belirlerim..

    bir ipucu da ben veriyim: çılbırı akşam değilde gündüz veya antrenman öncesi öğünde tüketecekseniz tabağın tipin 50-100 gram arası yulaf yayın ve çılbırı üzerine oturtun.. en üste de yoğurt ve pul biber..
    protein ihtiyacının yanında idman öncesi enerji için de takviye olabilir..
     
    Setenay bunu beğendi.
  3. FleXoR
    Offline

    FleXoR Özel Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2005
    Mesajlar:
    7.083
    Beğenileri:
    10.235
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas
    çılbıra bayılırım
    sarmısaklı yemekten sonra bir tutam maydonoz koku falan bırakmıyor
     
    aneximandros bunu beğendi.
  4. tzafer
    Offline

    tzafer Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2007
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    yulaflı çılbırı en kısa zamanda deniyeceğim yanlız sarımsağını az koymak gerekecek bu yemekte sarımsaksız bişeye benzemez kanımca;)
     
  5. ibrahimmmm
    Offline

    ibrahimmmm Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2006
    Mesajlar:
    122
    Beğenileri:
    32
    Ödül Puanları:
    38
    Yulaflısını bilmem ama ben denedim mükemmel oldu. Birde az miktarda tereyağı ile az salçayı tavada kızdırıp üzerinden gezdirdim ama yerken çok korktum parmaklarımı da yerim diye :D
     
  6. ysr
    Offline

    ysr Üye

    Katılım:
    24 Ocak 2007
    Mesajlar:
    604
    Beğenileri:
    325
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    salondan
    benim çok sevdiğim bi yemektir çılbır ama sarılarıyla yiyorum yaklaşık 4 tane zararı olurmu ki vücuttaki yağ oranımda oldukça fazla ne diyosunuz?
     
  7. bodycicocuk
    Offline

    bodycicocuk Yeni Üye

    Katılım:
    21 Mart 2007
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    kptum ilk cümlene:) ya sorması ayıp bu çılbır ne? ilk defa duyuyorum nerde satılır?
     
  8. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    basligi okumussun ama mesajlari okumamissin.artik yeter bu kadar da olmaz pes.vallahi bu sporu birakicam sizler yuzunden.
     
  9. Ayta
    Offline

    Ayta Özel Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2006
    Mesajlar:
    105
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    Danimarka - CPH
    Kizmani anladimda sporu niye birakiyorsun duh Bo$lari bos$luklarinda birak, sarfettigin enerjiye degmez :)

    Bu arada cilbir müthis, ama annem hic yapmaz :mad:
    En son 3 sene önce memleketteyken yemistim - ama artik tarifede var, denememek mümkün degil.

    Despoyuda deneyimime ikna edebilirsem, tamamdir :D
     
  10. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    bu kisilerle ayni sporu yaptigima lanet etmeye basladim,neyse oftopic olmasin bende cok severim cilbiri.
     
  11. bodycicocuk
    Offline

    bodycicocuk Yeni Üye

    Katılım:
    21 Mart 2007
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    başlıkta parantez içinde küçüvcük çılbır yazısını görmedim diye bu sporu bırakacak düzeye geldiysen bırak kardeşim ne diyeyim.Sanki adam öldürdük.Ya hakkaten kızmayın ama eleştiri kabul ederseniz birşey söylemek istiyorum.Kendimde bir forumda yöneticilik yapmış biri olarak:Aşırı tepki verdiğinizi düşünüyorum bazı durumlara karşı.Hadi forumun genel işleyiş ve düzenine aykırı affedilemeyecek bir durum olsa eyvallah istediğini söyle ama biraz abartıyorsunuz ve hitap ederken bazen kalp kırıyorsunuz.Yani güzel güzel uyarabilirsiniz sizin orda bulunma nedeniniz de insanların yanlışını düzeltmek onlara yardımcı olmak değilmi zaten? ben Admin ve mod denince bunu anlarım.Bir insan size bu sporu bıraktıracak kadar,aynı sporu yaptığına lanet edecek kadar ne yapmış olabilir ki ? Kaldıki beni tanımassınız,aynı ortamda bulunmadınız,kaç yıldır bu sporun içimde olduğumu bilmessiniz, sonuçta insani bir hata ile gözümüzden kaçmış olabilir.,herneyse yine aynı şekilde insanlara davranmak isterseniz yine sizin kararınızdır saygı duyarım ben sadece güzel bir dille düşündüklerimi paylaşmak istedim..
     
  12. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    burasi ciddi bir ortam,forum kurallarini okuduysan ve forumu biraz takip ettiysen ne demek istedigimi anlamissindir,senin yaptigin gibi basligin adini ve diger mesajlari okumadan son mesaja bakip,kimi zamanda hic okumadan yorum yaziyorlar,artik bunlari yapan a baska ne denebilir ki!!!
     
  13. bodycicocuk
    Offline

    bodycicocuk Yeni Üye

    Katılım:
    21 Mart 2007
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Başlığı da mesajlarıda sonuna kadar okudum.Tüm mesajlarda çılbır kelimesi geçince ne olduğunu merak ettiğimden sorum zaten.Sadece başlıktaki parantez içi dikkatimden kaçmış ne var yani olamazmı? insanlık hali be kardeşim sana hiçmi olmuyor.Dediğim gibi bende yöneticilik yaptım senin halini ben herkesten iyi anlarım ama sadece tavır bu olmamalı diyorum.Forum kurallarını da biliyorum,ciddi bir ortam olduğunu da görüyorum.Ama ne yazıki bu dikkatsizlik yapmamıza bazen engel olamayabiliyor.Herneyse kapatalım konuyu uzatmaya gerek yok .Karşılıklı alınması gereken mesaj alınmıştır umarıım.Saygılar.
     
  14. Despo
    Offline

    Despo ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    30 Mart 2004
    Mesajlar:
    7.966
    Beğenileri:
    6.095
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Danimarka
    Burasi Yemek tarife bölümü. Cilbirin tarifesi net olarak anlatilmisti zaten, bunu görmemek mümkün degil, konuyu uzatiyorsun, kapatalim artik lütfen.


    [​IMG]
     
  15. Pain&Gain
    Offline

    Pain&Gain Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2007
    Mesajlar:
    251
    Beğenileri:
    63
    Ödül Puanları:
    0
    yumurta sarılarını kaynattıktan sonra ayırmaya çalışacagına sarıları baştan ayır hiç atma istedigin kadar kaynat :) Daha kolay olur sanki :D
     
  16. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    güzel bir yemek olabilir ama aslında yumurta yiyemeyenlere kolayca yedirmenin bir yönetiminin çılbır olduğunu sanmıyorum..baya yumurtaya yoğurt ekleniyor.. :)
     
  17. beat me
    Offline

    beat me Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    212
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    bu çılbırın üzerine sos olarak ne koyabiliriz tereyağıyla salça fln diolar ne öneririsiniz üzerine sos olrak arkadaşalar?
     
  18. KaRaBaSH
    Offline

    KaRaBaSH Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2007
    Mesajlar:
    234
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    0
    tereyağı şart değil zeytinyağıyla ve salçayla biraz da baharatla güzel bir sos yapabilirsin. ya da direk az yağı içinde pul biberle kızdırırsın, o da iyidir. başka şey de kolay kolay yakışmaz..
     
  19. firebird
    Offline

    firebird Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2007
    Mesajlar:
    369
    Beğenileri:
    154
    Ödül Puanları:
    0
    çılbıra niye sos yapıp kalorisini yağ oranını artırıyosunuz abi siz ? , bu sporcu yemeği ve lezzetli olup olmamasının hiçbir önemi yok , kuru makarna haşlanmış pirinç ve yulaf gibi şeyleri yiyoruzda sossuz çılbırımı yiyemiyoruz :)
     
  20. firebird
    Offline

    firebird Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2007
    Mesajlar:
    369
    Beğenileri:
    154
    Ödül Puanları:
    0
    birde en kötü olayı çılbır yaparken kaynar suyun üzerine kırdığın yumurta dağalırsa suyu döküp yeniden kaynatıyosun yoksa ortaya köpük dağı çıkıyor :) , bu zevkten öte eziyete dönüşüyor . Yumurtayı yerken kollarınıza bakıp kendinizi motive edin "bü - yü - ye - cek -si - niz" şeklinde faydalı olur :)
     

Sayfayı Paylaş