sadece tavuk eti kullanılarak salam varmıdır bilmem ama tavuk derisi baya bi yağlıdır salamın içinde bol bol kullanılır .tavuk bacaklarını bile kullandıklarını duymuştum.. salam demişken türkiyedeki kırmızı et üretiminin 3 te 1 i kadarda domuz eti üretimi var ve domuz etinin en çok kullanıldığı ürünler salam sosis gibi ürünler ...
Bence salam sosis gibi endüstriyel ürünlerden kaçınmak gerek. Paso yağı basıyorlar zira. İçinde etin esamesinin bile okunduğundan şüpheliyim. Büyük marka olmuş şirketler bile et oranını düşük tutuyor diye biliyorum.
benim valide uzun süre pınar et'te çalıştı o yuzden üretim tesislerini nasıl üretildiğini falan iyi biliyorum hiç korkunuz olmasın domuz falan yok fakat hayvanın kemikleri bile kıyma oluyor ve içine dayanıklığı arttırmak için konulan maddelerden sonra meydana gelen karışımı görseniz ağzınıza salam ve sosis koyamazsınız eminim
ilk ağızdan böyle bi yazıyı okumak gerçekden çok kötü ama tahmin edebiliyorum yıllardır salam sosis yedik belki bilmeden belki bile bile ama bari bundan sonra yemeyeli arkadaşlar
yeyip yememeye karar verirken forumda sormak yerine bi süpermarkette eline alip üzerindeki besin değerlerini okuyabilirsin. Bence daha faydalı olur. Ben kışın tavuk salamı yerim. Bulk zamanı yağın pek zararı olmaz. Ki protein oranıda çok düşük değil.
baktım abi ama ne kadar dogrudur kestiremedim yemek o yuzden sordum..yag oranı cok yuksek mesela bana uymaz..
bu tars besınler vucuda fayda kazandırmaz arkadasım ben bır yerde daha duymustum demır vıtamını olduroymus galıba salamlar ama yag konusunda cok dur ben tavsıye etmem
Bahsettiğiniz salamların light olanlarida mevcut... Temel protein kaynağı olarak yada temel besin olarak kullanılması sağlıklı olmaz ama değişiklik için iyi gidiyor. Tavsiye ederim
zaten salamın rengin den de içinde dogru durust et olmadığı net bi şekilde belli oluyo. light ton balığı bence gayet ii bi urun ama biraz da pahalı