şeker olarak insana faydalı nispeten fakat aldığınız üründe yediğiniz tatlılarda saf şeker özelliği arayınız. özellikle lokum baklava tatlılarda dondurmalarda maliyeti düşürmek amacıyla glikoz şurubu koymaktadırlar.
buda ani şeker yükselmesine bağlı olarak ayaklarda yanma midede asit dengesinin bozulmasına vs. yanında insülin hormonu dengesizliine yol açmaktadır.
bir anımı anlatmak isterim.
arkadaşım bir meyve suyu ikram etti içtiğim gibi bardağı iade ettim ne marka kullandığını sordum aldım baktım kendisinede
içeriğinde glikoz şurubu yazan her maddeden uzak durmasını rica ettim.
aldığınız besinlerde Şeker yazsı görürüseniz alınız
glikoz şurubu yazıyorsa tercih etmeyiniz!
artık bilinçli tüketici olmalı ve sağlığımızı tehlikeye atıp para kazanmak uğruna maliyetleri aşağı çekmek için zararlı madde içeren her besini lütfen almayınız
adam gibi yapsınlar parasını verip alalım!
Son düzenleme: 7 Nisan 2011