Uht süt önermiyorum ve pastörize derken ben araştırmalarım sonucunda uht süt kullanmanın faydalı olmadığına ve zararlı oldugu bulgusuna ulaşmıştım. Pastörize sütlerdede risk faktörleri var ama Uht göre daha güvenli.
Sütün moleküler yapısı değişiyor ve içerisindeki faydalı faydasız bütün bakteriler ölüyor. Fermantasyon ile bu bakteriler tekrar canlanıyor ve proteinlerde hayata online oluyor . Peynir ve fermente süt ürünleri bu yüzden iyi.
Ev yapımı süt içebilirsiniz. Yapımı derken evde kaynatılmış süt.
Vücuttaki CRP (c reaktif protein) salınımını arttiriyor ve çok çeşitli hastalıkların zamanla oluşmasını hızlandırabilir.
Bağırsak florasında bulunan prebiyotik bakterileri zenginleştirmeliyiz.
Bunun için peynir çeşitleri ve yoğurt önermiştim ev yapımı yoğurt mümkünse.
Sabahlarıda kefir yada kımız.
Kımız zorda kefir bulunuyor her yerde.
Ayrıca hazır ürünlerden şiddetle kaçının ve fermente süt ürünleri kullanın hatta kendınız mayalayın.
Son düzenleme: 7 Aralık 2010