Süt İçemiyorum Ayran İçiyorum nasıl?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve werta666 tarafından 18 Ocak 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 12 üye.
  1. werta666
    Offline

    werta666 Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2009
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba arkadaşlar öncelikle Form a yeni üye oldum çok güzel ve aradığım çoğu soruya cevap alabiliyorum.

    Süt içemeyen biriyim kokusu vs. midemi bulandırıyor yerine değeleri yakın ve tabii ki aynı hesapta olan ayran içiyorum. 1 lt sütte ortalama 30 g protein 1 Lt ayranda 29 g protein bulunmakta ama bilindiği gibi ayranın yağ oranı yüksek. vücut şeklim Ecto ve yağ tutmayan bi yapıya sahibim...

    Sizce ayran içmem sağlıklı mı yoksa başka ne önerebilirsiniz...

    İyi Günler dilerim ve cevaplar için şimdiden teşekkür ederim...hyper_
     
  2. helof
    Offline

    helof Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2008
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    -dayak hocası
    Yer:
    çocuk dayak kurumu
    vucüt un eğer yağ tutmayan bir yapıya sahipse tabiki de ayran içmenin sakıncası yoktur...


    (we çok gereksiz bir konu olmuş)
     
  3. werta666
    Offline

    werta666 Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2009
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bilmeyen biriyim bi noktada bu konuda cahil sayılırım sorarak öğrenilir bilinmeyenler...
     
  4. seti80
    Offline

    seti80 Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Yer:
    Izmir
    Piyasada satılan ayranlar direk sütten yapılır, evde yaptığımız gibi ilk önce yoğurt sonra ayran şeklinde değildir. Bu yüzden dolayı evde yapılan için besin madde miktarı tespiti biraz daha zordur. Aslında bir bardağa 100 g yoğurt koyarsanız ne kadar pro yağ alıdığınızı bulabilirsiniz. Fakat piyasadaki daha stabildir.
     
    Morphling bunu beğendi.
  5. Coleman Trebor
    Offline

    Coleman Trebor Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2006
    Mesajlar:
    618
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    süt tabiki daha iyi ama ayranı içiyosanda light içmeye çalış
     
  6. makineci
    Offline

    makineci Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    213
    Beğenileri:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    ne bakımdan daha iyi?
     
  7. seti80
    Offline

    seti80 Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Yer:
    Izmir
    Light tavsiyesi uzun zamandan beri hayvansal gıdalarda (peynir yoğurt sut) uzmanlar tarafından en azından büyük bir kısmı tarafından sıkıca savunulmaktadır.

    Kolestrol problemi olmayanlar (kendisinde veya 1. derecede aile bireylerinde) kilo problemi olmayanlar için normal urunlerin tuketilmesinin daha sağlıklı olduğunu dusunmekteyim. Aksini savunanlar muhakkak olacaktır. Onlarada saygı duymak gerekmektedir. Su anda her ikisinide savunan bir çok bilimsel makale bulunmaktadır.
     
  8. tnazlioglu
    Offline

    tnazlioglu Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2008
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Şu andaki beslenme düzenimde sütü, yoğurdu, peyniri ve ayrani light olarak tüketiyorum. Yağ artık zaten resmen bir fobi haline geldi benim için. Zaten her ne kadar dikkat etsekte günümüzün beslenme koşullarında bir miktar yağı vücudumuza çeşitli şekillerde alıyoruz. Bu şekilde light ürünlere yönelerek bunu mümkün olduğu oranda kontrol altında tutmaya gayret ediyorum bende. Aslında anlamadığım şekilde bazı ürünlerin light olanlarında protein değerleri bir miktar daha yüksek görünüyor. Bunun mantıklı bir açıklamasını yapabilecek olan varmı acaba ? Buna örnek olarak light kaşar peyniri ve ton balığını gösterebilirim aklımda kaldığı kadarıyla.
     
  9. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    Şöyle bir basit mantık kuruyorum.

    Sonuçta yağ da bir moleküldür, kütlesi, ağırlığı ve hacmi vardır.
    Boşlukta yer kaplar.

    Light ürünlerde bu molekülün sayısı azaldığından dolayı 100 grama tekabül eden peynirin hacminde diğer besin öğelerinin miktarı daha fazla olacaktır.
    Diğer bir deyişle yağdan boşalan alanı protein, su ve mineraller dolduracaktır.

    Başka başka teknik detayları da varsa beslenme uzmanı üyelerimiz detaylandırabilirler.
     
    bartender ve tnazlioglu bunu beğendi.
  10. tnazlioglu
    Offline

    tnazlioglu Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2008
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Evet bonatschi, oldukça mantıklı bir fikir yürütme gibi görünüyor. Eğer 8 gram yağ içeren bir besinden bu değer azaltılarak 1 gram gibi bir orana düşürülürse toplamını 100 grama tamamlamak için gereken 7 gram söylemiş olduğun gibi protein su ve mineraller ile tamamlandığında bu değerlerin yükselmesi doğal bir sonuç olacaktır.
     
    bonatschi bunu beğendi.
  11. free22
    Offline

    free22 Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2009
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    bence ne yap ne et süt içmeye alıştır kendini.süt gibi temel bi besin kaynağından mahrum etme kendini.body building'e başladığım ilk günden bugüne kadar katettiğim yolda sütün önemi çok büyüktür.bir sporcu olarak günde 1lt. civarı süt içmelisin bence.sütteki protein 8 saat boyunca vücudunda etki gösteriyor çünkü.ayranıda fırsat buldukça iç tabi :)
     
  12. Paradise_In_Dubs
    Offline

    Paradise_In_Dubs Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2009
    Mesajlar:
    115
    Beğenileri:
    49
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    İzmir

    Bu boşluğun su ile doldurulma ihtimali var mıdır ?
     
  13. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    Tabi ki vardır,
    Bu durumda 100 grama tekabül eden besinin besin değerleri orantılı olarak azalacaktır..
     
  14. lebowski
    Offline

    lebowski Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2008
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar günde 1-1.5 lt süt tüketiyorum artı 100 gr da lor peyniri ekliyecegim buna ama bu dozun fazla kalsiyum alımından solayı böbrekler zarar verdiğini duydum duğru mu bu?
     
  15. lebowski
    Offline

    lebowski Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2008
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    bu konuda bilgisi olan yok mu arkadaşlar
     
  16. pastnova
    Offline

    pastnova Üye

    Katılım:
    23 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    351
    Beğenileri:
    152
    Ödül Puanları:
    53
    Vücut çok değişik bi mekanizma.Fazla protein alındığında Ca++ atılımı daha fazla gerçekleşiyor.
    Fazla proteinin böbreklere zararı ca++ la değil protein katabolizmasıyla oluşuan fazla ürik asidin Gut a yol açmasıyladır.Ürik asid taşları böbrekte birikir ve kolik denilen şiddetli ağrılara sebeb olur
     
  17. Matt
    Offline

    Matt Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    80
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    D vitaminini yeterince almazsan evet aşırı kalsiyum alımı böbreklere zarar verir.
     
  18. pastnova
    Offline

    pastnova Üye

    Katılım:
    23 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    351
    Beğenileri:
    152
    Ödül Puanları:
    53
    D vitamininin "en önemli" kaynağı güneş ışığıdır ;)
     

Sayfayı Paylaş