Sütün İçinde Östrojen (Kadınlık) hormonu varmış, Bu doğru mu?

Merhaba, Az önce sütte ostrojen hormonu olduğunu duydum ve şok oldum, Biraz araştırma yaptım ve özellikle gebelik döneminde ve sonrasında sağılan ineklerin sütünde çok yüksek oranda östrojen hormonu olduğu yazıyor Türkiyede ise ineklerin hangi zamanlarda sağıldığı incelenmiyor ve bilinmiyormuş. süt ve süt ürünlerini çok seven ve tüketen birisi olarak beynimden vurulmuşa döndüm, Testesteronu yükseltmeye çalışırken yıllardır bilmeden östrojenide mi yükselttik acaba? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz, Ne yapmalıyız, Nasıl bilebiliriz bunu, Sütü hemen bırakmalımıyız? Kafam çok karıştı gerçekten.

Link: https://www.google.com/amp/www.hurriyet.com.tr/amp/gundem/sutteki-gizli-tehlike-13304292

Her okuduğun gazete haberine kafayı takarsan bu ülkede yaşanmaz genç kardeş. Sonra her sakallıyı deden sanırsın sıkıntı çıkar.

Östrojen öcü değil, garip gelecek belki ama ona da ihtiyacın var ki vücut zaten bunu kendisi de üretiyor. Birçok yiyeceğin içinde de bulunuyor. Düşük olması da yüksek olması da zararlı. Dengeyi bozabilmek için ciddi anlamda tüketim yapman lazım onun dışında çok korkulacak bir durum değil. Gene de kafanın rahat etmesi için doktora danış. Hormon değerlerine baktır. Östrojen değerinde bir sıkıntı varsa azaltırsın yada kesersin.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Like
Reactions: OKR
Vücudun östrojenede ihtiyacı var doğal yollarla ne test. ne est. istesende çok yukseltemezsin bunlara takılma. Ayrica bir makalede sütteki proteini vücudun verimli bir şekilde kullanmadığını okumuştum yoğurt ve peynir formunda kullanmanin daha yararlı olduğunu düşünüyorum.

Östrojenin vücudumuzda üretildiğini ve ihtiyacamız olduğunu biliyorum benim kafama takılan sütün gerçekten östrojeni anormal şekilde yükseltip yükseltmediği.

Yok öyle bir şey, okuduğunuz her şeye inanmayın.
Bu tarz hormonların sindirilebilirlik düzeyi farklı yani tablet ya da enjeksiyon yoluyla alırsanız ancak o zaman östrojen in fizyolojik mekanizmasını belirgin bir şekilde açığa çıkarırsınız.
Östrojen tedavisi gören kadınlar var mesela, ilaç olarak alıyorlar östrojeni.
Öyle dahi olsa sütten, gıdadan alınan östrojen ile vücudunuzun günlük ihtiyacını karşılarsınız.
Erkeğin bir miktar östrojene,kadının da bir miktar testosterona ihtiyacı var zaten.

Uzun uzun test sonuçları ve raporlar olmadıkça bu tarz şeylere çok inanmayın. Ben genel olarak haber sitelerine bu konularda güvenmiyorum.

Besindeki ostrojen konusuna pek takilma, cogu asilsiz. Sanirim sadece soyada ostrojen sikintisi var.

yalan dolan bunlar :) birde dericiler var süt deri kalınlaştırıyor diyorlar gören yağ oranını %7-%8 sancak o civarlarda olunmadığı zaman sütün deriyi kalınlaştırdığı su tuttuğu belli bile olmaz

ben 1 aydır süt ve süt ürünlerini kullanmıyorum. denemek için böyle bir sürece girdim, 3 ay denemeyi düşünüyorum şuan hiç farklılık hissetmiyorum. diyetimden süt ürünlerini çıkartınca kaloriyi tamamlamak için karbonhidratı arttırdım, bunun bir faydası olurmu 3 ay sonunda kendimi ölçüp keşfedeceğim.

ben 1 aydır süt ve süt ürünlerini kullanmıyorum. denemek için böyle bir sürece girdim, 3 ay denemeyi düşünüyorum şuan hiç farklılık hissetmiyorum. diyetimden süt ürünlerini çıkartınca kaloriyi tamamlamak için karbonhidratı arttırdım, bunun bir faydası olurmu 3 ay sonunda kendimi ölçüp keşfedeceğim.
dene ve gör herkesin vücudu farklı tepki verir . ama bana kalırsa çıkarma süt ürünlerini yinede kendin bilirsin .Her sabah 300 ml tam yağlı süt içerim ben .CLA sütün yağından yapılıyor

Östrojenin yükselmesi kötü bir sonuç getirmez. Ha, iki hormon(testestron ve östrojen) dengede olduğu sürece tabi. Süt ve baklagiller beslenerek o dengenin bozulacağını zannetmiyorum ben. Yani, bir süt içtin diye o hormonsal delge altüst olmaz. Bir çok yerde bu çok abartılıyor. Mesela Soya. Soyanın da östrojen tetiklediği doğrudur ama baya olumsuz etki etmesi için soyayı bütün öğünlerde veya alınması gerekenden fazla yiyerek sıkıntı yaratabilir. Yani, ben pek korkulacak bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Sütün tek olumsuz durumu, vücutta sindirilmesi sıkıntı olan bir besin. Karın ağrısı ve sindirim sıkıntısı yapıyor, bazı bünyelerde sindirim ile beraber ağır alerji falan. Bende sindirim sorunu olduğu için pek tüketmem.
Kısaca östrojenin yükselmesi kötü değildir, önemli olan o hormonsal dengenin bozulması. Korkmana gerek yok kardeşim.

Östrojen vücuda gerekli bir hormon zaten. Bakın doğal bir besinden alacağınız östrojen sizin dengenizi bozmaz. Günümüzde tavuklarda östrojen bol yemeyin diyoruz sebebiyse üretimde hayvana ekstra hormon takviyesi vermeleri. Yoksa tavuk da östrojen bakımından bu kadar zengin değil.

Back
Yukarı