sürekli kırmızı et tüketimi zararlı olur mu ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve OvO tarafından 3 Şubat 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 9 üye.
  1. OvO
    Offline

    OvO Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2012
    Mesajlar:
    169
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    kayseri
    günde ortalama 250-300gr tavuk tüketen birisiydim bunun yerine belli bir süre günde 250-300 gr kırmızı et tüketmeyi düsünüyorum fakat kırmızı et tavuk gibi degil fazla tüketilmesi kalp saglıgını negatif yonde etkiliyor diye duydum icindeki doymus yagdan kaynaklanıyor sanırım

    et cesitlerinden de pek fazla anlamıyorum yani hem besin degeri bakımından zengin hem yag oranı en düsük olan kısmı neresidir ?
    tavukda "tavuk gogusu" nün karşılıgı kırmızı ette neresidir ?
    ve her gün bu miktarda tüketmenin artıları eksileri nedir ?
    kımızı eti pişirme sekli nasıl olmalıdır ?
     
  2. MaçaPapazı
    Offline

    MaçaPapazı Yeni Üye

    Katılım:
    14 Ekim 2009
    Mesajlar:
    92
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    rosto bonfile ve antrikot kısımlarının sinirlerini ve az miktarda olan yağlarını aldırırsan yağsız kırmızı etin olur, ayrıca kırmızı et kalp sağlığını etkiliyor vs görüşlerine katılmıyorum, proların diyetlerine bakarsan günde 7-8 öğününün en az 2-3 ü kırmızı et biftek rosto vs oluşur. haa tabiki abartmamak lazım ama günde 1 yada 2 günde 1 200-300gr yağsız kırmızı et sana çok faydalı olur zararı olmaz
     
    OvO bunu beğendi.
  3. Rinkushichi
    Offline

    Rinkushichi Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    995
    Beğenileri:
    1.138
    Ödül Puanları:
    103
    Kırmızı et kadar yararlı bir besin daha yok imkanım olsa her öğünde yerim ben, sen keyfine bak yani :)

    Benim favorim ;

    Antrekot : Hayvanın kol kısmından elde edilir. Birinci kalite biftektir. Mangal türü tüketime uygundur. Bahçe ya da balkonlarda barbekü yapmayı seven tüketiciler tercih eder.

    Bodyci için en uygun olanı ise ;

    Biftek: Hayvanın diz ekleminin üst kısmıdır. Alt kısmına incik denir. Buttan, böbreğin altından çıkar, etin en kıymetli yeridir, sinir ve yağ hemen hemen hiç yoktur.
     
    Son düzenleme: 4 Şubat 2013
    OvO bunu beğendi.
  4. uzzman
    Offline

    uzzman Yeni Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2012
    Mesajlar:
    280
    Beğenileri:
    52
    Ödül Puanları:
    0
    Izgara yaptıktan sonra hiçbir şey olacağını sanmam.
     
  5. Phil_Heath
    Offline

    Phil_Heath Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2011
    Mesajlar:
    781
    Beğenileri:
    1.372
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Civil Engineer
    Yer:
    Istanbul-Southampton-Moscow
    En uygun kirmizi et bonfiledir. Yag orani cok dusuktur. Kirmizi etin en buyuk yarari testosteron seviyesini yukseltir ve kaslara dayaniklilik saglar. Kas gelisimine onemli faydalari vardir. Ben genelde gunde yarim kilo kirmizi et tuketirim. Zaten tavuk etlerindeki hormon skandallarindan dolayi iyice sogudum
     
  6. NESTOR
    Offline

    NESTOR Üye

    Katılım:
    17 Şubat 2012
    Mesajlar:
    289
    Beğenileri:
    179
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    dünya
    nette şöyle bir yazı mevcut

    Kırmızı et mi? Beyaz et mi?

    Uzmanlar, beyaz etten şaşmayın, kırmızı etsiz kalmayın diyorlar ama neden? Son yıllarda sofraların vazgeçilmezi haline gelen balık ve tavuğu çokça tüketmek gerekiyor mu? Hangi et daha sağlıklı? Okuyun, seçimi siz yapın...

    KIRMIZI ET

    ➤ Yararları
    Sağlıklı bir yaşam için önemli öğelerden biri olan kırmızı etin az tüketilmesi demir ve vitamin eksikliğine bağlı hastalıklara neden oluyor. Kırmızı et yenmesi, bebekler, gelişme çağındaki gençler ve doğurganlık çağındaki kadınlar için önem taşıyor. Yeteri kadar et yiyemeyen kişilerde demir, B6 ve B12 vitamini eksiklikleri gelişebiliyor. Çocukların zihinsel gelişiminde faydalı olduğu belirtilen kırmızı et, ayrıca büyüme üzerinde de etkili oluyor. Aşırı tüketimi zararlı olsa da, kırmızı etin haftalık beslenme düzeninde en az bir kez yer alması gerekiyor. Yağsız olarak, haşlama veya fırında pişirilerek tüketilmesi önerilen kırmızı etin yetersiz alımı sonucu, demir eksikliğine bağlı kansızlık ortaya çıkıyor. Kırmızı ette bol miktarda protein, demir ve çinko bulunuyor. Böylece kansızlığın önlenmesinde etkili oluyor.


    ➤ Zararları
    Birçok yararının yanı sıra, kırmızı etin doymuş yağ ve kolesterolden zengin olduğu biliniyor. Vücudun belli miktarda kolesterole ihtiyacı olmasına karşın, fazla kolesterol kalp ve damar sağlığını olumsuz etkiliyor. Kırmızı etin fazla tüketilmesi; aşırı kilo almaya, kolesterol yüksekliğine, kalp-damar hastalıklarına, tansiyon yükselmesine ve bazı karaciğer ile bağırsak hastalıklarına neden olabiliyor. Ayrıca gereğinden daha fazla tüketilmesi midede şişkinlik ve hazımsızlık gibi sıkıntılara da yol açabiliyor. Kırmızı ette bulunan doymuş yağ kolesterolün yükselmesine, bu da damar sertliği ve kansere neden olabiliyor. Ayrıca ana maddesi kırmızı et olan sucuk, sosis ve salam gibi besinlerin içinde bulunan nitritinin de kolon kanserine neden olduğu iddia ediliyor.

    BEYAZ ET

    ➤ Yararları
    Beyaz et denilince, balık, tavuk ve hindinin de arasında bulunduğu birçok deniz canlısı ve kanatlı hayvan akla geliyor. Kümes hayvanlarının eti büyük baş hayvanlarınkine oranla protein yönünden zengin olsa da, demir içeriği daha az oluyor. Ayrıca yetersizliğinde depresyon ve ağız kenarlarında yaralar oluşmasına yol açan B6, kan hücrelerinin oluşumundan görevli olan B12 ve iştah artıran, hazmı kolaylaştıran, sinir sisteminin düzenli çalışmasını sağlayan niasin de bol miktarda bulunuyor. Herkes için yararlı olan B, A ve D vitaminlerinin bol miktarda bulunduğu balık eti, içerdiği koruyucu yağ asitleri ile kalp sağlığını da koruyor. İçeriğindeki EPA ve DHA adı verilen özel asitler kanın pıhtılaşmasını ve atardamar tıkanıklığını önlüyor; kalp krizi ve felç riskini azaltıyor.

    ➤ Zararları
    Uzmanlar beyaz etin zararlarının, elde edilen yararlarla kıyaslanınca çok az olduğunu belirtiyor. Örneğin beyaz etin yağ oranı, kırmızı ete kıyasla daha az, besin değeri kırmızı eti andırsa da, enerji değeri koyun ve sığır etine göre daha düşük. Ancak sağlıklı olduğunu düşünerek beyaz et tüketirken, dikkatli olmak gerekiyor. Örneğin Omega-3 ve Omega-6’dan zengin balıklar günümüzde, çevre kirliliği nedeniyle beyin hasarına neden olan cıva ve poliklorine bifeniller maddelerine maruz kalıyor. Özellikle çocukların, doğurganlık çağındaki kadınların, gebe ve emziren kadınların yüksek cıva içeren balık tüketimlerini kısıtlaması gerekiyor. Bu nedenle kılıç balığı, kiremit balığı, uskumru gibi cıva ile kirlenme oranı yüksek olan balıkların tüketilmemesi öneriliyor
     
    Son düzenleme: 4 Şubat 2013
  7. Ocensers
    Offline

    Ocensers Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    436
    Beğenileri:
    569
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Zeytinburnu
    Kırmızı et kadar mükemmel bir şey yok bence en kral supplamentlere taş çıkartır :D

    protein,testo,createin

    kırmızı et demek kas,güç demek ama tabi zararları da var açıkçası ben ayda 2-3 kez falan

    tüketebiliyorum nedeni malum :/
     
  8. MaçaPapazı
    Offline

    MaçaPapazı Yeni Üye

    Katılım:
    14 Ekim 2009
    Mesajlar:
    92
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    eşim diyetisyen hekim dediği şu ki kırmızı et vb etin olabildiğince yağsız kısmını tüketirseniz içindeki doymuş yağdan korkmayın, bu kuyruk yağı gibi direk yağ yiyin demek değil tabi, yağsız sinirsiz et alınca içinde bir miktar olan yağı diyor tabi ki abartıp 3-5kg yiyin demek de değil :D , ayrıca aminoasit profili kırmızı etin fevkaledenin fevi yani:)
     
    OvO bunu beğendi.
  9. FtgO
    Offline

    FtgO Üye

    Katılım:
    11 Aralık 2008
    Mesajlar:
    347
    Beğenileri:
    62
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Eskişehir
    Alakali diyet ve beyin diyeti kitaplarında kırmızı etin kilo aldırdığı yazıyor...
     
  10. jarhead
    Offline

    jarhead Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.066
    Beğenileri:
    1.135
    Ödül Puanları:
    123
    Bende yaklaşık 2 aydır hergün 250 gr antrikot tüketiyorum 250 gram somon ve 300 gr kadarda tavuk göğsü. Şunu diyebilirim doğal olarak bu spora gönül veren arkadaşların bu 3 et türünü gün içinde tüketmeleri gelişim açısından mükemmel bir fark yaratacaktır deneyin ve görün.Yanında sabah ve idman sonrası whey ve yine sabah yumurta oldumu gelişimi izleyin. Birde konusu açılmışken yukarıda Rinkushichi nickli arkadaş yazmış ama Antrikot hayvanın sırt kısmı ve en yağsız yeridir..
     

Sayfayı Paylaş