resimli ketojen diet günlüğü

Diet hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Total voters
    293
ketojen diyetinden ben şahsen hiç bişey anlamadım çok acayip bişey

Günlük karbonhidrat alımı en fazla 100 gr olan diyet şekli. Kalori açığını kapatmak için yüksek oranda sağlıklı yağlardan tüketiliyor. Vücut enerji kaynağını değiştiriyor ve karaciğerden salınan keton denen maddelerden ihtiyacını karşılamaya başlıyor. Esasen epilepsi hastası çocukların tedavi edilmesi için oluşturulmuş bir diyet biçimidir.

Günlük karbonhidrat alımı en fazla 100 gr olan diyet şekli. Kalori açığını kapatmak için yüksek oranda sağlıklı yağlardan tüketiliyor. Vücut enerji kaynağını değiştiriyor ve karaciğerden salınan keton denen maddelerden ihtiyacını karşılamaya başlıyor. Esasen epilepsi hastası çocukların tedavi edilmesi için oluşturulmuş bir diyet biçimidir.

En fazla 40g değil mi?

Arkadaşlar bende hafta başında ketojenik diyet serüvenine başladım.
günlük karb alımını 50 gr ve altını hedefleyerek ilerliyorum bu değişikliğin sebebi isyerinde bazı günler nişastası bol yiyeceklerin çıkması

Diyet boyunca hergün fotoğraflarımı çekiyorum aynı uzaklıktan ve aynı pozda böylece gelişimi direkt olarak görebileceğim

Kendi konumu zamanı geldiğinde açmayı planlıyorum şimdilik dogru gidiyor gibi nefesim aseton kokmaya başlamış dün annem söyledi:)

50gr karbonhidrat kasları eritiyor adeta. 2 ay 30g karbonhidratla diyet yaptım kaldırdığım ağırlıklar yarıya düşmüştü. Benden söylemesi.

Son düzenleme:
50gr karbonhidrat kasları eritiyor adeta. 2 ay 30g karbonhidratla diyet yaptım kaldırdığım ağırlıklar yarıya düşmüştü. Benden söylemesi.

Endişeniz için teşekkür ederim.
Zaten jefit uygulaması ile kaldırdığım bütün ağırlıkların takibini yapıyorum eğer öyle bir durum söz konusu olursa konuyu açtığım da sizde göreceksiniz.

Benim bu diyeti uygulamam daki esas nedenlerden birisi spor salonumda tanıdığım kişilerin yağa canavar gözüyle bakmasi
geçen sene bu kadar düzgün olmasada karboyu kesip yağı arttırarak 10 kilo verdim ve hacim olarak o kadar büyük bir kaybım olmamıştı.

Umarım dediğiniz gibi olmaz başarılı bir şekilde çıkarım altından

Merhaba bende ketojenik diyete başladım da size bir sorum olucak ketojenik diyette ne sıklıkla büyük tuvalete çıkıyorsunuz?

3 yıldan beri gelişmeleri beklemiş konu ara ara hortlamış

Ketojenik diyet hakkında net başarıya ulaşan pek görülmedi. Nedense bu tür başlıkları açanlar birden yok oluyor :D

Zira hipotezlerin hepsi çok mantıklı ama uygulamada bir türlü başarıyı yakalamk zor olsa gerek. Evde annenizin yaptığı bi tepsi poğaçaya veya misafirlikte uzatılan baklavaya bakar herşeyin son bulması. En sağlam yöntem düşük karbo + sağlam kardiyo + sıfır kaçamak.

3 yıldan beri gelişmeleri beklemiş konu ara ara hortlamış

Ketojenik diyet hakkında net başarıya ulaşan pek görülmedi. Nedense bu tür başlıkları açanlar birden yok oluyor :D

Zira hipotezlerin hepsi çok mantıklı ama uygulamada bir türlü başarıyı yakalamk zor olsa gerek. Evde annenizin yaptığı bi tepsi poğaçaya veya misafirlikte uzatılan baklavaya bakar herşeyin son bulması. En sağlam yöntem düşük karbo + sağlam kardiyo + sıfır kaçamak.

Ketojen diyete tekrar başlayacağım. En sevdiğim diyet. Halsizlik sorunu da yağ yakıcılarla çözülüyor. Diyeti yapayım size fotoğrafımı yollarım. Ben daha etkili diyet bilmiyorum. Ketojen diyete benzer FLW diyeti var bir de...

"Siz eğer karbonhidrat almazsanız, vücudunuzda depoladığınız yağı ve yağ merkezlerinde yer alan yağları eritmeye başlayacaksınızdır. Nasıl mı? Yağ kana getirilir. Buradan da karaciğere taşınır. Burada safra tuzları ve asitleri halinde parçalanır. Kullanılmayan yağ keton parçacıkları halinde tekrar kana dökülür. Bunlar gerçekte böbreklere getirilen ve idrarla çıkan yağ asitleridir. Vücut bu fazladan asitleri sulandırmak için su çeker. Vücudun sadece fazla yağları eritmekle kalmayıp aynı zamanda hücreler içindeki suyu da tüketmesinin nedeni budur. Bu rejimde daha sık idrar edilmesinin sebebi budur. Sonuç olarak vücut daha hafiftir, kalp, ciğerler ve kan damarları daha rahat görev yaparlar. Yağ asitleri aynı zamanda böbrekleri hafifçe tahriş eden maddelerdir. Bunlardan kurtulmak için vücut bol su almalıdır ki bunları silip atsın. Onun için günde sekiz bardaktan az su içilmemesi özellikle istenmektedir.
Karbonhidrat alındığı zaman vücut kendi yağını kullanmayıp yalnızca karbonhidratları kullanır. Böylece yağlar kullanılacakları yerde vücudun yağ depolarında stok edilirler."

Son düzenleme:
Back
Yukarı