RaJeV Beslenme Programı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RaJeV
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bugün 1 öğünde fazlaya kaçtım malesef.

Yulaf badem süt
Lor peynir

Kurufasülye
Bulgur pilavı
Çorba
Cacık

Köfte
Çorba
Zeytin yağlı fasulye
Elma

SPOR

Biftek
Süzme peynir

Yazın bulk olma çalışmalarım resmen bir saçmalıkmış. Bir daha bulk olayım diye çabalamayacağım zaten ne yesem göbeğe gidiyor.
94 cm olmuş göbek nasıl eriyecek bilmiyorum

Son zamanlarda dikkat ettiğim şeylerden biri hergün balık tüketmeye çalışıyorum. Balık fiyatlarıda uygun olunca çok iyi oluyor omega 3 için
Geceleri süzme peyniri ve sabahları da lor peyniri ihmal etmiyorum

Civa olayını sende biliyorsundur tüketimi biraz sınırlarsan iyi olabilir hergün cidden fazla.

Bildiğimiz palamutta da bu civa olayı var mı?

Ben sadece konserve ton balıklarda var diye biliyordum ama?

Civa olayı bildiğim bütün balıklarda var, yüksek civanın sebebi zaten demir-pislik atıklarının denizde bolca bulunmasından kaynaklanıyor. Konservede ise civa olacağını pek sanmam. Özel bir alanda üretim yapılıp hazırlanıyor balıklar. Dolasıyla civa da yok.

Dardanel firmasıda bunun garantisini veriyor. Sitesine bakabilirsin.

Yazın bulk olma çalışmalarım resmen bir saçmalıkmış. Bir daha bulk olayım diye çabalamayacağım zaten ne yesem göbeğe gidiyor.
94 cm olmuş göbek nasıl eriyecek bilmiyorum

Merhaba RaJeV,

http://www.simplyshredded.com/category/nutrition/bulking

Burda bulk'a yönelik faydalı makaleler var. Her önüne geleni yemek ya da birden bire yüklenmek olayının doğru olmadığı açıklanıyor ve bazı ünlü vücutçuların bulka yönelik yazıları da var.

Umarım işine yarar.

Cıva balıklardan ziyade kıyıya yakın kabuklularda(süpye, istiridye), özellikle de midyelerde bulunur. Balık çiftlikleri kıyı kesimde olduğundan onlar da tehdit altında ama yakınlarında sanayi işletmesi bulunması yönergeye göre yasak. Deniz balıklarında o kadar da korkulacak bir durum yok.

Başarılar...

Merhaba RaJeV,

http://www.simplyshredded.com/category/nutrition/bulking

Burda bulk'a yönelik faydalı makaleler var. Her önüne geleni yemek ya da birden bire yüklenmek olayının doğru olmadığı açıklanıyor ve bazı ünlü vücutçuların bulka yönelik yazıları da var.

Umarım işine yarar.
Teşekkür ederim. Ama ben önüme geleni yiyen bi insan değilim pek. Karboyu hafif artırınca vücut sapıtıyor :D

Cıva balıklardan ziyade kıyıya yakın kabuklularda(süpye, istiridye), özellikle de midyelerde bulunur. Balık çiftlikleri kıyı kesimde olduğundan onlar da tehdit altında ama yakınlarında sanayi işletmesi bulunması yönergeye göre yasak. Deniz balıklarında o kadar da korkulacak bir durum yok.

Başarılar...

Olayı biraz daha aydınlattığınız için teşekkürler thums:

Uzun zamandır antrenmandan sonra dextrose kullanıyordum. Dextrose bitince recon aldım içinde yine vardı basit şeker. Artık antrenman sonrası basit şeker tüketmeyi düşünmüyorum. Onun yerine alternatif karbo kaynakları arıyorum. Aklıma gelenler

Kuru üzüm kuru incir badem kombinesi :D
Elma, portakal yada muz

Başka alternatifi olan var mı?

katı almaman lazım sıvı almanı öneririm
üzüm suyu misal

Amaç basit şeker almamak. Üzüm suyu zaten basit şeker olduğu için tüketemem.
İstediğim insülini fırlatmak yerine dalgalanma yaratmak.

Bir parça bitter (%70 80 kakao )çikolata atabilirsin ağzına içinde şeker vardır fakat yüksek kakao yağı sindirimi yavaş tutucaktır. G.I oranı düşüktür
Kakao içinde ki antioksidanlar(polifenol)yoğun egzersiz sonrası oluşan serbest oksijen radikallerinide bastırıcaktır.

Minerallerce zengindir
Vücudu gevşetir rahatlatır kas ağrılarına iyi gelir.

İstediğin dalgalanma için bence ideal.

Bir parça bitter (%70 80 kakao )çikolata atabilirsin ağzına içinde şeker vardır fakat yüksek kakao yağı sindirimi yavaş tutucaktır. G.I oranı düşüktür
Kakao içinde ki antioksidanlar(polifenol)yoğun egzersiz sonrası oluşan serbest oksijen radikallerinide bastırıcaktır.

Minerallerce zengindir
Vücudu gevşetir rahatlatır kas ağrılarına iyi gelir.

İstediğin dalgalanma için bence ideal.

Benim için böyle şeyler şu an çok tehlikeli. İlk defa bu kadar ciddi bir şekilde insülin direncimi kırdım diyebilirim. Neredeyse hiç canım tatlı istemiyor ki o kadar çok tatlı seven bir insanım.
Yani uyuşturucudan kurtulmuş uyuşturucu bağımlısa şu ilacı kullan demek gibi bir şey oluyor sakat bir durum :evil:

Back
Yukarı