Proteinli Muhallebi

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve gentleman55 tarafından 19 Haziran 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. gentleman55
    Offline

    gentleman55 Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    306
    Beğenileri:
    99
    Ödül Puanları:
    38
    Kendi yaptıgım tarifi sizlerle paylasmak istedim.

    Malzemeler:100gr yulaf (un haline getirilmiş,quaker quicinkg oats hazır satılıyor yada mikserden geçirebilirsiniz)
    1 adet muz(muzu küçük küçük doğrayın,muzun kabuklarında lifi kaşıkla soyup kenarda tutun
    400ml su(kıvamı koyu isterseniz daha az koyabilirsiniz)
    3çay kaşığı tarçın
    2ölçek protein tozu(ben vanilya kullanıyorum)
    10 fındık,10badem
    Yapılış
    400ml suyu tencereye koyun,yulafı ve muzu ekleyip kısık ateşte 8-10dk pişirin,ardından tarçını ekleyebiliriz.Karışım muhallebi kıvamında olacak.20dk dışarda bekletin sonra 30dk buzdolabında beklettikten sonra protein tozunu ekliyoruz(haslanmıs suya atmıyoruz besin değerleri gitmesin:D)ardından dövülmüş fındık ve bademi ilave edip afiyetle yiyoruz hyper_

    Besin değerleri(protein tozu içergine göre farklılık gösterebilir)
    karbonhidrat 90gr sekerden gelen 12gr nisasta 5gr lif15gr
    protein 60gr
    yag 15gr

    isterseniz muz koymayabilirsiniz,muz olmadan besin değerleri
    karbonhidrat 75gr sekerden gelen 2gr lif12gr
    protein 60gr
    yag15gr
     

Sayfayı Paylaş