Malzemeler : Pekmez – badem fındık – yulaf ezmesi – süt tozu – süt –tarçın
100 gram pekmez
60 gr karbonhidrat 3,5 gram protein 295 kalori
100 gram yulaf
60 gr karbonhidrat 7 gram yağ 12,6 gram protein 356 kalori
100 gram badem 580 kcal 50.6 gram yağ 19.74 gram karbonhidrat 21.26 g protein
100 gram fındık 630 kcal 61 gram yağ 17 gram karbonhidrat 15 gram protein
100 ml süt 3,4 gram protein
100 gram pınar süt tozu 52 gram karbonhidrat 1,25 gram yağ,36 gram protein 363 kalori
Kullanılacak malzemeler :
1 su bardağı pekmez (200 ml)
120 gram karbo, 7 gram protein, 590 kalori
Yarım paket süt tozu (100 gram ) :
52 gram karbonhidrat 1,25 gram yağ,36 gram protein 363 kalori
2 su bardağı yulaf ezmesi
240 gram karbonhidrat , 28 gram yağ , 50,4 gram protein , 1424 kalori
1 su bardağı light süt
6,8 gram protein
1 kaşık badem (20 gram),1kaşık fındık (20 gram) 7,4 gram karbo , 22,4 gram yağ , 7,2 gram protein 242 kalori
1 çorba kaşığı tarçın
![[IMG]](http://sporcuyemektarifleri.files.wordpress.com/2013/10/img_1822.jpg?w=650)
Badem haricinceki tüm malzemeleri blendera atıp çekiyoruz ,sonra kısık ateşte tavaya döküp tahta kaşık yardımıyla hızlı hızlı karıştırarak koyu bir puding kıvamı alana kadar pişiriyoruz. Dilerseniz benim gibi bi miktar yulaf ezmesini ayırıp en son bademlerle beraber karışıma ekleyebilirsiniz.
En son bademleri ve kıvamını koyu olsun isterseniz ekstradan 2-3 kaşık yulaf ezmesini karışımın üzerine boşaltıyoruz ve karıştırıyoruz.
Karışım tamamen soğumadan yağlı pişirme kağıdına alıp buzdolabında en az 2 saat bekletiyioruz.
Buzdolabından sonra 7 parçaya bölüp servis ettim haftalık yapıyorum her güne bir tane. Aşağıda tüm içeriği yazdım dilerseniz kendinize göre parçaları büyütüp küçültebilirsiniz.
Tüm karışımda
* 420 gram karbonhidrat
* 100,6 gram protein
* 51,65 gram yağ
* 2619 kalori
7 parça çıkıyor , 1 parçasında 60 gram karbonhidrat , 14,3 gram protein , 7,37 gram yağ , 374 kalori
web bloğumdan diğer tariflerime bakabilirsiniz http://sporcuyemektarifleri.wordpress.com/2013/10/25/11/ bol sporlu günler Genişletmek için tıkla...