Protein Tozlu Yulaf Kurabiyesi

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Phonomonia tarafından 29 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 10 üye.
  1. Phonomonia
    Offline

    Phonomonia Üye

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar bu tarifin sahibi ben değilim, yabancı bi forumda denk geldi kendim de denedim gayet leziz oldu. Akşamları eve eş dost geldiğinde atıştırmalık olarak yapıyorum hem sağlıklı kendim yiyorum hem de misafirlerime ikram ediyorum.


    Malzeme Listesi;
    Bi kap yulaf ezmesi
    Protein Tozu(ben çikolatalı toz tercih ediyorum)
    1/2 Muz
    1 Kaşık Bal
    1 Yumurta Beyazı



    Büyükce bi kaba önce ufak bir kap yulaf ezmesini koyuyoruz, üstüne protein tozumuzu ekliyoruz. Ben protein tozunu işin aslı kurabiyeleri kendime yapacaksam fazladan koyuyorum ama eğer misafire yapacaksam ve kendim de atıştıracaksam daha az miktarda koyup üstüne yağsız kakao katıyorum böylece o çikolata tadı kaybolmamış oluyor renk olarak da siyahımsı oluyor. Protein tozunun ardından bir yumurta beyazını onun ardından da yarım muzu dilimleyip kap içine ekliyoruz. En son da bir çorba kaşığı bal ekleyip, ben kaşıkla yapıyorum ama siz neyle yaparsınız bilmiyorum iyice ezip bulamaç haline getiriyoruz. Ondan sonra fırına koyulan tepsilerin birine yağlı kağıt serip üstüne de göz kararı elle veya kaşıkla o bulamaçtan top top ayırıyoruz. O ayırdığımız toplar kurabiye olacaklar daha sonradan.
    En son olarak önceden 180 dereceye ayarlı ısıttığımız fırına tepsimiz içindeki kurabiyeleri yerleştirip 20-25 dk pişiriyoruz. Yine vakte fazla güvenip fırının başından çekip gitmeyin sürekli takip edin kurabiyelerinizi. Ve afiyet olsun.

    Gerçekten çok ama çok hafif bi atıştırmalık aynı zamanda protein açısından da zengin. Keyifle yiyorum :)

    [​IMG]




    [​IMG]




    Resimler ilk kurabiyelerime aittir, o yüzden şekilleri biraz bozuk siz daha düzgün şekillilerini yaparsınız mutlaka :)
     
    metehan123, .ZYZZ. ve wafwaf bunu beğendi.
  2. iLLeqaLKinq
    Offline

    iLLeqaLKinq Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    109
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    28
    çok güzel bir tarif. keşke pro tozum olsada yapsam :D
     
  3. SemihCebraiL
    Offline

    SemihCebraiL Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2012
    Mesajlar:
    591
    Beğenileri:
    261
    Ödül Puanları:
    73
    protein bar gibi desene :D denemek lazım
     
  4. WX
    Offline

    WX Üye

    Katılım:
    29 Mart 2011
    Mesajlar:
    100
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    denizli
  5. mrzess
    Offline

    mrzess Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2011
    Mesajlar:
    352
    Beğenileri:
    87
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Bugün bu tarifi uyguladım.

    5 ölçek protein tozu
    200 g yulaf ezmesi
    Biraz tarçın
    Biraz kahve
    2 çay bardağı süt
    Çok az bal
    2 yumurta sarısı

    Bunları bir kapta karıştırıp bulamaç haline getirdim.Küçük kurabiyeler olacak şekilde fırına attım.250 derecede 15 dakika pişirdim.Sonuç olarak dışı yandı.Ancak içi normal.Yine de yiyeceğim.Tadı biraz acı yandığından dolayı ama idare edeceğim.Deneyecek arkadaşlar için;
    10 dakikadan fazla süre pişirmeyin.
     
  6. Arthoruis
    Offline

    Arthoruis Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2013
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Hocam, yazdığın leziz duruyor kesinlikle ama o kadar şeyin içinde kalori yok mu ya :)) hepsi karbonhidrat hafif oluyor demişsin ama inandıramadım nedense kendime ben mi yanlış anlıyorum yoksa
     
  7. Tun4
    Offline

    Tun4 Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2010
    Mesajlar:
    300
    Beğenileri:
    60
    Ödül Puanları:
    38
    Protein tozu 180 derecede zarar görmez mi? Aynı değerlerini korur mu?
     
  8. smhykr
    Offline

    smhykr Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    13
    hocam ne zamandan beri yapmak istiyordum fakat evde yumurta ve muz yoktu bende çok az süt ve puding ekledim. puding yaklaşık 2 tatlı kaşığı. Tavada 3 dk ısıttım,yoğunlaştı sonra fırına attım bakalım nasıl olacak :)
     
  9. fgroan
    Offline

    fgroan Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2012
    Mesajlar:
    216
    Beğenileri:
    38
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    kickboxer
    Yer:
    istanbul- sarıyer
    ben pek ölçü kullanmam karambole atarım malzemeleri ama. elma püresi lor da katıyorum içrisine. bal koymuyorum güvenmedigimden o an meyve ne varsa blender ile püre yapar katarım
     
  10. ultr4aslan
    Offline

    ultr4aslan Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    53
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    8
    Bildiğiniz gibi protein aminoasitlerden oluşur ve birbirlerine peptit bağlarıyla bağlanırlar.Bizim ihtiyacımız olan zaten aminoasitlerdir.Çünkü her canlının proteini farklıdır.Her canlı kendi genetik şifresine göre aminoasit dizilimi yapar.Yani hepimizin aminoasit dizilimi birbirimizden farklıdır. Onun için herhangi bir proteini yapısı bozulmadan tüketsek bile midemiz pepsinojen enzimleri ile parçalayacak,bunu aminoasitlere ayıracak ve öyle kullanacaktır.
     
  11. fgroan
    Offline

    fgroan Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2012
    Mesajlar:
    216
    Beğenileri:
    38
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    kickboxer
    Yer:
    istanbul- sarıyer
    Yani.?
    Isıda bozulur mu bozulmaz mı?
     
  12. ultr4aslan
    Offline

    ultr4aslan Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    53
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    8
    bozulmaz sadece amino asitlerine ayrılır
     
    neverbackdown. ve fgroan bunu beğendi.
  13. fgroan
    Offline

    fgroan Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2012
    Mesajlar:
    216
    Beğenileri:
    38
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    kickboxer
    Yer:
    istanbul- sarıyer
    peptit içeren haplar neden kullanılıyor peki ?
    madem alındıgında mide onu parçalıyor ve işe yaramaz duruma getiriyor ?
     
  14. ultr4aslan
    Offline

    ultr4aslan Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    53
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    8
    mide amino asitlerine ayırdıktan sonra senin genetik şifrene göre dizilimi tekrardan kendi yapar.Yani proteini biz oluştururuz asla dışardan gelen proteini vücut direkt kullanmaz. Tekrar oluştururken peptit bağlarına ihtiyaç duyulur buda bu aşamayı hızlandırır...
    Detaylı bilgi; Translasyon - Vikipedi
     

Sayfayı Paylaş