Öncelikle ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim.
Protein tozu kullandım ve elimdekileri bitirene kadar da kullanacağım; ben de zararsız olduğuna inananmak istiyorum 
---------------
Konu hakkında farklı düşünenler olmasına rağmen dediğiniz gibi 1980'lerdeki olayda Triptofan aklanmış gibi gözüküyor (translate sanırım cümleler düşük):
"ABD'de, 1980'lerin sonlarında, triptofan takviyeleri ciddi bir bakteriyel otoimmün hastalık salgını için, eozinofili-miyalji sendromu bağlı idi. Bu hastalık ölümcül oldu ve sonuç olarak, triptofan takviyeleri ABD piyasadan çekilmiştir.
Ileri çalışmalar bakteri kültürünün hastalığın neden olduğunu, üretilen triptofan kullanılan ve spesifik bakteri sadece ABD'de triptofan takviyeleri% 70'i hakkında
sağladığının bir Japon üreticisi tarafından kullanılmaya başlandı ki ortaya koymuştur. Bu hastalık takviyeleri diğer bakterilerden yetiştirilen ile ortaya çıkmayan ve bu nedenle oluşun çoğunlukla olanlar ABD'de onların destekleri elde edilen bağlanmıştır. Hiçbir durumda İngiltere'de bildirildi ve Avrupa, triptofan yaygın kullanılan kaldı çoğu. 2001 yılında FDA, markete geri vermiş triptofan izin verdi."
*Diğer bir sitede de "Böylesine büyük bir yan etki göstermesinin nedeni ise japon bir firmanın üretimin seri olması için maddenin genetik kodlarıyla oynamasıdır." demiş.
Kaynak: http://bilgi.didikle.com/Triptofan_nedir.html
[Eozinofili miyalji sendromu (EMS); belirgin deri, iç organ tutulumu ve periferal eozinofili ile seyreden, kronik, multisistemik bir hastalıktır. Etiyopatogenezi tam
olarak netleşmemiş olmakla beraber, çoğu hastada aşırı miktarda L- triptofan alımı hikayesi vardır.]
-----------------------------
Karşıt Görüş:
L-Triptofan bir nörotransmitter olan serotonin aminoasit prekürsorüdür. İnsanlarda L-Triptofan kullanımı merkezi sinir sisteminde serotonin konsantrasyonunun artışına
yol açar. 1989 yılında L-Triptofan ve L-Triptofan içeren ürünler eozinofili-miyalji sendromuna yol açtıklarından dolayı ABD’de kullanımdan kaldırılmışlardır. FDA
tarafından onaylanmış olmasına rağmen L-Triptofanın en yaygın alanı insomniadır. Ancak uzun süreli kullanımında L-Triptofanın hipnotik etkisinin devam edip etmediği
kesin değildir. L-Triptofan trisiklik veya tetrasiklik ilaç tedavisine cevap vermeyen depresif hastalarda bu ilaçlara adjuvan olarak kullanılmaktadır.
*Eosinofili-Miyalji Sendromunun belirtileri; yorgunluk, miyalji, nefes darlığı, raş ve ekstremitelerde şişmedir. Konjektif kalp yetmezliği ve ölümde görülebilir.
L-Triptofan, SSRİ’ler örneğin fluoksetin (Prozac) ve kloimipramin (Arafranil) veya MAOI’lerin ile birlikte kullanılmamalıdır.
http://www.dpsikiyatri.com/tedaviler1237.asp
------------------------------
Sonuç:
1980'lerin sonunda bir Japon firması Triptofan adlı bir aminoasiti bakteriye ürettirerek besin takviyesi olarak ABD'de satışa sundu.
Aylar içinde ürünü kullanan kişilerde kas ağrıları ve kandaki bazı hücrelerin sayısında artış ile seyreden Eosinofili-Miyalji sendromu ortaya çıktı.
Bunardan 155 kişide kalıcı hasar görülürken 37'si hayatını kaybetti. (Mayano ve Gleich, 1994)
Yapılan inceleme sonucu, genetiği değiştirilmiş bakterideki artmış triptofan üretiminin toksik bir yan ürün oluşumuna yol açtığı ve sendromun toksik madde nedeniyle ortaya çıktığı anlaşıldı. 
http://docs.google.com/viewer?a=v&q...cid=ADGEESj_RtpS4oEpINyroxOUwlrXOh8c968U19vWw
PZszJaKkfYwRpM5ZjxQ5kip8WSiQsL6AAh_ggdpDWpJHgpotkK5Q1YXN7gMcpaLcfDhp0dRdumxb2uXaKvKZwrjHu_CJiAzUTSb&sig=AHIEtbSwEF97U_EDmXDHfq_httk3z2Li1A
----------------------------------------
Eosinofili-Miyalji den aklansa bile, beyin zarı iltihabına yol açması hurafemi? (öyle olmasını umuyorum)
Ne kadar içeriyor bilmiyorum ama bebek mamalarında bile kullanılıyorsa sentetik triptofandan korkmak yersiz mi?
Yıllardır protein tozu kullanan sporcularda bu tür rahatsızlıklara yakalananlar varmı?
Son düzenleme: 2 Mayıs 2011