Bak hala..
Öncelikle şu tür tahrik edici ve laf dalaşına sebebiyet verebilecek üslubu bir bırakın. Ben senin amcanın oğlu değilim ve burada geyik muhabbeti yapmıyoruz. Ben ciddi bir konuda paylaşım yaptım, sen ciddi bir şekilde yorumlarını paylaşmalısın ve fikir ayrılığına düştüğümüz durumda da olgun bir şekilde tartışmasını bilmelisin. Burada kimsenin birbirini dumur edip egolarını tatmin etmek gibi bir amacı yok. Önce bunu kavrayın. Rica ederim.
Ben Karatay'ın söylediklerini ayet saymıyorum. Bak bunu da yirminci defa tekrarlıyorum. "Böyle olduğunu düşünüyorum". Yani bunlar benim fikirlerim. Öğrendiğim yeni bilgilerle değişebilir. Benim paylaştığım bilgilerle sizinkinin de değişme potansiyeli olmalı ki, sağlıklı iletişim kuralım ve şu yaptığımız diyalog bir işe yarasın. Bu sebeple, ortamı sebepsiz yere germeye gerek yok. Ben supplement firma ortağı falan da değilim, sakin olun. Lütfen.
zeo64'ün paylaştıkları hayli önemli bir konu. Büyüyen kalbin büyüyen vücudun ihtiyaçlarını karşılaması mantıklı açıkçası, fakat büyüyen kalp kasının odacık hacmini azaltarak kalp hareketini kısıtlaması gibi bir durum söz konusu. Buna da protein tozlarının sağladığı anormal kas gelişimi sebep olur kanısındayım. Ha, bu ne kadar kullanımda ciddi bir raddeye ulaşır diye sorarsanız, çok uzun süreli kullanımlardadır bence. Çünkü aksi takdirde uzun yıllık müsabık olmayan vg'ci ölümlerinden geçilmezdi ortalık. Ama ileriki yaşlarda ciddi tehlikeler bekliyor olabilir. Sonuçta her şekilde uzun süreli yaptığımız sporu bir anda kesmemiz ciddi sorunlara gebe, o zaman ömür boyu yapmamız gereken sporda aceleci davranmaya gerek yok bence. Şahsen ben daha ileriki dönemlerde gelişimimin tamamen durduğuna kanaat getirirsem ve geldiğim noktadan tatmin olmazsam, bu riski göze alabilirim. Bunu inkar etmiyorum.
aksine,böyle bir kanıya nerden vardınız bilmiyorum fakat kalp büyümesiyle(gelişmesi demeyi tercih ediyorum),odacık hacmi de genişler,bu sayedede kalbin içine alıp pompaladıgı kan miktarı artar,bu da kolay kan sirkülasyonuna ve kalbin daha kolay-ekonimik çalışmasına neden olur.
kalp gelişmesine evet