Evet arkadaşlar eminim ki başlığı gören sizler defalarca sorulmuş bu soruyu forumda tekrardan soracağımı düşünerek bana forumu araştırmamı tavsiye etmek için girdiniz bu konuya.. Ama bu başlık Hürriyet gazetesinin Pazar ekindeki sağlık sayfasından alınmıştır. Şu anda elimde olan gazeteden hiçbir deişiklik yapmadan yazıyı buraya akataracağım:
Protein Tozları Kas Yapar Mı?
"Kas yapmak" sağlıklı yaşam sözlüğüne yeni giren deyimlerden biri ve muhtemelen de en çok suistimal edilen konulardan. Çünkü bilimsel dayanaktan uzak mesnetsiz tavsiyelerden geçilmiyor. Bunlardan biri de protein tozları. "Ağır direnç egzersizleri yapan birinin kas miktarını arttırmaya katkıda bulunması için ek bir protein desteğine ihtiyacı var mı?" sorusu uzun zamandır gündemde. Beslenme uzmanları ve metabolizmacılar bu soruyu genellikle gerekmez diye yanıtlıyorlar. Ve ekliyorlar: " Çok arzu ediyorsanız protein kazanımınızda %20-25 lik bir artış yapabilirsiniz. " Bunun anlamı et, et ürünleri, balık, yumurta, tavuk, süt, süt ürünleri, yumurta gibi hayvansal proteinlerden biraz daha fazla ve sık faydalanmanızdır. Hem gerçek ve saf protein kazanırsınız, hem de bazı kimyasalların vücudunuza girmesine engel olursunuz. Egzersiz danışmanları ve hocalarından bir ricam var: Lütfen beslenme konusunu beslenme uzmanları ve ilgili doktorlara bırakın. Protein tozu ve karnitin tavsiyelerinden vazgeçin!
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
Evet arkadaşlar yazı bu.. Şahsen benim sinirimi bozdu. Madem protein alımı bu kadar önemsiz, biz aptal mıyız da protein tozlarına bu kadar para döküyoruz.. Yazıda resmen bunu belirtmişler
Ayrıca annemin bu yazıyı okuyup oğlum protein tozu kullanıosun bak ilerde bişey olursa karışmam tarzı konuşmaları da cabası.. Sizin de görüşlerinizi almak isterim arkadaşlar, o kadar yazmaya uğraştım yorumlarınızı esirgemeyin lütfen
Genişletmek için tıkla...