Protein Keki 700 gr yumurta aki 100 gr. yulaf ezmesi 60 gr. Un 1 Muz 20 gr badem 20 gr seker 1 Çay kaşigi tarçın 1 Çay kaşigi vanilya Hepsı karıstırılır ve 40 dakika 190 derecede pişirilir. Halen denemedim deneyince yazarim
Protein keki 2 400 gr Yumurta akı 60 gr Whey Protein 75 gr . Yulaf ezmesi 50 gr. Badem 1 Çay kaşığı kabartma tozu 4 Çay kaşığı süt 10 gr. Kakao (tozu) 45 dakika 185 derecede
Bende annemle yaptığımız soya unlu kekin tarifini vereyim. 8) 375 gr Soya Unu 4 adet Yumurta 200 gr Şeker (daha az koyulabilir ama tadı kötüleşiyor) 190 ml Soya Yağı 190 ml Süt 1 paket Vanilya 1 adet Taze sıkılmış bol sulu Portakal Suyu Biraz rendelenmiş portakal kabuğu 1 adet Kabartma Tozu Önce şekerle yumurtalar karıştırılıyor. Sonra soya unu ilave ediliyor. Biraz daha karıştırdıktan sonra soya yağı ve süt ekleniyor. Biraz katılaştıktan sonra portakal suyu, vanilya, kabartma tozu, portakal kabuğu ekleniyor. Hamur çok sert olmayana kadar karıştırılıyor. Karıştırdıktan sonra 180' lik fırında 40 dakika pişirilir. Portakal sayesinde tadı çok güzel oluyor.
herkes soya unlu tariflerini paylasmıs.. tesekkurler herkese.. ancak benım bir sorum var. sanırsam omlet yaparken bir miktar un kullanılabiliyor koyulaştırmak için.. (börek kıvamına gelsin diye) omlette beyaz un yerine soya unu kullanılabilir mi? bu konuda deneyimi olan var mı?
piyasada satılan konsantre yumurta var yanlış hatırlamıyorsam 3 çeşit yumurta akı yumurta sarısı ve akı ile sarısıkarışık şekilde migrosta gima vs yerlerde bulunuyor
protein tozu çok hassas bi yapısı olduğu için fırında değerini kaybeder diye duymuştum.... bence protein tozunu tarife karıştırmak yerine ayrı olarak içilmesi daha mantıklı gibi geldi ....sizce