protein alımım sizce nasıl ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve hattab53 tarafından 12 Aralık 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. hattab53
    Online

    hattab53 Guest

    07:00 8 yumurta 2 si tam

    10:00 8 yumurta 2 si tam

    14:00 200 gr tavuk göğsü

    18:00 200 gr tavuk göğsü

    20:00 ANTRENMAN

    21:30 2 ölçek whey protein tozu

    24:00 200 gr lor peyniri


    belki birçoğunuz whey i sabah almamı söyliyceksiniz bu kesin.
    birde bu ara biraz sıkıldım ve çok git gel yapdım 1 öğünde 50 gr pro alıp toplam 5 öğünde 250 gr pro almak sizce ne kadar mantıklı??? bu programdaki alım saatlerimde sorun varmı sizce 8 aylık sporcuyum gelişimimde gayet güzel. söz sizde sayın üyeler.
     
  2. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    Yaşınız, boyunuz, kilonuz, hedefleriniz gibi bilgiler olmadan yorum yapılamaz.
    Belirtmenizi rica ederim.
     
  3. hattab53
    Online

    hattab53 Guest

    yasım 18 boyum 1.89 kilom 94 bulk deilim yanlız hiçde olmadım hep kaliteli prolarla yağlanmadan buraya kadar geldim. başladığımda 83 kg idim 8 ayda 94 kg ye çıkdım. kış ayında olmamıza rağmen yağdan kaçıyorum belki günlük ihtiyacım olan yağı bile almıoyorumdur,o derece yani. hedefim tabiiki büyük, 100 kg de define olmak amacım. biraz daha zaman geçsin resimlerimi gelişimimle aktaracağım. evet bu kadarı yeterli sanırım.(herşey bu site sayesinde oldu) en zor anımdada sitedeki değerli üyelerin akıl vereceğinden eminim. bu sene üniversite girdi hayatıma, bu yüzden o rahatlık kalkdı ve bunaldım yemek istediğim gibi yiyemiyorum. bu programı uygulayabilirim yanlız siz ne dersiniz?
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 12 Aralık 2008
  4. pastnova
    Offline

    pastnova Üye

    Katılım:
    23 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    351
    Beğenileri:
    152
    Ödül Puanları:
    53
    4 yumurta sarısı çok fazla..8 aydır böyle besleniyosan bi kolestrol ölçtür derim.Bu sporun neresinde olursan ol 2 sarı geçilmemeli.Onun yerine bir öğün kırmızı et yenebilir
     
  5. hattab53
    Online

    hattab53 Guest

    8 aydır böyle beslenmiyorum tabiiki.üniversite yüzünden beslenmemde aksaklıklar olmaya başladı bende 2 öğün çıkartıp gramajları çoğalttım biraz. diğer programımdan çok iyi verim almışdım ancak okul dolayısıyla uygulayamıyorum. bende bir şeyi yarım yamalak yapmayı seven bir adam değilim. bunun için yeni bir program oluşturmam şart. bu olurmu diye sordum.
     
  6. sleepy
    Offline

    sleepy Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    844
    Beğenileri:
    643
    Ödül Puanları:
    0
    Yumurta sarısında iyi kollestrol var, kötü kollestrol yok. Şunu anlayın artık arkadaşlar.

    Ben bundan 10 ay önce günde 3 yumurta sarısı tüketiyordum. 1.78 boyundayım. O zamanlar 76 kilo idim.

    Yapılan kan tahlilleri sonucunda kollestrolüm normalin de altında çıktı.

    Yanlız ihtiyacın olan yağdan azını alıyorsan bu seni çok kötü etkiler. Çünkü yağda çözünen vitaminler işini o zaman tam yapamaz. Bu da kas yapımını belli bir ölçüde etkiler.

    Vücut günlük enerji ihtiyacının %20 sini yağlardan karşılar. Kalitesiz yağlardan uzak durup kaliteli olanları tüketirsen (gerek besinlerin kendi içinde bulunan gerekse zeytinyağı gibi) senin için bir sorun olmaz.

    İyi sporlar.
     
  7. muscle_pump
    Offline

    muscle_pump Yeni Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2008
    Mesajlar:
    335
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    0
    250 gr protein fazla gibi biraz sende yağlanma veya sivlce sorunu oluyomu....bana kalsa 200 e çekerim
     
  8. hattab53
    Online

    hattab53 Guest

    250 benim kiloma göre normal bana kalırsa sorun yok şu an. birde belirteyim dedim 1 öğünde 50 hatta 60 gr protein alan amatör sporcular da gördüm bu bana yanlış geliyor. sitedede okuduklarıma göre 40 gr ı aşmaması lazım denmiş protein alımının bir öğün için. fakat alanlarıda gördüm.100 gr tavuk göğsünde 31 gr protein var. bir öğünde 200 gr alıcam ilk defa, normalde 150 gr alıyordum. buda 62 gr protein yapıyor. fakat 150 gram alırkende herhangi bir yağlanmayla sorunla karşılaşmadım 300 alanınıda gördüm sizce yanlışmı bu ölçü? forumda tartışılmış fakat alanlarda var:S nası olcak.
     
  9. pastnova
    Offline

    pastnova Üye

    Katılım:
    23 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    351
    Beğenileri:
    152
    Ödül Puanları:
    53
    Öncelikle şunu belirtiyim coroner rahatsızlıklar %90 a kadar büyük belirtiler vermez.Çevrenizden duymuşsunuzdur "gencecik adam hiç bişeyi yoktu daha 1 hafta önce top oynuyoduk,kalp krizi geçirmiş" Şimdi senin dediğin gibi yumurta sarısı iyi kolesterol içeriyor (Ki bunun adı hdl ) diye 4 tane yersek geri teper bu iş.Ayrıca sizin yaklaştığınız mantıkla zeytinyağı kalite yağ diye onuda yarım kilo tüketelimmi??
     
  10. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    tavuk göğüsü pişirilince %20-25 gibi bir kütle kaybeder, dolayısıyla protein degeri 100 gr için 20-25 gr gibi bir deger alır..

    bundan başka, 30-35 gr gibi protein alımı hurafelerini bir kenara bırakalım, hiçte inandırıcı gelmiyor bana..vücudumuzdaki protein sentezi eger yeteri kadar hızlı çalışıyorsa, 40-50 gr protein bir ögünde rahatlıkla alınabilir..30-35 daha cok, vücudun hemen bir anda sindirebilecegi, yani çok kolay sindirilebilen protein miktarıdır..30-35 gr protein miktarı konusuna cok takılmamanızı tavsiye ediyorum, üstelik birkaç yılınızı bu spora verdiyseniz..

    jay cutler'in bir makalesinde antrenman sonrası 35 gr whey aldıgını ve daha sonra ufak bir ögün yedigi yazıyordu....ne kadar komik değil mi?..peki proların ögün başına aldıgı pro miktarını biliyor musunuz?...en kötü profesyonel bbci 100 gr alıyor arkadaslar ve bu alım 200 e kadar rahatlıkla cıkabiliyor...yani, makalelerde proların aldıkları miktarlardan behsedilen yerlere inanmamak lazım..tabi, onların protein sentezleri inanılmaz hızlı çalışıyor normale göre..ama şunu da unutmayın ki, sizlerde sporcusunuz ve normal insanlardan daha iyi protein sentezi yapabilirsiniz..bu yüzden 30-35 gr gibi alımlar, sporcular için çokta dogru değil, daha cok normal insanlar için dogrudur..40-50 gr arası alınabilir ve bence dogru olanı da budur..

    ekleme yapmak istiyorum..bu dedigim alım, vücut kütlesi düşük olanlar ve yeni başlayanlardan ziyade, daha cok, bu sporda belli bir aşamayı gecmiş, vücudunu bu spora yeteri kadar tanıtmış bb ciler için geçerlidir..
     
    Son düzenleme: 24 Aralık 2008
    pastnova bunu beğendi.
  11. sleepy
    Offline

    sleepy Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    844
    Beğenileri:
    643
    Ödül Puanları:
    0

    Farkındaysan yazımda 3 tam yumurta tükettiğimi ve kolestrol problemi yaşamadığımı belirttim.

    Asla "yiyin gari" diye bir mantık yok.

    Sadece " aaa yumurta mı! Kollestrooooooooooooool!" gibi bir mantık yanlış.

    Yumurtanın sarısı da beyazı gibi 3 gr protein içerir ve birçok vitamin ve mineral ihtica eder.

    Sıkı çalışan ve cardio da yapan bir sporcu için 4 tam yumurta bir sorun oluşturmayacaktır.

    Koroner rahatsızlıklar belirti vermez demişsin ama kandaki kolestrol seviyesiyle bu gözlenebilir. Kolestrol seviyesi normal olup kolestrolden dolayı koroner rahatsızlık geçiren insan çok nadirdir.

    Ben tüm yazılarımda her zaman dengeyi savunurum.

    İnsanlar da yazılanları akıl süzgecinden geçirdikten sonra uygulamalıdır.

    Yazımda yumurta iyi kolestrol içerir diyerek bahsettim; ama "hadi yiyin" diye bir ifade kullanmadım.

    Fakat yazmadım diye de koyun sürüsü gibi kimsenin yumurtaya saldıracağını düşünmüyorum.

    İyi sporlar...
     
    baykan, zuzu, aneximandros ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  12. hattab53
    Online

    hattab53 Guest


    d.wolf gerçekden istediğim cevabı aldım.istediğim cevap tam anlamıyla anlattıklarındı.zaten bir öğünde 50 gram derken, seninde aldığını biliyordum.sorun yok o zaman cevabın için sağol.
     
  13. pastnova
    Offline

    pastnova Üye

    Katılım:
    23 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    351
    Beğenileri:
    152
    Ödül Puanları:
    53
    Sleepy ne kadar uzun süre yedin + yaşın kaç ? Değerlendirme yapabileceğini düşünmüyorum.Yani zarar verip vermediğini gözlemleyemessin bence.Aynı mantıkla 90 yaşında günde 2 paket sigara içen amca da var ciğerleri tertemiz.Böyle örnek olurmu,çoğu 55-60 yaşında akciğer kanseri oluyor??Ben yedim bişey olmadı olmaz..

    Alınacak fazladan 9 gr proteinse olay 50 gr fazla peynir tüketilebilr.Ayrıca kolesterol ölçülürken yani sizin duyduuğunuz "kolesterolüm 300 çıkmış" total kolesteroldür.yani iyi huylu(hdl)+kötü huylu (Ldl) toplamı.
     
  14. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    yumurtadaki kolesterol problemini aranızda en cok düşünenlerdenim..

    kolesterol derken, biraz daha düşünmek gerekir..kolesterol kısmında en önemli unsur doymuş yag oranının yüksek oranda olmasıdır..mesela; kırmızı etteki kolesterol oranı,kırmızı ette bulunan yagların büyük bir dilimi doymamış yaglardan oluşmakta..

    yine başka bir örnek; fındık, fıstık gibi kuruyemişürünlerinde deyağlar bolca bulunuyor...peki bunlar neden kolesterol suclusu olmuyorlar?..sadece tekli doymamış yaglar olması değil, tekli doymamış yagların doymuş yaglara oranla cok baskın olması, üstelik bu yag ların vücutta enerji olarak kullanılması için en gerekli olan suda eriyen esansiyel vitaminleri de saglıyıor, dolayısıyla kaslarımız için en gerekli GH silahlarından birisi olan yagların vücudumuzda metabolize edilmesini sağlar.. burdan cıkardıgımız sonuc ne oldu peki?..sonuc; vücuda alınan kaliteli tekli doymamış yaglar ve buna karşılık gelen kaliteli vitamin-mineral destegiyle yagların kullanılmasını maksimize ediliyor..

    yumurtada cok kaliteli vitamin-mineraller sayesinde yagların kötü kolesterole yol açmaması için vücut tarafından en iyi şekilde kullanılması için çaba gösterirler çünkü o besin, kendi içinde en iyi şekilde kullanılması için vitaminler-mineraller ile donatılmıştır..şahsen, 3 sarıdan birşey olacagını hiç ama hiç sanmıyorum..hatta cok daha faydalı bile olabilir...çinko niyetine 3 sarı çok iyi gelir..vücut direncinin yükselmesine de yardımcı olur...burdan alacagınız yag miktarı cok yüksek değil, bunu neden abartıyorlar anlamadım bir türlü..

    spor yapan insanların LDL yi düşürme başarıları cok daha yüksektir..vücut geliştirme sporunu yapan arkadasların beslenme bilinci oturdugundan, zaten yag alımını minimize ederler, bu yüzden yumurtadan alınan ufak doymuş yaglardan zarar gelecegini düşünmüyorum, bu hem gramaj olarak küçük olmasından, hem de tekli doymamış yagların oranının yeterli olmasıyla alakalıdır..
     
    Son düzenleme: 25 Aralık 2008
  15. akekilli
    Offline

    akekilli Üye

    Katılım:
    3 Ekim 2008
    Mesajlar:
    366
    Beğenileri:
    167
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Muhendis
    Yer:
    Istanbul
    Okudugum kadariyla Bir yumurta HDL yi 3-4 mg yukseltiyormus. Kolestrol vucudumuzdaki hormanlarin yapi taslaridir. Bu sayede vucudumuz saglik icin gerekli olan hormon ve enzimleri dengeli sekilde uretmektedir. Testoicin kolestrol gereklidir. Bitkisel steroller ile de GH, LH ve Testo seviyelerini artirip kolestrolu duzenleyebilirsiniz. Ayrica bu steroller estrojen i de baskilamaya yarar.

    Protein konusunda ise sunlari belirmek isterim. Kilonun 2.5 kati oraninda protein almak vucudun pozitif nitrojen dengesine gecmesini sagliyor bu da Sporcu vucudunu anabolic hale getirip kaslarin buyumesine yol aciyor. Spor yapmadan protein almak bir ise yaramaz cunku gut sistemi belli bir miktar proteinden sonrasini urik asit olarak atmaktadir.

    Spordan sonra arkadaslara sunu tavsiye ederim. Spordan 15 dk sonra 10 gr Aminoasit, 15 dk sonra 30 gr Hidrolize whey ve 30gr karbo (250 ml elma ya da uzum suyu) Spordan 75 dk sonra tekrar 20 gr Hidro Whey ve 15 gr karbo (meyve suyu gene). Eger calismanizdan 75 dk sonrasi yemege geliyorsa da Whey almayi ihmal etmeyin ve yemeginizi yiyiniz.
     
  16. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    ARKADAŞLAR, kısa bir yazıyı sizlere sunmak isterim.

    kollesterol aslında insan sağlığı için gereklidir. ancak değişen ortama, cevreye mükemmel olan insan vucudu ayak uydurmuş fakat besinler ve değişken ihtiyaçlar , insanlara hastalık olarak geri dönmüştür.

    kollesterol kan plazmasında belli oranlarda ve insandan insana değişik oranlarda bulunmaktadır. yararlıdır. ancak saydığım bu etmenler

    -sigara
    -rafine şeker ( beyaz şeker )
    -nikotin
    -kafein

    kullanıldığında kollesterol ile tepkimeye girerler.
    ve damarlarda sarınsı, sümgerimsi bir tabaka oluşturup pıhtıya sebebiyet veririler. croner hastalıklarının coğu bu sebeble meydana gelmektedir.

    bu pıhtılar damar iç yüzeylerini tıkayarak kan akış debisini azaltır. bundan sonra çeşitli rahatsızlıklar oluşur ellerde anlık reflex titreme. göz seğirmesi vs. umurunuzda olmaz.

    ancak birgün büyüyen bu plak tabakasının bir parçası kopar ve kan damarlarında hareket eder. örnek gider croner atar damarı tıkar ve miyokardiyal enfarktüs yada croner kalp yetmezliği ile karşı karşıya kalırsınız. yada gider beyin yada merkezi sinir sisteminizi besleyen damarlara tıkarsa halk arasında inme denilen sıkıntı baş gösterir.

    bu sebeble ne yerseniz yiyin ama . yukarıda sağduğım ve içinde ne olduğunu bilmediğiniz yiyecekleri tüketmeyini. haa şimdi şöyl bir sorunuz olacak!

    kollesterol faydalımı ?
    evet hormonal dengeniz ve yaşam sağlığınız için ama sigara alkol cahve kullnıyorsanız kollestrerol seviyenizi 80-120 arası tutunuz . üst limit 200 dür. fakat 170 olacak söylentileri kol gezmektedir.

    ben sahsım olarak günde 2 kasşık zeytin yağı ve 20 gr tereyağ tüketmekteyim.
     
    Son düzenleme: 25 Aralık 2008
  17. pastnova
    Offline

    pastnova Üye

    Katılım:
    23 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    351
    Beğenileri:
    152
    Ödül Puanları:
    53
    1-Spor yapmayanların metobolik olarak düzgün devamlılığı için kilo x 0.6 gr proteine ihtiyaçları vardı.

    2-Gut bir sistem değil fazla protein alımıyla ilgili bir hastalık adıdır.

    3-Vücuda alınan fazla besinler (PROTEİN,karbondidrat,yağ)hiç bi şekilde vücuddan atılmaz,fazlası yağ olarak depolanır.
     
  18. akekilli
    Offline

    akekilli Üye

    Katılım:
    3 Ekim 2008
    Mesajlar:
    366
    Beğenileri:
    167
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Muhendis
    Yer:
    Istanbul
    Bilgili olduğunuzu göstermek istemeniz hoşuma gitti ama aşağıdaki cevaplarıma da bakınız ltf.
    1. FDA ya gore 60 gr protein günlük ihtiyaçtır. Ben belli bir miktar derken ihtiyaçtan çok fazlasını kastettim.
    2. Bu linke bak bilgini tazelersin. İngilizce de Gout ve Gut farklı şeyler. Gout hastalıktır. http://simple.wikipedia.org/wiki/Gastrointestinal_system
    3. Buraya da bakarsan iyi olur. Yağ olarak depolanması doğru ama Gout hastalığı riski nasıl oluşuyor anlatıyor.
    http://www.webmd.com/hw-popup/diet-and-gout?navbar=hw69013
     
    Son düzenleme: 28 Aralık 2008
  19. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    pastnova ve akelli arasındaki konuya ek bilgi vermek isterim..

    fda ve who olarak bilinen sağlık kuruluşları farklılıklar oluşturmakta fda ilaçlar arasındaki denge ve yaptırım amaçlı bir kuruluş ayrıca verilenler öğün için değil günlüktür. 24 saatlik süreçtir. ayrıca araştırma yapılan insanların kg bizlere göre yüksektir. saygılar. umarım tartışmanızda faydalı olabilmişimdir.
     

Sayfayı Paylaş