yumurtadaki kolesterol problemini aranızda en cok düşünenlerdenim..
kolesterol derken, biraz daha düşünmek gerekir..kolesterol kısmında en önemli unsur doymuş yag oranının yüksek oranda olmasıdır..mesela; kırmızı etteki kolesterol oranı,kırmızı ette bulunan yagların büyük bir dilimi doymamış yaglardan oluşmakta..
yine başka bir örnek; fındık, fıstık gibi kuruyemişürünlerinde deyağlar bolca bulunuyor...peki bunlar neden kolesterol suclusu olmuyorlar?..sadece tekli doymamış yaglar olması değil, tekli doymamış yagların doymuş yaglara oranla cok baskın olması, üstelik bu yag ların vücutta enerji olarak kullanılması için en gerekli olan suda eriyen esansiyel vitaminleri de saglıyıor, dolayısıyla kaslarımız için en gerekli GH silahlarından birisi olan yagların vücudumuzda metabolize edilmesini sağlar.. burdan cıkardıgımız sonuc ne oldu peki?..sonuc; vücuda alınan kaliteli tekli doymamış yaglar ve buna karşılık gelen kaliteli vitamin-mineral destegiyle yagların kullanılmasını maksimize ediliyor..
yumurtada cok kaliteli vitamin-mineraller sayesinde yagların kötü kolesterole yol açmaması için vücut tarafından en iyi şekilde kullanılması için çaba gösterirler çünkü o besin, kendi içinde en iyi şekilde kullanılması için vitaminler-mineraller ile donatılmıştır..şahsen, 3 sarıdan birşey olacagını hiç ama hiç sanmıyorum..hatta cok daha faydalı bile olabilir...çinko niyetine 3 sarı çok iyi gelir..vücut direncinin yükselmesine de yardımcı olur...burdan alacagınız yag miktarı cok yüksek değil, bunu neden abartıyorlar anlamadım bir türlü..
spor yapan insanların LDL yi düşürme başarıları cok daha yüksektir..vücut geliştirme sporunu yapan arkadasların beslenme bilinci oturdugundan, zaten yag alımını minimize ederler, bu yüzden yumurtadan alınan ufak doymuş yaglardan zarar gelecegini düşünmüyorum, bu hem gramaj olarak küçük olmasından, hem de tekli doymamış yagların oranının yeterli olmasıyla alakalıdır..
Son düzenleme: 25 Aralık 2008