arkadaslar 100 gr pismış halımı yok sa pısmemıs halımı ??mesala 100 gr tavugu pıstıkten sonramı tartıcaz toksa pismeden oncemı ??[/i]
* yaklaşık olarak 100 gr pişmiş tavuk 30 pişmemiş i ise 22 gr prot içerir. 100 gr çiğ tavuk pişince yaklaşık 65 - 70 gr oluyor.. syg
100 gr tavuğun piştikten sonra 70-80 gr a düşmesi,protein mikatarının azaldığını göstermez..kaybedilen miktar tavuğun ihtiva ettiği su ve yağlardan gelir,protein miktarında kaydadeğer bir değişme olmaz.100 gr tavukta ki bu tavuğun her bölgesine göre değişir,protein miktarı neyse piştikten sonrada hemen hemen odur.tavuk etinindeki protein miktarını ortalama olarakta 100 de 20 gr olarak hesaplayabilirsiniz.
Yako'nun söylediğide mantıklı, 140 gram tavuk pistiginde 100 gr.'a düşüyor. Buna göre 100 gram pişmiş tavuk; 100 gr pismemis tavukta :22gr. protein, 140 gr. pismemis tavuk'ta 30.8 gr. protein. Yako'nun dediğini doğruluyor.
karsan benim demek istediğim,tavuğun pişmesinden dolayı kaynaklanan azalım,yağ ve su kaybından ötürü olmaktadır.yağ ve su kaybıylada protein bir azalma olamıyacağına göre,pişmiş tavukla pişmemiş tavuk arasında protein miktarı açısından kayda değer bir değişim olmayacaktır.
ikinizde haklısınız zaten. Yako'nun dediğinin güzel yanı, piştikten sonra tavuğu tartarsak protein miktarını çıkarabiliriz.