Proteın Hesapları Pıstıkten Sonramı ??

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve freeozgur tarafından 1 Mart 2006 başlatılmıştır.

  1. freeozgur
    Offline

    freeozgur Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2005
    Mesajlar:
    74
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    Istanbul
    arkadaslar 100 gr pismış halımı yok sa pısmemıs halımı ??mesala 100 gr tavugu pıstıkten sonramı tartıcaz toksa pismeden oncemı ??[/i]
     
  2. baris
    Offline

    baris Özel Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2005
    Mesajlar:
    624
    Beğenileri:
    554
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    üniversite ogr.
    Yer:
    ankara
    protein hesaplaması yapılırken ,gıdanın pişirilmeden önceki ağırlığı baz alınır
     
  3. freeozgur
    Offline

    freeozgur Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2005
    Mesajlar:
    74
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    Istanbul
    hocam cevabın ıcın tesekkur ederım kolay gelsın !!
     
  4. yako3331
    Offline

    yako3331 Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2006
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    *

    yaklaşık olarak 100 gr pişmiş tavuk 30 pişmemiş i ise 22 gr prot içerir.
    100 gr çiğ tavuk pişince yaklaşık 65 - 70 gr oluyor.. syg
     
  5. baris
    Offline

    baris Özel Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2005
    Mesajlar:
    624
    Beğenileri:
    554
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    üniversite ogr.
    Yer:
    ankara
    100 gr tavuğun piştikten sonra 70-80 gr a düşmesi,protein mikatarının azaldığını göstermez..kaybedilen miktar tavuğun ihtiva ettiği su ve yağlardan gelir,protein miktarında kaydadeğer bir değişme olmaz.100 gr tavukta ki bu tavuğun her bölgesine göre değişir,protein miktarı neyse piştikten sonrada hemen hemen odur.tavuk etinindeki protein miktarını ortalama olarakta 100 de 20 gr olarak hesaplayabilirsiniz.
     
  6. Karasan
    Offline

    Karasan Özel Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    2.598
    Beğenileri:
    2.095
    Ödül Puanları:
    0
    Yako'nun söylediğide mantıklı, 140 gram tavuk pistiginde 100 gr.'a düşüyor.
    Buna göre 100 gram pişmiş tavuk; 100 gr pismemis tavukta :22gr. protein, 140 gr. pismemis tavuk'ta 30.8 gr. protein.
    Yako'nun dediğini doğruluyor.
     
  7. baris
    Offline

    baris Özel Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2005
    Mesajlar:
    624
    Beğenileri:
    554
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    üniversite ogr.
    Yer:
    ankara
    karsan benim demek istediğim,tavuğun pişmesinden dolayı kaynaklanan azalım,yağ ve su kaybından ötürü olmaktadır.yağ ve su kaybıylada protein bir azalma olamıyacağına göre,pişmiş tavukla pişmemiş tavuk arasında protein miktarı açısından kayda değer bir değişim olmayacaktır.
     
  8. Karasan
    Offline

    Karasan Özel Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    2.598
    Beğenileri:
    2.095
    Ödül Puanları:
    0
    ikinizde haklısınız zaten.
    Yako'nun dediğinin güzel yanı, piştikten sonra tavuğu tartarsak protein miktarını çıkarabiliriz.
     

Sayfayı Paylaş