Profesyonel ne demek?

Profesyonel ya da kısaltilmis haliyle Pro. Sanılanın aksine bir işi çok iyi mukemmel harika yapan anlamina gelmiyor. Bu gun bir konuda rastladim, yazma geregi duydum.

Profesyonel kelimesi fransizca kökenli bir kelime olup profession(meslek) kelimesinden türemiştir, ve bir işi kazanç sağlamak amacıyla yapan kimse anlamina gelmektedir. Yani yaptiginiz etkinlik fotorafçılık, VG, basketbol, futbol, yada herhangi bir sey olsun siz bu konuda ne kadar iyi olursaniz olun, bu işten bir gelir saglamiyorsaniz Amatör olarak yapiyorsunuz demektir. Ve ya profesyonel olan biri, bir amatörden daha iyi yapiyor demekte degildir o işi. Umarın çok ukalaca olmamıştır yazım, çok sık yapılan bir hata oldugu için yazmak istedim.

Aynen denildiği gibidir. Müsabakalara katılıp katılmaması durumu değiştirmez. Oralarda temsili harcırahlar alması da bu durumu değiştirmez. Ne kadar ciddi para ve zaman harcanıyor olursa olsun söz konusu yapılan işten hayatını geçindirmiyorsa o kişi o işte profesyonel değildir. Vücut geliştirme'de profosyonel sporcu sayısı, lisanslı sporcu sayısının çok küçük bir yüzdesini oluşturur. Bu işin diğer profosyonelleriyse salonlarda ve benzeri yerlerde hocalık yapan kişilerdir.

Son düzenleme:
Evet bu herşeyde böyledir.Örneğin; normalde çıkıp barlarda şarkılar söyleyen,söylediği şarkıların sözünü ve bestesini bile kendisi yazmış fakat albümü olmayan sanatçılar da tıpkı bunun gibi amatör sanatçılar grubuna girer.Öyle amatör gruplar varki profesyonellerden 1000 kat daha iyiler..

pro demek belli yarışmaları kazanmış ifbb tarafından pro card ı almış kişilere denir serdar aktolga pro mesela başka varmı türk bilmiyorum

profesyonel kelimesi değişkendir, işinde ustalık demektir daha doğrusu, mesela doping testlerinde yakalanmamak ta bir profesyonelliktir :D

profesyonel kelimesi değişkendir, işinde ustalık demektir daha doğrusu, mesela doping testlerinde yakalanmamak ta bir profesyonelliktir :D

Aslında hiç değişken bir kelime değildir, fakat halk arasinda yanlış kullanıldıgı icin böyle bir kanı oluşmuştur.

Back
Yukarı