haklısın bazıları çalışmıyıp okuyan tiplerdenBence antrenörün kendi vücudunun iyi olması şart değil,yeterki tecrübeli olup bu işi gerçekten bilsin.Benim eski salonumdaki hocam aynen tarif ettiğim gibiydi vücut çalışmıyordu [çok nadiren sadece biceps çalışıyordu] fakat gayet bilgiliydi bu işi gerçekten bilenlerdendi.
Türkiye'de yok. Önce Türkiye'de bir spor akademisine girip sonra Amerika'ya gitmeyi hedeflemelisin.
Spor akademileri her yerde olmasada bazı illerde var. Üniversite sınavının ardından barajı geçenler için ayrıca birde yetenek sınavı yapıyorlar. Bazı branşlar için sadece mülakatlara katılmak yeterli oluyor. Ama tam detaylı bir bilgim yok. Araştırırsan rahatlıkla bulabilirsin. Ayrıca "Akademi" kelimesinden zaten okul olduğunu anlaman gerekiyorduspor akedemisin anlamını bile bilmiyorum herkesi alıyorlarmı okulmu oluyor? ne kadar sürede bitiririm heryerde varmı?
profesyonel olmak demek bu işi meslek olarak yapıyor olmak demek..
belgesizde yapılabilir tabi ama resmi olarak kendinizi ispatlamanızda fayda vardır kurumlara ya da firmalara..
IFBB 'nin desteklediği kurslar olduğu gibi VGF.nunun da kursları var belgelendirme için..
bunlar bir bakıma eleme sistemi..tabiki yılların bilgisini 15 günde varme niyetinde olduklarını sanmıyorum..sadece eleme yapıyorlar..
ayrıca vg yapmayan vücut geliştirme öğretemez ki zaten çevremde örneklerini görüyorum..
sadece çevrenizdekileri onlar bilinçlenene kadar idare edersiniz ondan sonra size danışmaz olurlar..
IFBB nin desteklediği kurs İstanbul'da varmı? Nasıl ulaşırım onlara bilgilendirirsen cok sevinirim.