Potansiyel Var mı?

Arkadaşlar son birkaç aydır powerlifting'e merak salmış durumdayım 1,5 yıl önce başladım spora şu an için kilom 69 ağırlıklarım nizami ve 1 tekrar olarak;
Squat: 125 kg (tamamen oturuyorum)
Deadlift: 160 kg strap ile 155 strapsız yapmıştım 160 denemedim.
Bench Press: 110 kg
Ohp: 45-50 kg arası gidip geliyor bir türlü bunu arttıramıyorum nedense.

Antrenmanlarım klasik tek bölge split hiç powerlifterler gibi çalışmadım sadece bench, squat, ohp, deadlift, barbel row'ları kayıt tutuyorum 3*5 yapıyorum. Sizce kiloma göre nasıl bu ağırlıklar ?

Bence çok iyi dostum , devam etmelisin o zaman..
İleride daha güzel başarılar elde edebilirsin bu şekilde devam edersen..

orta seviyeye gelmiş sayılırsın , göze çarpan durum bench press'inin squat'ından oran olarak daha yüksek olması . o da vücut geliştirmeyle başlayan hemen herkesin problemi zamanla oturur diye düşünüyorum. tavsiyem haftada 3 squat içeren bir programla çalışman bu sayede en iyi verimi alabilirsin diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim yorumlarınız için akşam bench deadlift squat videolarımı bir düzenleyeyim atayım form olarak bir yanlışım varmı bir bakın nasıllar. :) Birde tutuş gücüm zayıf sanki benim parmaklar hemen açılıveriyor. :(

Arkadaşlar son birkaç aydır powerlifting'e merak salmış durumdayım 1,5 yıl önce başladım spora şu an için kilom 69 ağırlıklarım nizami ve 1 tekrar olarak;
Squat: 125 kg (tamamen oturuyorum)
Deadlift: 160 kg strap ile 155 strapsız yapmıştım 160 denemedim.
Bench Press: 110 kg
Ohp: 45-50 kg arası gidip geliyor bir türlü bunu arttıramıyorum nedense.

Antrenmanlarım klasik tek bölge split hiç powerlifterler gibi çalışmadım sadece bench, squat, ohp, deadlift, barbel row'ları kayıt tutuyorum 3*5 yapıyorum. Sizce kiloma göre nasıl bu ağırlıklar ?

Ohp artırmak istiyorsan özel mesaj at yardımcı olayım

formun genel olarak iyi. squat'ta knee caves in olayı var. yani dizlerini içe doğru kırıyorsun. bunu genelde deneyimli halterciler yaparlar , yeni başlayan biri için iyi olmaz dengeli değildir pek. kalça eklemini de sakatlama ihtimali var mümkün olduğunca kaçınmaya çalış , bacaklarını biraz daha açabilirsin. deadlift'te yerden kaldırırken zorlanıyorsun biraz pratiğe ihtiyacın olacak , patlayıcı kuvvetini artırman gerekiyor.bütün setlerinde olabildiğinde hızlı kaldırmaya çalış , tecrübe kazandıkça yerden çekerken kolaylık sağlayacak.

Tavsiyeler için teşekkür ederim. Diz olayına dikkat edeyim bundan sonra. Deadliftte evet biraz yavaşım sanırım onuda hani birden hızlı yapıp formu bozarmıyım diye korkuyorum.

formlar sıkıntılı,güç amaçlı çalışmayan klasik vg tarzı çalışan biri olduğunuzdan dolayı normal tabi.formlar oturtulup yüksek frekanslı bi programa başlandıktan sonra ağırlıklar artacaktır.

Back
Yukarı