burdaki esas tehlike "ağırlık oranlarından " ziyade "hacımsal artma yani şişme (swelling) dir... pirinç tipine göre 1'e 10 artabilir...(
yani ? Neyi değiştiriyor bu swelling ya da neyi belirliyor?
Peki içine çektiği su miktarlarının kaslardaki glikojen depolarının doldurulmasıyla veya vücudun su tutmasıyla paralel bir durumu var mı?
Pirincin cesitine ve pilav yaparken ekledigin su miktarina gore degisir.Arkadaslar eski bir konu ama .. Simdi bu orana gore 1 gr pismemis pirinc pisince 2.26 kati oluyor gibi bi deger var.. Bazi yerlerde 3 kat oran gibi bi deger var hangisi dogru ?
Karbonhidratlarda pistikten sonra hesaplaniyor ya ondan sormustumPirincin cesitine ve pilav yaparken ekledigin su miktarina gore degisir.
Pismemis cig pirincin 100 graminda 80 gr civari karbonhidrat var, cig tartarsaniz kafayi fazla bulandirmamis olursunuz.
Karbonhidratlar cig hesaplanir, daha dogrusu hesaplamasi hem daha kolaydir hemde soru isareti olusmaz kafanda.Karbonhidratlarda pistikten sonra hesaplaniyor ya ondan sormustum
Neyse sagolasin iyi aksamlarKarbonhidratlar cig hesaplanir, daha dogrusu hesaplamasi hem daha kolaydir hemde soru isareti olusmaz kafanda.
Proteinleride cig hesaplamak daha dogru, 100 gr tavuk gogsunde ortalama 20 gr protein vardir, bu pisirme sekline gore suyunu kaybedip 80 gr'a dusse bile icerisindeki protein miktari degismez.