Evcil hayvan bakmak çocuk bakmak gibidir, çok sorumluluk ister. Bu soruyu sorduğuna göre tecrübe sahibi de değilsin. Özellikle Pitbull gibi köpekler tecrübesiz, yeteri kadar alanı ve vakti olmayan sahiplerin eline sırf gösteriş için geçmemeli. Çünkü; Bu hayvanların çoğu dominant karaktere sahip, başa çıkamayacağınız kadar büyüyünce size, ailenize veya eve gelen misafirlerinize sorun yaratabilir, gücü ve kuvvetinden bahsetmiyorum bile ki muhtemelen O'nu bu konuda eğitemeyeceksiniz ve sorun yaşayacaksınız. Eğer gösterişi değil hayvan sever isen tavsiyem bir adet av köpeği edin çünkü çok daha az dominant olurlar, kolay eğitilirler, çok fazla havlamazlar, evde ufak tefek avcılık eğitimleri bile yapabilir çok eğlenirsiniz. Daha önce çok av köpeği baktığımdan bu köpekleri iyi bilirim, tecrübesiz sahiplere bile çok fazla sorun çıkartmazlar ama edinmesi zordur, para ile satın almak gerekir ki cüzdanı açman gerekir. Bu işleri yapan çiftlikler var orada ki yetkiliye en az dominant ve sağlıklı olan "erkek" yavruyu istediğini söyle.
Tavsiye olarak; Kurzhaar yada ingiliz pointer. İngiliz Setter'i de öneririm ama hayatım da gördüğüm en pis kokan köpek olabilir, tüyleri çok uzun olduğundan ekstra külfet çıkartır.
Nasıl bir köpek edinirsen edin; o büyüdükçe dertleri de büyüyecek, her gün kakası ve çişi için dışarı çıkartıp tasmalı şekilde dolaştırman gerekicek, düzenli veteriner kontrolü ilacı aşısı derken seni maddi manevi yoracak bunları göze alabilirsen köpek edin. Yok hevesimi alayım sonra birilerini bulur itelerim diye düşünürsen çok büyük bir kötülük yaparsın o güzelim hayvana.
Kısacası ne istersen yap diyorum.