Piramit Sistem Hakkında

Konusu 'Vücut Geliştirme & Fitness' forumundadır ve ARSON tarafından 31 Aralık 2005 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. ARSON

ARSON Üye

Beğenileri:
    1.618
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    V.G.F. 1.Kademe Antrenör
    Yer:
    MERSİN
    Piramit girerken en etkili set ve tekrar sayısı ne olmalı. kimi hocalar 12-10-8-6 derken kimi 10-8-6-4 diyor yada 5 setli şekile 10-8-6-4-2 Ayrıca Büyük kas küçük kas gruplarına göre nasıl düzenlenmeli bu set ve tekrarlar. İzole hareketlere de Dumbell flies vb piramit girmek olurmu. Deneyimleriniz bu konuda ne söyler.

Steve bunu beğendi.
  2. sarc4stic

sarc4stic Özel Üye

Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    Amacının ne olduğuna bağlı. Maksimum kas kütlesi ise 6 tekrarın altına düşmemek gerekir, 12/10/8/6 gibi. 5 set ise 12/10/8/6/6 vs... Bazıları sadece büyük kaslarda yaparken bütün programını(mide/baldır kariç) böyle yapanlarda mevcuttur. 2 tekrara kadar düşürmek kütle açısından doğru bir yaklaşım değildir ama amaç güç ise 6/4/4/2, 6/4/2/1 gibi varyasyonlar denenebilir. Set ve ağırlıkları bulmak için tek seferde kaldırabileceğin maksimum ağırlığı kullanabilirsin. Nette böyle tablolar mevcut. Genelde maksimum ağırlığn %60'ı, %85'i şeklinde yazar. Her harekkette uygulanabilir ama dediğim gibi amaca bağlı. Bileşik hareketlerde(bench press, squat vs...) piramit sistemi yapmayıp sadece izole hareketlerde piramit uygulayanlar olduğu gibi her harekette uygulayanlarda var. Amacına göre kendine en çok verimi sağlayanı seçmelisin.

caga, CaglarYildiz ve zumruduanka bunu beğendi.
  3. ARSON

ARSON Üye

Beğenileri:
    1.618
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    V.G.F. 1.Kademe Antrenör
    Yer:
    MERSİN
  4. sarc4stic

sarc4stic Özel Üye

Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    Aralarında çok keskin bir fark olmamasına rağmen benim düşüncem büyük kaslarda 12/10/8/6(8), küçük kaslarda 10/8/8/6.

5. FleXoR

FleXoR Özel Üye

Beğenileri:
    10.235
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas
    piramit için yeterli seviye ve takviyedemisin ne kadardır calışıyorsun boy kilo yas body gecmişin nedir

6. ARSON

ARSON Üye

Beğenileri:
    1.618
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    V.G.F. 1.Kademe Antrenör
    Yer:
    MERSİN
  7. ARSON

ARSON Üye

Beğenileri:
    1.618
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    V.G.F. 1.Kademe Antrenör
    Yer:
    MERSİN
    bu ay destek ürünler kullanmayı düşünüyorum. beslenmem iyi. ama farklı bir öneriniz varsa bekliyorum. yada şöyle sorim kas hacmi alabilmek için en iyi set ve tekrar sayısı nedir.
    ölçülerim :
    göğüs : 116
    omuz : 124
    sağ kol : 41,5
    sol kol : 41
    sağ bacak : 65
    sol bacak : 65,5
    kalf : her ikisi de 43,5

Steve bunu beğendi.
  8. FleXoR

FleXoR Özel Üye

Beğenileri:
    10.235
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas
    9 ayda kırk santim kol hiç fena ama gögüsle omuz arasındaki fark 10 santim bile degil boyle bir denklemde kol 41 cok tuhaf olurdu

neyse senin sorunu cevaplayalım kas hacmi için disiplinli çalışma, uyuma düzeni,beslenme düzeni, s e x s düzeni , dogru takviye egerki gelişim devam ediyorsa hiç bir şey kullanma egerki yerinda sayıyorsan 9 ayda en fazla 140 antreman yaptığını göz önune alırsak whey protein şimdilik yeterli olur

9. ARSON

ARSON Üye

Beğenileri:
    1.618
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    V.G.F. 1.Kademe Antrenör
    Yer:
    MERSİN
    kolum kalını aslında 34cm idi başladığımda. omuz konusuna bende katılıyorum ona bir çözüm bulmam lazım. 2 ay önce salon değiştirdim şimdiki hocam iyi son iki ay biraz fark etti ama hala memnun değilim açıkcası. whey ve creatin kullancam bu ay.

Steve bunu beğendi.
  10. TANTO

TANTO Üye

Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    bölge yöneticisi
    Yer:
    ADANA
    ARSON;

Ben senin yerinde olsam Protein tozu,Crteatin ve Glutamini aynı anda kullanırdım zaten en iyi verimi 3 ünü beraber kullanırsan alıyorsun ben bunun canlı şahidiyim.Sonuna kadar da tavsiye ederim.

11. kemald

kemald Üye

Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    0
    Peki 15-12-10-8-6 ya ne diyorsunuz ? Antrenör benim icin piramit sistemi yaptı. Büyük ve kücük kaslardada aynı tekrarlar .

12. TheSingleWolf

TheSingleWolf Üye

Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    Adana
    Arkadaşlar tamda bu konuya değinmiş.Benimde kafamı kurcaşayan sorulardan biriside bu.Benim kola hacim gerek.Bende piramit sistemi uygulamak istiyorum.Salonda 2. ayımdan çıktım ama görüntüden pek hoşnut değilim.Bundan önce evde çalışıyordum...

13. ercan gürgöze

ercan gürgöze Üye

Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    piramit esasen "hipertrofi" için iyi bir yöntemdir...ancak , unutulmaması gereken nokta da :

"hipertrofi için tansiyonun yüksek olması yanısıra , "mgf" faktörünün özellikle ve diğerlerinin de oluşabilmesi için " tansiyonun süresi, süreleri , yani tekrar ve set "çok önemlidir...

örneğin , ağır da gitseniz "4-3-2-1 " piramit ile verim alamazsınız ...kondüsyon dimanının "güç geliştirme "parametresine yardımcı olacak bir çerçeveye girmiş olursunuz...

9 aylık sporcu için "piramit "tabi ki oluşturulabilinir...ancak , hacım ,yani hipertrofi için tekrar sayısının 7 civarı olması önemli...yani:

8-7-6-5 piramit anlamlı olabilir....)

14. teamst

teamst Üye

Beğenileri:
    27
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    istanbul
    Arkadaşlar ben çok tecrübeli değilim ancak hocam tüm programımı piramit sistemli kurdu, 12 tekrarlar bana gereksiz gibi geliyor gelişim isteyen için, ama kası ısıtma, kasa kan toplama gibi işlevleri varsa bilemiyorum tabi, ancak kası yakacak ağırlık zaten 12 kere kaldırılamıyor, takibinde 3 kere daha ağırlık arttıracağınızdan dolayı 2,5'ar kilodan ilk set hafif kalıyor, boşa enerji tükeniyor gibi hissediyorum ben, ayrıca kalabalık salonlarda ekipmana 4 kere ağırlık ayarı çekmek çok zaman kaybı yaratıyor, o yüzden ben şu şekilde modifiye ettim programı, 10-9-8-8, daha verimli gibi sanki. Birde, hocam bazı hareketlerde 12-10-8-10 (bench press) bazılarında ise 12-10-8-6 (dumbell bench press), bazı hareketlerdeki 8 den 10'a ağırlık olarak geri dönüşün sebebi nedir acaba? Yorumlarınızı rica ediyorum, teşekkür ederim.

Son düzenleme: 4 Aralık 2012
  15. azil_zinde

azil_zinde Yeni Üye

Beğenileri:
    56
    Ödül Puanları:
    0
    son seti tekrar tamamla için ayarlamatan ve zorlamaktan ziyade...
    max ağırlık kaldırmak olmalı. 2 tekrarda olsa.
    Yavaş yavaş 3 olur 4 olur 6 dan sonra belki ağırlığı artırabilirsiniz.

Ama 3x10 veya piramideki 12-10 tekrarlar ısınma, kası uyarma, kan pompalama, vücudun kan basıncı, güç için. Zaten onlar olmasa doğrudan max ağırlık kaldırılamıyor.
    çok tekrarlar kasta kısa zamanda lif yapar.
    Belli bir süre sonra ilk iki setin ağırlığınıda artırmak gerek.
    O zamanda çabuk yorgunluk olacak ama o da bir aşama.

iyi çalışmalar

teamst bunu beğendi.
  16. cihan.dagdeviren.5

cihan.dagdeviren.5 Üye

Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Piramit sisteminde ornek olarak Göğüs gunundeyim piramiti uyguladigimda o gun kac hareket yapmaliyim ve butun hareketlerde piramit mi yapmaliyim?

Sayfayı Paylaş