Peynir Suyu protein sağlar mı?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve erencaner tarafından 2 Ekim 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. erencaner
    Offline

    erencaner Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2008
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    arkadaslar , yarın spor salonuna başlıyorum. aksam bir sarkuteriye ugradım ve peynir altı suyu tozu olup olmadıgını sordum onlar da hayır yok ama peynir suyu var isterseniz dedi, her aksam döküyorlarmış. isterseniz ücretsiz verebiliriz her zaman dedi.lor suyu yokmuş ama normal peynir suyu varmış

    bu peynir suyunu düzenli olarak içsem peynir altı suyu tozu gibi protein alabilir miyim arkadaslar? protein bakımından peynir altı suyu tozundan farkı var mıdır?
     
    Pinky bunu beğendi.
  2. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    erencaner,
    Forumu gezerek peyniraltı suyu hakkında detaylı bilgiler edinebilirsin.

    Bahsettiğin şey peynirsuyu değildir tam olarak. Çünkü satışa çıkacak peynirlere sonradan tuzlanmış ya da tuzlanmamış su falan eklenir ve öyle satılır. Muhtemelen şarküterinin sana söylediği su peynire sonradan eklenen bu sudandır. Peynir altı suyu tozunun üretildiği peynir suyu ise süt peynire dönüşürken ortaya çıkan sudan üretilir. Piyasada buna en yakın ürün çökelek ve lordur bunun harici ev ortamında peynir üretilirken ortaya çıkan ve dışardan eklenmediği halde süzülen peynirsuyu ise protein açısından çok zengindir.

    Yani şarküterideki peynirsuyu %99 ihtimalle süt peynire çevrilirken ortaya çıkan su olmadığından senin bu suyu alman gereksiz, içmen ise midesizlik olur :)

    Peynirle uzun süre haşır neşir olan, bu bildiğin suyun içerisinde eğer peynir parçaları varsa bu sebepten protein olur o kadar. Bu proteini de alman için o tatsız ve sıradan suyu değil peyniri alman daha mantıklı olacaktır kışkusuz.
     
    Son düzenleme: 3 Ekim 2008
    Morphling ve atakan_irresistable bunu beğendi.
  3. erencaner
    Offline

    erencaner Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2008
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    eyvallah yarın bunu ben bi sorayım :)
     
  4. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Sormana gerek yok ama istersen sorup mutmain ol.

    Zaten günümüz şarküteri reyonlarındaki peynirler küçük ya da büyük sınai üretim bandından çıktığından, protein açısından zengin olan peyniraltı suyunun gideceği 2 yer vardır. Küçük işletmeler döker yahut çökelek lor falan yapar. Büyük işletmeler ise wheye çevirerek değerlendirir.

    Bu arada bir bilgi: Ülkemizde ciddi miktarda peyniraltı suyu dökülmektedir. Gerçi son 10 seneye baktığımızda peynir üretiminde dökülen peyniraltı suyunun oranında şükür ki ciddi düşüşler olmuştur, ve bu oran düşmeye devam etmekte.
     
    atakan_irresistable bunu beğendi.
  5. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    sayın erencaner eğer hakikisini bulursanız bağırsak sisteminiz ve kaslarınız bayram eder. gayet güzel bir besin olur fakat öyle su gibi içmeyiniz lifli posalı bir şeyle alınız. örneğin ekmek gibi. yada tok karnınızla alınız.
     
  6. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
  7. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    saygıdeğer bonatchi forumda olduğunu biliyorduk sadece tazesi ve alımına yönelik olarak yazdık.
     
  8. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    mod arkadasimiz gerekli uyariyi yapmis,dikkate alin,ayrica siz kimsiniz?
     
    Pinky ve bonatschi bunu beğendi.
  9. bugra19
    Offline

    bugra19 Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2008
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Benim bi arkadaş peynir altı suyu almış cahillik ile adamın midesi çökmüştü resmen...
     
  10. Qwelan
    Offline

    Qwelan Üye

    Katılım:
    14 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    59
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    BB
    Yer:
    İstanbul
    peynir yapıldıktan ve 18lik tenekeye konulduktan sonra kapağı kapatılmadan içine normal su konur.salamura ya yatıracaklar içine yeteri kadar tuz da atar.seri üretim yapanlar sadece su koyup tenekeyi kaparlar.sana verilen su sadece peynir in kendi içindeki sütü salmasından rengi ve tadı değişmiş normal su.içindekilerini bilemem tabi ama faydası olacağını zannetmem
     
  11. gagkoo89
    Offline

    gagkoo89 Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2008
    Mesajlar:
    262
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    0
    Son düzenleyen: Moderatör: 4 Ocak 2009
  12. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    gagkoo89,

    Başlığınızı ilgili konuyla birleştirdim.
    Bundan sonra yeni başlık açmadan önce araştırmanızı rica ederim.
     
    saydam bunu beğendi.
  13. grcnctnky
    Offline

    grcnctnky Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    Arkadaşlar, bu sitede yumurta akının toz halinde olanı da satılıyor. Fiyat olarak da oldukça makul,

    https://magaza.hammaddeler.com/index.php?do=catalog/product&pid=346

    Burada denildiğine göre 1 kg'lık yumurta akı tozu, 245 yumurta akına eşittir. Herbir yumurta akında yaklaşık 3 gram protein var dersek, buna göre 1 kglık üründe 750 grama yakın protein olması gerekir, değil mi?

    Bu ürün ile ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yorumlarını rica etsek.
     

Sayfayı Paylaş