Peynir Altı Suyu Tozu (PAST) - Yazıyı Okumadan Es geçmeyin.

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve emx91 tarafından 11 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. emx91
    Offline

    emx91 Üye

    Katılım:
    23 Haziran 2008
    Mesajlar:
    72
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    Peynir Altı Suyu Tozu (PAST) [​IMG]
    [FONT=verdana,geneva][​IMG][/FONT]

    [FONT=verdana,geneva]Peynir altı suyu (whey) tozu, peynir oluşumu sırasında, çökeltiden süzülerek elde edilen sıvının ısıl işlemlerle toz haline getirilmesinden elde edilir. [/FONT]

    [FONT=verdana,geneva]Peynir altı suyunun önemi, gıda sektöründe geç fark edilmiştir, önceki dönemlerde atık olarak görülen peynir altı suyu, besin ve fonksiyonel değeri keşfedildikten sonra gıda sektöründe çeşitli alanlarda kullanılmıştır.[/FONT]

    [FONT=verdana,geneva]Peynir altı suyu tozu (PAS) elde etmek için peynir altı suyunda uygulanan işlemler:[/FONT]
    • [FONT=verdana,geneva]Ön ısıtma[/FONT]
    • [FONT=verdana,geneva]Yoğunlaştırma [/FONT]
    • [FONT=verdana,geneva]Çabuk soğutma[/FONT]
    • [FONT=verdana,geneva]Ön-kristalleştirme[/FONT]
    • [FONT=verdana,geneva]Sprey kurutma[/FONT]
    • [FONT=verdana,geneva]Soğutma (karıştırıcıyla)[/FONT]
    [FONT=verdana,geneva]Peynir yapımında bir yan ürün olan peynir altı suyu; laktoz, mineral maddeler, vitaminler, proteinler ve az miktarda süt yağını içermektedir. Bunların içinde peynir altı suyu proteinleri, en önemli kısmı oluşturmaktadır. Peynir altı suyu proteinlerinin diğer proteinlere göre üstün tarafı, sadece biyolojik değeri değil, aynı zamanda sülfür içeren aminoasitleri yüksek oranda içermesidir.[/FONT]

    [FONT=verdana,geneva]Gıdalardaki peynir altı suyu proteinlerinin temel fonksiyonu, besleyici azotu ve aminoasitleri sağlamış olmasından kaynaklanmaktadır. Bu proteinler alfa laktalbumin, beta laktobumin, immunoglobulin, laktoferrin ve albümin.[/FONT]

    [FONT=verdana,geneva]Depolama koşulları serin, kuru, kokusuz, 10- 450[/FONT][FONT=verdana,geneva]°[/FONT][FONT=verdana,geneva]C’de, bağıl nem % 65 ‘in altında hava ile temas etmediğinde 12 aydır.[/FONT]



    [FONT=verdana,geneva]Protein Çeşitleri
    [/FONT]


    [FONT=verdana,geneva]1. İzole peynir altı suyu tozu proteini:[/FONT]

    [FONT=verdana,geneva]Filtreden geçirilen peynir suyu laktoz, yağ, kolesterol, kalsiyum ve kazein içermez. %90 saf protein içerir. Laktoz dayanıksızlığı olan kişiler izole peynir altı suyu tozu kullanmalıdır.
    [/FONT]


    [FONT=verdana,geneva]2. Konsantre peynir altı suyu tozu proteini:[/FONT]
    [FONT=verdana,geneva]
    Daha geniş gözenekli filtreden geçirilen konsantre peynir altı suyu, kalsiyum ve kazein, az miktarda da laktoz, yağ ve kolesterol içerir. %80 civarında saf protein içerir.

    [/FONT]



    [FONT=verdana,geneva] [​IMG][/FONT]


    [FONT=verdana,geneva]Kullanım Alanları:[/FONT]
    • [FONT=verdana,geneva]Gıdaların besin değerini (özellikle protein) zenginleştirmek amacı ile içecek ve yiyecek sanayisinde PAST katkı maddesi olarak kullanılır. Şekercilik, fırıncılık, bisküvi, çikolata, süt ürünleri sektörleri peynir altı suyu tozu kullanan sektörlerdir.[/FONT]
    • [FONT=verdana,geneva]Çoğu ülkede içine meyve aromaları katılarak, peynir altı suyu proteinli içecek olarak, içecek sektöründe kullanılır.[/FONT]
    • [FONT=verdana,geneva]Sporcu beslenmelerinde hızlı sindirilmelerinden dolayı, peynir altı suyu tozu diğer protein içeriklerine göre daha hızlı kana karışır ve peynir altı suyu tozu büyüme hormonu salgısını arttırdığı için vücut yapanlar tarafından tercih edilir.[/FONT]
    • [FONT=verdana,geneva]Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve prostat büyümesini engellediği için, ilaç sanayisinde kullanılır. Ayrıca peynir altı suyu, diyabet tip 2’si olan hastaların şeker seviyesini dengelediği için, bu amaçla da eczacılıkta kullanılır.[/FONT]
    • [FONT=verdana,geneva]Kanser beslenmesinde kullanılır. Peynir altı suyu proteinlerinin tamamı antikanserojenik etki göstermektedir ve kemoterapi sırasında PAST alınırsa, kanserli hücrelerin çevresindeki koruyucu tabakayı inceltiyor, sağlıklı hücreleri güçlendiriyor.[/FONT]
    alıntıdır..

    Kaynak:
    http://www.hammaddeler.com/index.ph...-alt-suyu-tozu-past&catid=74:unlar&Itemid=274
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 13 Ağustos 2008
    harmehero bunu beğendi.
  2. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    Alıntı yaptığınız kaynağı da edit yaparak mesaja ekleyebilir misiniz?
     
    semih91, diez ve saydam bunu beğendi.
  3. Aytosh
    Offline

    Aytosh Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2006
    Mesajlar:
    632
    Beğenileri:
    156
    Ödül Puanları:
    0
    kansere karşı etkili olduğunu Erkan Topuz da yazmıştı da inanmamıştım. demek varmış öyle bir etkisi. artık bu tozlar zararlıdır içme diyenlere sert bi cevap verebileceğim :D
     
  4. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    tamamıyla GERÇEK DIŞI. kanser hastalığının nedenlerinden biridir. her nekadarda bu kanıtlanmış olmasada bunun hayvansal yağlarmı yoksa hayvanmsal proteinlerinmi neden olduğu hakkında bir deney gözlem sabit değildir. tek bildiğim kanserin önleyici gıda yoktur sadece kanser yapıcı gıda ve madeelerden uzak kalınarak kanserden korunulur. dahası kanserli hastaların vucudunda protein isteği azalır fakat gereksinimleri yükselir. ayrıca kanserin ne olduğunu ve neden olabileceğini araştırınız. kanser mutasyon geçirmiş normal bir doku parçasıdır yayılabir. büğyüyebilir.
     
  5. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
  6. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Alperen :protein tozunun birçok faydası olduğu biliniyor, ancak asıl sorulması gereken soru kullandığımız ürünlerin saf protein tozu olup olmadığıdır. Bir ürün içerisinde tatlandırıcılar varsa; ürünün yıllarca geçmeyen son kullanma tarihi varsa; ürün plastik kutularda muhafaza ediliyorsa; sentetik maddeler katılmışsa o ürünün doğal olduğu söylenemez.

    Atakan: bende üzülerek belirtmeliyimki prottein tozlarının kanser yapmadığını henüz bilmiyoruz . bende kullanmaktayım. ve neden olarakta vucudumuz her aldığı besini mideden bağırsaklara taşımakta ve vucuda alımı sırasında normal gıdalarda et tavuk gibi fdoğal gıdaların bir biyolojik kimliği bulunmaktadır. fakat aldığımız yapay tatlandırıcılar vs. hatta proıteinleri tanımakta zorluk çekmekte ve dna rna sentezinde kod oluşturmakta sorun çıkar ve buyüzden tanımlanamayan hücresel faliyetler zuhur olmaktadır. konuyla ilgili genişbilgi daha sonra vereceğim. benimde tek temennim protein tozu umarım zararsızdır. mümkün meryebe omega 3 tereyağı bal ve yumurta tüketmekteyim. umarım 1 yanlış 4 doğruyu götürmez. saygılarımla

    Gray Wolf:
    bana kalırsa protein tozu değil kahveye karıştırdıgımız süt tozu bile tehlikeli. yalnız şunu belirtmek istiyorum dendiği gibi herkesde bu kanser hücreleri mevcut fakat bunu şöle düşünmeliyiz vucudu bi bardak gibi düşünürsek :) bazı kişilerim bardagı yarısına kadar doluyken bazı kişilerinse boş. burda dikkat etmesi gerekenler bardağı dolu olanlar bu kişiler kanserden korunmak için yiyip içtiklerine çok dikkat etmeli diğer kişilerde zaten hayatı boyu tüm zararlı besinleri yese içse bardagını taşıramıyo yine herşey genetik ailesinde olanlar dikkat etsin ne diyelim...
    __________________
     
  7. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    burda bir kaynak var yabancı bir sitede ve prostat kanserini engelledigini söylüyor...onu çeviri yapma geregi duydum...
    WHEY PROTEIN MAY PREVENT PROSTATE CANCER

    whey proteini peynir üretimi aşamasının likit bir yan ürünü olup, protein bakımından zengindir..araştırmalar, whey proteininin, laboratuarlarda yapılan deneyler sonucu prostatı tedavi ettigini ve tedavi aşamasında glutothine denilen bir antitoksidan maddesinin seviyesinin ciddi boyutlarda artış gösterdigini gözlemlemiştir..glutathione gibi antitoksidanlar kansere sebep olan serbest radikaller için bir savaşma yöntemi olarak düşünce sistemi oluşturmuştur..

    bu serbets radikaller , okisjenin vücutta etkileşimde bulunması esnasında oluşurlar..serbest radikallerin vücuda zarar verebilmesi, onların oksidatif hücrelerle tepkimeye girmesi ile başlar..
    hücreler bu durumda ya işlevlerini tam olarak yerine getiremezler ya da ölürler..bu yüzden antitoksidanlar vüdudu bu serbest radikal zarar dan korumak için önemli bir yer edinir..

    Joshia Bomser adlı Ohio üniversitesinde yardıımcı profesörlük yapan,bir makalesinde insanoglunun prostatının oksidatif strese karşı cok hasssa oldugunu savunmuştur ...bu makalede,kalp hastalıgı ve kanser gibi birçok kronik hastalıgının başlangıc sebebinin serbest radikallerin oluşumuyla alakalı oldugunu savunmuştur..

    Vitro da toksiloji üzerine yapılan son bir çalışmaya göre,araştırmacılar, 48 saatlik bir zaman diliminde, whey proteininin iki farklı konsantrasyonuyla insanoglundaki prostat hücrelerini tedavi ettiler ve sonra glutathione nin seviyesini ölçtüler...bu ölçümler sonucu,whey proteini her iki türünün de glutathione nin seviyesini en az %60 artırdıgını ortaya koymuştur..daha fazla konstantre edilmiş whey proteinin %64 lere kadar seviyei cıkaracagını göstermiştir..


    Araştırmacılar, whey proteininin vücutta glutathione üretimi için anahtar madde görevi gördügünü gösteren bir amino asit sisteini içerdigini söylemiştir..vücutta glutathione yi artırarak , whe proteinin prostat kanserini önlemede yardım edecegini söylemiştir..tabi,test tüplerinden ziyade, yine de daha fazla araştırmaya gerek duyuluyor daha fazla insan üzerinde deney yaparak,

    günümüzde,whey proteini takviyeleri amerikada cok popüler olup, birçok vg ci tarafında beslenme düzenlerine protein ihityacını karşılamak amacıla eklenmiştir..ine de sistein bakımından zengin maddeler başlıca kümes havanların eti, yumurta, brokoli,bugday dan elde edilebilir..

    Bomser, vücudun hastalık anında, vücudun oksidatif stresle savaşmak için kapasitesinin yitirmeye başladıgını söylüor...antitoksidan seviyesini diyet ve supplementasyon boyunca yüksek tutmak kronik hastalıkların gelişmini engelleyebilir..


    Kaynak:http://www.natural-hrt.com/artman/publish/article_141.shtml

    Çeviri: D.Wolf
     
    Son düzenleme: 18 Ağustos 2008
  8. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    ANTİKOR üretimi için zeten proteine ihtiyaç olduğu bilinmektedir fakat proteinlerin hangi işlemden geçirilerek işelndiği (net) olarak bilmiyoruz. yapay olarak hangi dna amino asit zincirlerinden bağ oluştururken bu prıteinler vucudu saırtmaktadır buda mutasyona uğramış hücre olarak ortaya çıkmakatadır. yanlış anlaşılmasın bende protein tozu kullanmaktayım ve zararsız olmasını umuyorum sağlıklı ve yapay maddeler içermeyen gıdalar alıyorum umarım gıdalar almıyorum. ayrıca her yazının objectif olduğunu sanmak çok yanlış bir düşüncedir.
     
  9. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    1 yazında insan üzerinde deney yaparak görülmesi gerekiyor demişsin yasal yollarla insan üzerinde deney yapılması yasaktır. ancak hasta bir insanda araştırma hastanelerinde konu mankeni olarak gösterilir ilaç deneylerinde veya gözlemlerinde kullanılamaz. bunu yamak için mikroskobik oratamda dokularda yapman gerekir yaoksa ohh ver adama enjecterü iyileştimi iyileşmedimi.

    2-böyle bir durum insanda 1 ila 3 yıl arası gözlemlenebiliyor. insan hücresi sonuçta mitoz bölünür buda bu büyüklüktedi canlıda araştırmaya zemin ve fırsat vermez.
     
  10. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    bu whey proteini, herhangi bir hormon maddesi değil, yani enjektör falan gerekmiyor.....o yüzden rahatlıkla deneyi yapılabilir..whey proteini ölümcül değil ki, onu belli oranlarda kullanarak deney yapıyorlar zaten, ve bunu da yazdım....
     
  11. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    sen yazımı okuyamamışsın herhalde enjectör kastım senin yazının altındaki test olayı. protein i verdin varsayımı ile yola çıkalım etkileri asprin değilki kanser olduğu varsayarsak tahmini mitoz bölünme ile 4 7 yıl araşında değişmekli insan lar arasındada göreceli bir tutum kimisi çinkosu yüksektir kansere karşı antikor ve t hücreleri üretimi fazla olur 15 sene sonra oluşur.
     

Sayfayı Paylaş