Peki Ya Deadlift!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sven
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhaba arkadaşlar forumdaki bu forumdaki ilk mesajım. ben 7 aydır kesintisiz olarak bb ile uğraşıyorum 1-2 aydır da deadlift'i bacak çalıştığım günlerde ilk hareket olarak yapmaya başladım military press'den sonra en sevdiğim 2. hareket dl diyebilirm. çok teknik ve bel kısmını zorlayan bir hareket olduğu için bu kadar geç başladım yapmaya. 4 set şeklinde yapıyorum.önceden 50 kg ile başlıyordum ve 80 kg de bitiriyordum. geçen antremanımda maks kaç yapabilirm diye denedim ve en son 100 kg ile 3 tekrar yapabildim ve açıkcası beni bitirdi. kendi kilomda 75. buna karşın bench press'im çok kötü hala 70 kilo ile tam bir set (4 tekrar bile) çıkaramıyorum, neden bilmiyorum =(

deadlift en baba hareketlerden biridir..
ben de uzun bi ardan sonra tekrar programa koydum..
şu an 70kg larda falan çalışıyorum sanırım..

En son antremanımda 130 +bar ağırlığı x 6 tekrar yaptım.

75 kilodayım.

150+bar ile tek kaldırısım var.

Güç arttirma programi uyguladiğimda hareket tekrarlarını hocam 1- 3 - 5 tekrarli yaptiriyordu.

Bench Press Squat Deadlift gibi hareket ise özellikle deadlift muthiş güc artisi sağliyor.

Güç idmanı bu üç hareket cok öncelikliydi ve deadliftte baya bir gelişim sağladım.

Son düzenleme:
güç artırımına yönelik program uguladıgım için deadlifti biraz degiştirdim ..son şekli aşşagıdaki gibi

60 kg * 12
100 kg * 8
125 kg *6
140 * 5
165* 3
170 *1

80 kiloyum......hedefim 1 ay içinde 200 kg * 1 tekrar

güç artırımına yönelik program uguladıgım için deadlifti biraz degiştirdim ..son şekli aşşagıdaki gibi

60 kg * 12
100 kg * 8
125 kg *6
140 * 5
165* 3
170 *1

12 tekrar yapmak yerine madem amacin güc arttirmak bunun yerine 160x4 yada 170x2 gibi tekrarlarida kullanabilirsin.

Genel kanı 2 ile 5 arasinda cok guzel sonuc alınıyor.

Maximal güçten sonra birde patlayıcı kuvvet idmanı yapmakta lazim ara sira.

12 tekrar yapmak yerine madem amacin güc arttirmak bunun yerine 160x4 yada 170x2 gibi tekrarlarida kullanabilirsin.

Genel kanı 2 ile 5 arasinda cok guzel sonuc alınıyor.

Maximal güçten sonra birde patlayıcı kuvvet idmanı yapmakta lazim ara sira.

aslında orda 12 tekrar yapmamın mantıgı vucudu ısıtmak .....ben ısınma ve esneme hareketleri yapmadan direk giriyorum setlere onun için tekrarı biraz yüksek tuttum ...bakalım diger antremanda ısınma hareketleri yapabilirsem senin dedigini deneyecegim thums:

60 kg * 12
100 kg * 8
125 kg *6
140 * 5
165* 3
170 *1

aslında orda 12 tekrar yapmamın mantıgı vucudu ısıtmak .....ben ısınma ve esneme hareketleri yapmadan direk giriyorum setlere onun için tekrarı biraz yüksek tuttum ...bakalım diger antremanda ısınma hareketleri yapabilirsem senin dedigini deneyecegim thums:

vücudu ısıtmak için açma germe hareketlerinden sonra ip atliyorum ben 3-4 dakika bacak gunleri.

bos bar ile isinmakta işe yariyor.

ip atlamakta güzel işe yariyor. cunku deadlifti bacak gunu yaptıgım için butun bacak kaslarinin isindiğini hissediyorum.

Ayrıca vücudun her bir bölgesi calisiyor.

sağolun.... Şu an Bench de maksimum 140 kilo 3 tekrar yapabiliyorum
Kilom 90 boy da 1.78 de Video bölümüne haziran tarihli bir deadlift videosunu koyacam video kalitesi çok kötü 215 kg 3 tekrar. 3 gün sonra da yeni bir güzel çekim video koyarım 240 kilo ile yaptığım

Ben 64 kiloyum. En son hyper extension dan sonra deadlift yapıyorum. 240 LBS 2 tekrar yapıp çalışmamı bitiriyorum.

Maximum denemedim son zamanlarda sırt idmanı sonunda 5x5 yapıorum 90-130-130-170-170 şeklinde 5 er tekrar her ağırlığı yapıyorum..Kemer veya ,wrist bandaj kullanmıyorum , sumo yapmıyorum..Maximumum tek tekrarım 200 kg ve üstüdür herhalde keza ford fiestanın arkasından tutup kaldırabılıyorum ,boyum kısa kaldırım kenarına park halınde iken yaptım bunu. kilom yeni 80 oldu boyum 168, en kısa zamanda benchpress,deadlift,squattan oluşan güncel max tek rep kaldırışlarımı yapıp , video olarak upload etcem buraya youtube üzerinden...Powerlifting le uğraşan arkadaşları görmek çok mutlu etti beni.. sevgiler

Son düzenleme:
921d.JPG

gary4.jpg

Quater_Dead_Lift2.jpg

hombrecillo4.gif

Herkese meraba.Ya ben kalçalarımı büytmek için bi egzersiz arıyorum.Lütfen yardımcı olurmusunuz? Aynı zamanda yağlandırırark büyütecek bi suplement te önerseniz çok sevinirim .Tekrar teşekkürler.Amacım küçültmek diil .Olabildiince büyütmek ve yuvarlak bi şekil almasını sağlamak.

Back
Yukarı