Peki Ya Deadlift!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sven
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Deadleft arkabacak ve kalçada favori hareketimdir kalçamın çelik gibi olmasını bu harekete borçluyum eskiden kalma bir alışkanlıktır her gün bölge ant bitiminde deadleft yaparım etkilediği kaslar

calf,soleus,biceps femoris ,guleteus maximus ve medius,romboit

bu hareketti yaparken bel proğleminiz olmamalı çünkü direk L1-S5 olan belin hareket bölgesine vuruyor fakat eğer bir proğleminiz yoksa bu hareket ile bel kasları güçlenir olası sinir sıkışmasınıda önler

100 kg 4 tekrar, 5,5 aylık sporcuyum, ronnie coleman'ın videosunda gösterdiği gibi yapıyorum ben. Bacaktan ziyade üst kısımlara etki etcek şekilde.

67 kiloyum maximum 80 kiloya cıkabildim 4x8 şimdilik ama daha cıkarım

bişey sormak istiyorum deadlift te kanca kullanıyomusunuz ben 70 den sonraki ağırlıklarda tutamıyorum ön kolum zayıf sanırım oyuzden

190 kg 3 tekrar yaptım amacım psikolojik olarak hazır oldugum bir gunde 210 kg tek tekrar... en azından 200 ü gecmek...

ilk hareket olarak yapacaksanız.. hafif kilo ile ii ısındırın vucudu

kaldırıs anında barı kaval kemigi ile ayak bilegi arasına yapısık olarak tutun. Ilk kaldırısı bel ile degil bacaga yük wererek yapın

dizler ve ayaklar iceri dönük olsun, dısarı donuk olursa yüksek kiloda dizinizi salonda bırakıp ewe donersiniz ona gore

en yukarıya kadar kalktıktan sonra geriye yatabildiginiz kadar yatın.. bu sayede beliniz oyuklasacaktır...

Kemer ve el strap i (kusak) mutlaka kullanın

Yuksek kilolarda ilk kaldırısta halterciler gibi patlamalı guc kullanarak bi anda kaldırısı yapın, agır dawranırsanız kalkmaz...

deadlift yaptıgınız gunlerde diger kanat antremanını hafif tutun. Barbell rowing - Dumble Rowing - T-Bar gibi hareketlerden uzak durun

OdnamoK dedi:
bir hafta önce 170 kilo denedim 20 santim kadar kaldırdım sonra .... maalesef olmadı ama bi dahaki idmanda şansı yok ağlatacağım oni...(kilom 76)

Geçen hafta 170'i yaptım, çok zorlandım :) ama oldu çok şükür. Bu haftada 160'ı 5 tekrar yaptım. :)

Ben ilk zamanlar bu hareketi sırt antenmanın peşine yapıyordum bel ve sırt kaslarının bir kısmını (rhomboid falan) çalıştırıyor ya

Tabi artık bacaktan sonra yapıyorum

Yeni yeni başladım sayılır genelde 60 kiloyla falan çalışıyorum şimdilik, geçen 88 (bar dahil) kiloyla denedim 8-10 tekrar çok zorlanmadım vede zorlamadımda zaten korkutucu bir egzersiz karın kaslarım zayıf bacaklarda zayıf sırt ve bel sağlam ama karın zayıf olunca desteklemez, zamanla arttıracağım bunu güzel bir egzersizdir kendisi severim

Aslına bakarsanız forumda görünce dahil ettim programıma :D

Teşekkür ederim

Arkadaşlar bu harekette barı yere değdirmek mi gerekiyor? Ben şimdiye kadar hep değdirmeden yapıyordum. İnternette bazı videolarda yere değdirerek yapıyorlar hangisi makbuldür acaba?

100 kilo 6 tekrar. Kilom 80. Dört haftadır deadlift çalışıyorum. :D Eskiden yapmazdım. Salaklık işte. :oops: (kendi adıma)

neden kanakt günlerinde deadlift tehlikeli?

190 kg 3 tekrar yaptım amacım psikolojik olarak hazır oldugum bir gunde 210 kg tek tekrar... en azından 200 ü gecmek...

ilk hareket olarak yapacaksanız.. hafif kilo ile ii ısındırın vucudu

kaldırıs anında barı kaval kemigi ile ayak bilegi arasına yapısık olarak tutun. Ilk kaldırısı bel ile degil bacaga yük wererek yapın

dizler ve ayaklar iceri dönük olsun, dısarı donuk olursa yüksek kiloda dizinizi salonda bırakıp ewe donersiniz ona gore

en yukarıya kadar kalktıktan sonra geriye yatabildiginiz kadar yatın.. bu sayede beliniz oyuklasacaktır...

Kemer ve el strap i (kusak) mutlaka kullanın

Yuksek kilolarda ilk kaldırısta halterciler gibi patlamalı guc kullanarak bi anda kaldırısı yapın, agır dawranırsanız kalkmaz...

deadlift yaptıgınız gunlerde diger kanat antremanını hafif tutun. Barbell rowing - Dumble Rowing - T-Bar gibi hareketlerden uzak durun

pump forever neden kanat çalıştıktan sonra deadliftten uzak durmalıyız veya kanat antremanından önce?benim proğramda kanat+bacak var.herhangi bi tehlike arz eder mi?

pardon biraz karmaşık oldu.demek istediğim şuydu:deadlift çalıştığımız günde kanat tan uzak mı duralım?çünkü benim proğramda kanat ve bacak aynı gün.ve kanattan sonra bacakta squat+deadlift giriyorum.proğramı mı değiştirelim yoksa aynı şekilde devam mı?teşekkürler.

deadliftte standart 80'le çalışıyorum.istesem rahat 120-140larla çalışırım.ama bel işi şakaya gelmez arkadaşlar.icabında spor hayatınız biter.bir arkadaşımın başına geldi.aman dikkat...

200 maxımalım var tek yani dead lift 200

kilom 74:)

Son düzenleyen: Moderatör:
bel sakata gelmesin diye epey uzunca zamandır 80 kg. standartla çalışıyordum ama son zamanlarda bu hareketten en ufak bir fayda görmediğime kanaat getirdim.vücudum iyice adapte olmuştu 80 kg. ye.
geçenlerde 100'e çıkardım fakat 100'de de istediğim zorlamayı yakalayamadım.
yeni deadlift standartım 120 kg.en az 3-5 ay kilo arttırımı yapacağımı zannetmiyorum.bu arada 120'den yola çıkarak 160-180 yapabilecek seviyede bulunduğumu tahmin ediyorum.
daha önce de söylediğim gibi,deadliftte maximumu aramayın.gereksiz hırslarla belinizi zorlamayın.
saygılar.

belim sakat olduğu için yapamıyorum ama yapmayı isterdim çok. deadliftin yerini dolduracak başka bir egzersiz de bulamadım malesef eksik kalıcak yapabileceğim bir şey yok

Back
Yukarı