Pazu çalışırken sanki boşa enerji harcıyorum...

bugolog

Üye
1-2 yıl önce 5-6 kilo dambıl ile çalışıyordum ve pazularımın şiştiğini ve çalıştığını hissediyordum. Ama şimdi 8-10 civarı kilolarla çalışmama ve yorulmama rağmen sanki hiç gelişmiyormuş gibi geliyor. Büyüdüğünü de sanmıyorum. Nerede hata yapıyorum sizce? 3 ayrı hareket yapıyorum pazılar için. Elimi dizime dayayıp dambıl kaldırmak, dambılları ayakta yan tutup kaldırmak, ve dambılları ayakta düz tutup kaldırmak. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
 
sürekli aynı ağırlıklarla çalışırsan çalıştığın ağırlık iyi bir rakam bile olsa kaslar bir süre sonra tepki vermeyi azaltır
burada gelişimi devam ettirebilmen için 3 seçeneğin var
1.si ağırlığı arttıracaksın
2.si ağırlığı arttırma gibi bir imkanın yoksa gerilimi arttıracaksın,yani hareketi normalde yaptığından çok daha yavaş şekilde ve dambılı kaldırırken yukarda 1 saniye bekleyerek sıkıştırma yapman gerekir
3.seçenekte setler arası dinlenme süresini saate bakarak her antremanda dahada kısaltarak yapman gerekir
ama uzun vadede ağırlık arttımak şarttır bunlar sadece ağırlık alma imkanın yoksa bir süreliğine gelişimini devam ettirir
 
Dambillari kaldırmak için kaldırma hissederek kaldır zorlandigin yerde hafif yardim yap. Yani dambillari eğilip bukulerek zoru zoruna kaldirirsan hareketten calarsin ve tam verim alamazsın.
 
Pazularda en önemli detay her sette ağırlığı arttırmaktır gerekirse 5 gerekirse 2.5 ama bir şekilde her sette zorlansanız bile arttırın biceps için en önemli gelişim detayı bence budur.
 
Back
Yukarı