Patates kavurma

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve ruthlesss tarafından 9 Ekim 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. ruthlesss
    Offline

    ruthlesss Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    102
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    0
    Eşsiz bir karbonhidrat kaynağı yemeği :) Hazırlanışı da gayet basit.


    İhtiyaçlar :
    - 3-4 adet patates
    - yarım yemek kaşığı salça
    - 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    - tercihe göre maydonoz

    Patatesleri ilk olarak haşlayalım. Küçük patates tercih ederseniz zamandan tasarruf edersiniz. Haşlanmış patateslerin kabuğunu soyalım ve bir tabağa kare kare kafamıza göre doğrayalım. Haşladığımız tencerede yağı ve salçayı kavuralım 2-3 dk boyunca. Daha sonra patatesleri içine atıp karıştıralım. İsteğe göre maydonoz da doğrayabilirsiniz. Çok pratik 30dk da hazır. Karbonhidrat ihtiyacı için birebir + maliyeti düşük.

    Her öğün kahvaltı da dahil yiyebilirsiniz. Çayla + yoğurtla + turşuyla çok güzel gidiyor. Şöyle bir şey oluyor : http://www.mutfakgunlugu.com/wp-content/uploads/2008/04/sog1.jpg
     
    eliasodd bunu beğendi.
  2. acer
    Offline

    acer Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2010
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    0
    ben patatesleri küp küp doğruyorum sonra tencerede yağ kızdırıyorum onda kavuruyorum biraz biraz yumuşamaya başlayınca patatesler az bi salca ekliyorum az da su ekliyorum o pişiyor sonlara doğru ortasinada 2-3yumurta kırıyorum. tuzuda yine sonda atıyorum güzel oluyo :D haşlayıp soymuyorum yani:) canım çekti be yapıyım bari yoğurtla iyi gider:D
     

Sayfayı Paylaş