Panik Ataklardan Kurtulmanın Yolları

Konusu 'Kültür Sanat Bilim Seyahat' forumundadır ve CENTAUR tarafından 16 Şubat 2007 başlatılmıştır.

  1. CENTAUR
    Online

    CENTAUR Guest

    Selam arkadaşlar size okuduğum bir kitabı tanıtmak istiyorum bulup okumanızı tavsiye ediyorum bu kitaptan sonra beslenmeme dikkat edip düzenli spor yapmaya karar vermiştim yaklaşık 3 sene önce agresif, depresif, panik, uykusuzluk gibi birçok problemleri yaşamış, psikiyatri ile ilgili birçok ilaç hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmuştum en son lustral kullanıyordum (hafif bir ilaç antidepresan) sonra bu kitabı okuyunca evvel Allah hayatım değişivermişti düşünüyorumda :roll: .

    Kitabın adı başlıktakiyle aynı, yazarlar: Shirley Swede ve Seymour Seppard Jaffe

    Esasında sadece panik atak değil, anksiyete bozukluğu, obsesif durumlar, aşırı sinirlilik veya stress gibi birçok psikolojik rahatsızlığın 7 aşamalı bir programla tedavi edilebileceğini anlatıyor kitap. Bunun vücut kimyasıyla nasıl alakalı olduğunu anlatıyor.

    Bu yedi aşamalı programın en kolayından başlanmasını tavsiye ediyor kitapta örnek olarak beslenmeden başlamış ve tavsiye etmiş hepsi araştırılmış kanıtlanmış yöntemler tamamen bilimsel

    1. Beslenme:

    Aşırı şeker yüklenmesi, artan insülin ve glikoz toleransı bununla alakalı olarak adrenalinin salgılanmasının artaması, yeterli B vitamini alınmaması, yeterli su içilmemesiyle laktik asidin vücuttan atılmamasıyla sonradan vücutta sodyum laktata dönüşüp bununda sinir sistemini etkilemesi gibi daha birçok çarpıcı konudan bahsediyor ve çözümleri sunuyor. Hangi besinleri nasıl kullanacağımız hakkında ayrıntılı birçok örnek mevcut. En çok etkilendiğimde şeker, beyaz un, ve yağ tüketimini kesip yerine enerji kaynağı olarak bol bol kaliteli karb. ve protein tavsiye ediyor hemde günde 6 öğün yenmesini öneriyor.

    2: Rahatlama :

    Rahatlama gevşeme, meditasyon, imgeleme, fiziksel ortamın buna göre hazırlanması, cesaret kazanma taktiklerini öğretiyor çok etkileyici şeyler var

    3. Egzersiz:

    Güçlü bir kalp, dolaşım sistemi, fiziksel yeterliliğin insana nasıl güven verdiğini ve iyi hissettirdiğini daha iyi bilirsiniz, kalbin kuvvetlenmesiyle aerobik veya anaerobik çalışmaların faydalarını bu bakımdan nasıl rol oynadığını toksinlerin nasıl atıldığı ilginizi çekeceğine eminim

    4. Doğru tutum:

    insanlardaki değişiklik tutumlarının değişmesiyle başlar diyor ve daha neler

    5. İmgeleme:

    Sadece hayal gücüyle ve imgelemeyle kendinizde nasıl cesaret, huzur, rahatlık ve motivasyon bulacağınızı anlatıyor

    6. Sosyal destek

    7. Manevi değerler

    Bu hususların her birinin kendi başına tedavi veya kişisel gelişim açısından etkili bulunmayacağı için bilimsel açıdan kabul edilemeyebilir ama bunlara kombine bir bütün olarak yöneldiğimiz zaman nasıl şifa bulduğumuzu veya yaşam kalitemizi ve sağlığımızı olumlu etkilediğini göreceksiniz diyorum.

    Yan etkilerinden ve bağımlılık yapmasından dolayı bazı hastalıkların ilaçla tedavisinin ne kadar gereksiz ve zararlı olabileceğini söylüyor, ayrıca doktorlara yedirilen servetlerde cabası.
    Bir hastalık için bir ilaç kullanıyorsunuz ama onun yan etkisi başka bir rahatsızlığa yol açıyor ve ömürboyu sizi esir alabiliyor.

    Ben çok beğendim kitabı herkesede tavsiye ediyorum. Herkesin bu konuları öğrenmesinde fayda var illa problemli olmamız gerekmez.
     
  2. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    eline sağlık ve geçmiş olsun..ha buarada sağlık değilde kültür başlığının altına bu konuyu açmanda daha doğru olmuş..neden mi? başlığa aldanmayın..tamamını okuyun kitap tavsiyesi..
     
  3. CENTAUR
    Online

    CENTAUR Guest

    Saol diez, aslında bu tür konuları konu dışı bölümüne açmak daha kurnazca olur, genel kültür başlığı çokça gözden kaçan bir bölüm zannedersem, kendimden biliyorum çünki.
     

Sayfayı Paylaş