Ortasını Pişiremediğiniz Patatesten Bıkanlar İçin Gelsin | Buharda Patates

Cattleya

Yeni Üye
Evet patates yapmak biz sporcular açısından sorunlu çünkü çok sevdiğimiz kızartmayı yapamıyoruz onun yerine haşlama patatese yöneliyoruz ama onunda benim gözlemlediğim 3 dez avantajı var

-Çok uzun sürede oluyor biz sporcular için zaman çok önemli

-O kadar bekliyoruz çatalı batırıyoruz tamam oldu bu diyoruz ancak soyunca ortasının pişmediğini farkediyoruz

-Soyarken sıcaktan elimiz yanıyor :)

Bu dezavantajlardan dolayı güzelim nimet patatesten uzaklaşıyoruz,yapmıyoruz halbuki bu tarfle ohh be diyeceksiniz tıpkı benim dediğim gibi :)

Vereceğim tarif ve resim 1 tane uzun patatesten oluşmuştur siz yiyebileceğiniz kadar yaparsınız

- 1 tane patatesin kabuklarını soyup yıkıyoruz

- Resimdede görüldüğü gibi doğruyoruz,isteğe göre kızartma şeklinde,kalp şeklinde,yıldız şeklindede doğranabilir :p

- Teflon tencereye,tavaya yerleştiriyoruz ve su koyuyoruz çok az ama alt kısmını kaplayacak şekilde üstünü kaplıyacak kadar koymayın suyu

- Azcık tuz atınız ve kapağınıı kapayınız o suyun buharıyla pişecek

- Su kalmayana kadar bekleyiniz hafif tavaya yapışırsa daha güzel olur kızartma tadını alırsınız :) yaklaşık 10 dakika falan sürüyor o süredede güzel bir salata yapın ve afiyetle yiyiniz :)

Pişerken sizin için çektin :p

pica090.jpg


Buda son hali hiçbir fark yok hatta tadı bana daha güzel geldi yanında yeşillikle götürün.

Üsttekiler biraz yapışmış hafif yanık görüntüsü,tamamen yakmayacağımı bilsem hepsini o şekil yapıcam ama güvenemiyorum kendime yakarım diye :)

pica092.jpg
 
az suyla pişirirsenız çok daha lezzetlı oluyo benım annemde yaparda anca ogullarına yarın iş basa dustu hepsı RasAnt'ın sucu canımızı istetti :))
 
Son düzenleme:
Evet az suyla olacak zaten kaynarken çektiğim için fokurtusundan çokmuş gibi gelmiş olabilir ama azcık koydum yarım bardak anca oldu sanırım onun buharı yetiyor ;)
 
Son düzenleme:
benım bıldıgım kızartma 1 kılo yagda oluyo yemeklerıdemı öyle pisiriyon hahahahh neyse afıyet olsun kas olsun yg olmasın fılanmı desem :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:45 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:43 ----------

;);)bu arada hıc normal yaglı yemekte yemıyormusun?
 
  • Like
Reactions: Azi
;);)bu arada hıc normal yaglı yemekte yemıyormusun?

Benim memleketim Aydın zeytinyağı ve tereyağının en doğal en sağlıklı en temiz olarak temin edebileceğiniz sayılı yerlerin başında geliyor.Bu yaşıma kadarda ağırlık olarak zeytinyağıyla büyüdüm ve hala öyle gidiyor.

Ünide memleketten ayrı olduğum için tereyağını süpermarketlerden temin ediyorum sadece sütaş kullanıyorum,zeytinyağını gelirken getiriyorum o yüzden sıkıntı olmuyor :)

Vücudun yağlara ihtiyacı var hiç yağ olmadan olmaz bu 2 sağlıklı yağı yeterli derecede kullanmaya özen gösteriyorum şöyle özetlemem gerekirse

kahvaltıda yumurta pişirirken tereyağı kullanıyorum

Pirinç,bulgur,makarna yaparken tereyağı

Fasulye,mercimek,barbunya sulu yemeklerde zeytinyağı

Kuruyemiş spora gittiğim günler tüketiyorum.Zeytinyağı ve tereyağı haricinde aldığım tek yağ kuruyemişlerin içindekiler oluyor.Badem kaju antep fıstık favorilerim

Et çeşitleri yemek olarak yaparsam zeytinyağı kullanırım ama şu sıralar haşlamaya döndüm o bakımdan yağ kullanmama gerek kalmıyor özetle bu şekilde yağ kullanımım.

Kaliteli yağlar yağ yakımınıza yardımcı olur ;) ama kızartmalardan uzak durun !!! :)
 
Benim memleketim Aydın zeytinyağı ve tereyağının en doğal en sağlıklı en temiz olarak temin edebileceğiniz sayılı yerlerin başında geliyor.Bu yaşıma kadarda ağırlık olarak zeytinyağıyla büyüdüm ve hala öyle gidiyor.

Ünide memleketten ayrı olduğum için tereyağını süpermarketlerden temin ediyorum sadece sütaş kullanıyorum,zeytinyağını gelirken getiriyorum o yüzden sıkıntı olmuyor :)

Vücudun yağlara ihtiyacı var hiç yağ olmadan olmaz bu 2 sağlıklı yağı yeterli derecede kullanmaya özen gösteriyorum şöyle özetlemem gerekirse

kahvaltıda yumurta pişirirken tereyağı kullanıyorum

Pirinç,bulgur,makarna yaparken tereyağı

Fasulye,mercimek,barbunya sulu yemeklerde zeytinyağı

Kuruyemiş spora gittiğim günler tüketiyorum.Zeytinyağı ve tereyağı haricinde aldığım tek yağ kuruyemişlerin içindekiler oluyor.Badem kaju antep fıstık favorilerim

Et çeşitleri yemek olarak yaparsam zeytinyağı kullanırım ama şu sıralar haşlamaya döndüm o bakımdan yağ kullanmama gerek kalmıyor özetle bu şekilde yağ kullanımım.

Kaliteli yağlar yağ yakımınıza yardımcı olur ;) ama kızartmalardan uzak durun !!! :)


benımde hayatımda zeytın yagı yok ya zorla yenı yenı alısıyorum tadına :((
 
Ben biraz değiştirdim bunu 2 tane havucu rendeleyip kaynattığımız tencereye attım . Çok fazla tadını almasın diye de 4-5 damla limon damlattım. Çok güzel oldu tavsiye ederim. Bir tavsiyem dhaa olacak . 10 dakika kadar sonra ateşi kapattiğiniz zaman kapağını kaldırmayın 5 dk kadar kendi buharında demlensin çok daha güzel oluyor.
 
Ben çok beğendim tarifi akıllıca ve pratik ;)

Bunu bu şekilde pişirdikten sonra tereyağın da kavlamak nasıl bir tat verir acaba ;)

Patates normalde beslenmemden çıkarttığım bir besin ama 2-3 hafta da bir canım çektiğimde denenebilir ;)

Teşekkürler tarif için :)
 
Evet güzeldi,dün bütün karbonhidrat ihtiyacımı bu patateslerden karşıladım.Bugün ise kabızlık ile mücadele etmekteyim...Teşekkürler..
 
Back
Yukarı