Ortasını Pişiremediğiniz Patatesten Bıkanlar İçin Gelsin | Buharda Patates

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Cattleya tarafından 15 Ocak 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. Cattleya
    Offline

    Cattleya Yeni Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2011
    Mesajlar:
    275
    Beğenileri:
    233
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Aydın
    Evet patates yapmak biz sporcular açısından sorunlu çünkü çok sevdiğimiz kızartmayı yapamıyoruz onun yerine haşlama patatese yöneliyoruz ama onunda benim gözlemlediğim 3 dez avantajı var

    -Çok uzun sürede oluyor biz sporcular için zaman çok önemli

    -O kadar bekliyoruz çatalı batırıyoruz tamam oldu bu diyoruz ancak soyunca ortasının pişmediğini farkediyoruz

    -Soyarken sıcaktan elimiz yanıyor :)

    Bu dezavantajlardan dolayı güzelim nimet patatesten uzaklaşıyoruz,yapmıyoruz halbuki bu tarfle ohh be diyeceksiniz tıpkı benim dediğim gibi :)

    Vereceğim tarif ve resim 1 tane uzun patatesten oluşmuştur siz yiyebileceğiniz kadar yaparsınız

    - 1 tane patatesin kabuklarını soyup yıkıyoruz

    - Resimdede görüldüğü gibi doğruyoruz,isteğe göre kızartma şeklinde,kalp şeklinde,yıldız şeklindede doğranabilir :p

    - Teflon tencereye,tavaya yerleştiriyoruz ve su koyuyoruz çok az ama alt kısmını kaplayacak şekilde üstünü kaplıyacak kadar koymayın suyu

    - Azcık tuz atınız ve kapağınıı kapayınız o suyun buharıyla pişecek

    - Su kalmayana kadar bekleyiniz hafif tavaya yapışırsa daha güzel olur kızartma tadını alırsınız :) yaklaşık 10 dakika falan sürüyor o süredede güzel bir salata yapın ve afiyetle yiyiniz :)

    Pişerken sizin için çektin :p

    [​IMG]

    Buda son hali hiçbir fark yok hatta tadı bana daha güzel geldi yanında yeşillikle götürün.

    Üsttekiler biraz yapışmış hafif yanık görüntüsü,tamamen yakmayacağımı bilsem hepsini o şekil yapıcam ama güvenemiyorum kendime yakarım diye :)

    [​IMG]
     
    ErdiE, SouL61, ZeusS_ ve diğer 5 kişi bunu beğendi.
  2. gerenımo
    Offline

    gerenımo Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2012
    Mesajlar:
    215
    Beğenileri:
    249
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    öğrenci
    offff canım ıstedı ya süper gözüküyor ;))
     
    Azi, onurr_535 ve Cattleya bunu beğendi.
  3. GencGrafiker
    Offline

    GencGrafiker Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.001
    Beğenileri:
    1.135
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Kocaeli
    Annem yapar hep kahvaltılarda,karabiberle pulbiberide atınca,tadına doyulmuyor :)
     
    Azi ve Cattleya bunu beğendi.
  4. onurr_535
    Offline

    onurr_535 Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2008
    Mesajlar:
    332
    Beğenileri:
    434
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    sana yok dıyettesın :)
     
    Cattleya, gerenımo ve Azi bunu beğendi.
  5. gerenımo
    Offline

    gerenımo Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2012
    Mesajlar:
    215
    Beğenileri:
    249
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    öğrenci
    dıyet akşamları geçerlı sabah yerım :))))
     
    onurr_535, Cattleya ve Azi bunu beğendi.
  6. Azi
    Offline

    Azi Yeni Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2011
    Mesajlar:
    488
    Beğenileri:
    2.003
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Bende sabah yapıcam bunu :)
     
    SouL61, onurr_535, gerenımo ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  7. gerenımo
    Offline

    gerenımo Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2012
    Mesajlar:
    215
    Beğenileri:
    249
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    öğrenci
    az suyla pişirirsenız çok daha lezzetlı oluyo benım annemde yaparda anca ogullarına yarın iş basa dustu hepsı RasAnt'ın sucu canımızı istetti :))
     
    Son düzenleme: 16 Ocak 2012
    Azi ve Cattleya bunu beğendi.
  8. Cattleya
    Offline

    Cattleya Yeni Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2011
    Mesajlar:
    275
    Beğenileri:
    233
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Aydın
    Evet az suyla olacak zaten kaynarken çektiğim için fokurtusundan çokmuş gibi gelmiş olabilir ama azcık koydum yarım bardak anca oldu sanırım onun buharı yetiyor ;)
     
    Son düzenleme: 16 Ocak 2012
    Azi ve onurr_535 bunu beğendi.
  9. gerenımo
    Offline

    gerenımo Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2012
    Mesajlar:
    215
    Beğenileri:
    249
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    öğrenci
    sen buna ne kadar yag koydun ya resmen parlıyo :)
     
    Azi bunu beğendi.
  10. Cattleya
    Offline

    Cattleya Yeni Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2011
    Mesajlar:
    275
    Beğenileri:
    233
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Aydın
    Yapılışını okumadınız sanırım 0 yağ :) ışıkların parıltısıdır o
     
    Azi ve gerenımo bunu beğendi.
  11. gerenımo
    Offline

    gerenımo Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2012
    Mesajlar:
    215
    Beğenileri:
    249
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    öğrenci
    ne bılım yazmadıgın bı ara gızlı gızlı koymussundur belkı sorayımda emın olayım :))
     
    Azi bunu beğendi.
  12. Cattleya
    Offline

    Cattleya Yeni Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2011
    Mesajlar:
    275
    Beğenileri:
    233
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Aydın
    Hehe yok yok koymadım :) yağla yapsam ne diye paylaşayım sitede bildiğin kızartma olur :)
     
    Azi ve gerenımo bunu beğendi.
  13. gerenımo
    Offline

    gerenımo Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2012
    Mesajlar:
    215
    Beğenileri:
    249
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    öğrenci
    benım bıldıgım kızartma 1 kılo yagda oluyo yemeklerıdemı öyle pisiriyon hahahahh neyse afıyet olsun kas olsun yg olmasın fılanmı desem :)

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:45 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:43 ----------

    ;);)bu arada hıc normal yaglı yemekte yemıyormusun?
     
    Azi bunu beğendi.
  14. hakan karakaya
    Offline

    hakan karakaya Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    67
    Beğenileri:
    38
    Ödül Puanları:
    0
    Ağzım sulandı şimdi. AÇenemin yan tarafları sızladı.
     
    Azi ve Cattleya bunu beğendi.
  15. Cattleya
    Offline

    Cattleya Yeni Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2011
    Mesajlar:
    275
    Beğenileri:
    233
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Aydın
    Benim memleketim Aydın zeytinyağı ve tereyağının en doğal en sağlıklı en temiz olarak temin edebileceğiniz sayılı yerlerin başında geliyor.Bu yaşıma kadarda ağırlık olarak zeytinyağıyla büyüdüm ve hala öyle gidiyor.

    Ünide memleketten ayrı olduğum için tereyağını süpermarketlerden temin ediyorum sadece sütaş kullanıyorum,zeytinyağını gelirken getiriyorum o yüzden sıkıntı olmuyor :)

    Vücudun yağlara ihtiyacı var hiç yağ olmadan olmaz bu 2 sağlıklı yağı yeterli derecede kullanmaya özen gösteriyorum şöyle özetlemem gerekirse

    kahvaltıda yumurta pişirirken tereyağı kullanıyorum

    Pirinç,bulgur,makarna yaparken tereyağı

    Fasulye,mercimek,barbunya sulu yemeklerde zeytinyağı

    Kuruyemiş spora gittiğim günler tüketiyorum.Zeytinyağı ve tereyağı haricinde aldığım tek yağ kuruyemişlerin içindekiler oluyor.Badem kaju antep fıstık favorilerim

    Et çeşitleri yemek olarak yaparsam zeytinyağı kullanırım ama şu sıralar haşlamaya döndüm o bakımdan yağ kullanmama gerek kalmıyor özetle bu şekilde yağ kullanımım.

    Kaliteli yağlar yağ yakımınıza yardımcı olur ;) ama kızartmalardan uzak durun !!! :)
     
    gerenımo ve Azi bunu beğendi.
  16. Azi
    Offline

    Azi Yeni Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2011
    Mesajlar:
    488
    Beğenileri:
    2.003
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Hocam ağzınızın tadını biliyorsunuz...
     
    Cattleya bunu beğendi.
  17. gerenımo
    Offline

    gerenımo Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2012
    Mesajlar:
    215
    Beğenileri:
    249
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    öğrenci

    benımde hayatımda zeytın yagı yok ya zorla yenı yenı alısıyorum tadına :((
     
    Cattleya ve Azi bunu beğendi.
  18. Fυякαη Acαя
    Offline

    Fυякαη Acαя Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2009
    Mesajlar:
    391
    Beğenileri:
    146
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Yer:
    Kemerburgaz
    Ben biraz değiştirdim bunu 2 tane havucu rendeleyip kaynattığımız tencereye attım . Çok fazla tadını almasın diye de 4-5 damla limon damlattım. Çok güzel oldu tavsiye ederim. Bir tavsiyem dhaa olacak . 10 dakika kadar sonra ateşi kapattiğiniz zaman kapağını kaldırmayın 5 dk kadar kendi buharında demlensin çok daha güzel oluyor.
     
    Cattleya ve Azi bunu beğendi.
  19. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    1.892
    Ödül Puanları:
    0
    Ben çok beğendim tarifi akıllıca ve pratik ;)

    Bunu bu şekilde pişirdikten sonra tereyağın da kavlamak nasıl bir tat verir acaba ;)

    Patates normalde beslenmemden çıkarttığım bir besin ama 2-3 hafta da bir canım çektiğimde denenebilir ;)

    Teşekkürler tarif için :)
     
    Cattleya ve Azi bunu beğendi.
  20. Azi
    Offline

    Azi Yeni Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2011
    Mesajlar:
    488
    Beğenileri:
    2.003
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Evet güzeldi,dün bütün karbonhidrat ihtiyacımı bu patateslerden karşıladım.Bugün ise kabızlık ile mücadele etmekteyim...Teşekkürler..
     
    Cattleya bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş