Omuzlarım öne gidiyo gibi?

tunerboy

Yeni Üye
Arkadaşlar 7 aydrı bb yapıyorum omuzlarım çne doğru gidiyo yani omuzlarım önde normalmi sizce ?

Öne derken ? Omuz başları filan mi ? Resim koyarsanız daha iyi yorumlanabilir.

sırt çalışmadaki hareketler onu düzeltmede biraz yardımcı oluyor birde oturmanda yürümende fln normal düz durmaya dikkat etmelisin bende de biraz var dediğin şeyden ama genetikten de kaynaklı sanırım onun pek bi çaresi bulunmuyo :)

o zaman dediğim gibi sırt hareketlerinden bazıları onun için faydalı da şu hareketlerin isimleriyle pek yakın değilim :) neyse onlara bak, çalışmanda da sebep olabilcek şeylere dikkat et bikaç ay sonra bile sıkıntı varsa hala doktora fln gidebilirsin

1. kambur duruyorsun

2. ön omzun çok gelişmiştir

arka omuz ve dik durarak sorunu çözersin.

Bende de var aynı sorun sağ taraf daha aşağıda gibi duruyor öne doğru çıkık gibi . Bunun sorumlusu da Rhomboid denen omuzu arkaya çeken kastir . Sol taraftaki rhomboidin sağa göre daha güçlü olması sebebiyle bir omuz normal gözükürken diğeri kasın zayıflığından aşağı düşükmüş gibi duruyor . Çözümü için sırt antrenmanlarında ortalama ağırlıkla her iki tarafa da hareketleri yedirerek yapmak gerekiyor çözülmeyecek bir sorun değil ama zaman alacağı kesin

Arkadaşlar kabadayı gibi omuzlarımı geriye çektiğimde sorun olmuyo kendimi öyle durmayamı alıştırmalıyım yoksa omuz veya sırt programımdamı bi yanlışlık var acaba ? 2 aydırki bu şekilde

İlk mesajimda belirttim tamamen SIRT-TRAPEZ kaslari ile alakali bir durum. İç sırt yani rhomboidlerin diğer kas gruplarina oranla güçsüz olmasindan kaynaklanıyor. Bunu çözmenin en iyi yoluda orta bir ağırlıkla cable row, dumbbell row , barbell row yapmaktır . Orta ağırlıktan kastım hareketi tam olarak hedef kaslara yedirerek yapılabilecek ağırlıktır.

• Like
Reactions: dmr
İlk mesajimda belirttim tamamen SIRT-TRAPEZ kaslari ile alakali bir durum. İç sırt yani rhomboidlerin diğer kas gruplarina oranla güçsüz olmasindan kaynaklanıyor. Bunu çözmenin en iyi yoluda orta bir ağırlıkla cable row, dumbbell row , barbell row yapmaktır . Orta ağırlıktan kastım hareketi tam olarak hedef kaslara yedirerek yapılabilecek ağırlıktır.

igin için teşekkür ederim sırt parçalandıktan sonra olamaya başladı. hocama sordum zayıf omuzlarında baya parçalanmış ondan dedi kio aldıkça düzeliceek diyo ama bakalım.
Ama ilgin için teşekkür ederim 65 kiloyum 10 kilo alana kadar sabredicem teşekkürler.

Back
Yukarı