Omuzda 'no pain no gain'?

Konusu 'Vücut Geliştirme & Fitness' forumundadır ve derwish tarafından 26 Şubat 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. derwish
    Offline

    derwish Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    60
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Başlık biraz kolpa oldu sanırım.. İlk aklıma gelen buydu.. Neyse sorum şu.. Göğüs, sırt, mide vs.. omuz harici bölgelerde sıkı bir antremanın ertesi günü mutlaka hamlama (acı) oluyor, ancak omuza ne kadar yüklenirsem yükleneyim ertesi gün hiçbir acı hissetmiyorum. Acaba omuzu yeterince zorlayamıyor muyum diye düşünüyorum?? Omuz kaslarının böyle bir karakteri mi var yoksa??
     
  2. NİKE
    Offline

    NİKE Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2006
    Mesajlar:
    904
    Beğenileri:
    1.586
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    MÜHENDİS
    baslık hadı neysede ılk cumle bıraz garıp..

    omuz kasları uyarı için sureklı gerılım ısterler.agırlıktan cok onemlı olan hareketı nızamı ve omuz kaslarını yakana kadar yapmaktır.yanı yana acısı 15 kıloluk dambıllarla 7 kere yapacagına 7.5 kg lık dambıllarla 15 20 yapmayı tercıh ederım.

    yazdıgımız cumleler ıcın bıraz daha dıkkat,Türkce'mizi koruyalım

    daha ayrıntılı bılgı ıcın bu lınkı okuyabılırsın
    saygılar.
    https://www.bodyforumtr.com/vbforum/ri-omuz-ba-lar-p-t9119.html
     
  3. hasjay
    Offline

    hasjay Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2007
    Mesajlar:
    117
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    0
    omuzu yakmak istiyorsan gerilimi max seviyede tutman gerekir...kadırabileceğin bir kiloyla 4 x 12 tekrar yaparak istediğin yamayı sağlayabilirsin...kolay gelsin
     
  4. derwish
    Offline

    derwish Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    60
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Kastettiğin kolpa kelimesiyse eğer, o kelimeyle ne demek istediğimi anladın sanırım.. (Kolpa : birşeyin kötü taklidi..) Verdiğin başlığı yüz kere okudum.. Sorumun cevabını karşılamıyor. Lütfen gereksiz eleştiriler yerine soruya odaklanalım.. Verecek cevabımız yoksa cevap vermek zorunda da değiliz.. (Türkçe dersi vermeye niyetlendiysen önce dahi anlamındaki 'de' yi ayrı yazmayı öğren..) Kimsenin burda mükemmel bir Türkçe kullandığını düşünmüyorum.. Kaldı ki ben yazıma yeterince dikkat ederim..
     
  5. NİKE
    Offline

    NİKE Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2006
    Mesajlar:
    904
    Beğenileri:
    1.586
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    MÜHENDİS
    sayın arkadasım

    kolpa kelimesi argo ve kaba bir kelime olduğu için sana bunu yazdım.senin için değilse bunu bilemem.

    sana verilecek cevap yazdığım cümleler,artı yüzlerce defa okudum dediğin baslıktaki ilk açıklamalar. ne sordun ?

    "Neyse sorum şu.. Göğüs, sırt, mide vs.. omuz harici bölgelerde sıkı bir antremanın ertesi günü mutlaka hamlama (acı) oluyor, ancak omuza ne kadar yüklenirsem yükleneyim ertesi gün hiçbir acı hissetmiyorum. Acaba omuzu yeterince zorlayamıyor muyum diye düşünüyorum?? Omuz kaslarının böyle bir karakteri mi var yoksa??"

    cevap ne sana verilen,
    okumanı tavsiye ettiğim link

    Omuz başları slow twitch dediğimiz yavaş kasılan ve zor yorulan, daha düşük kuvvete sahip kas hücrelerinden oluşur. Kırmızı kas fiberleri(slow twitch) fast twitch'lerin aksine yüksek ağırlık ve patlamalı çalışmalara karşı fazla hipertrofi yani kas gelişmesi göstermezler. Bu açıdan kalfa da oldukça benzemekte deltoidler.

    Yani bu ne demek?

    Diğer kas hücrelerinde geçerli olan genel kanının aksine omuzlarımızı yüksek ağırlık ve az tekrarla vurmayacağız. Omuzların büyümek için ihtiyaç duyduğu şey uzun süreli ve kesintisiz bir gerilim.

    Her bölge için başlangıçta güç arttırıcı egzersizlerin, ağırlık arttırma çabasının önemli olduğuna inanıyorum. Omuz içinde yeni başlayanlar bu genel kurala uyup, piramit setler ve patlama çalışmalarıyla kaldırdıkları ağırlıkları yükseltmeye çabalamalılar. Benim yazacaklarım ise bu başlangıç seviyesini aşan, her yer büyüyor ama bir omuzlarım kaldı diyenler için.

    Amacımız uzun süreli gerilim demiştik. Şimdi en bilinene hareketler için bunu nasıl gerçekleştireceğimize bakalım.

    Enseye Press:

    Enseye press en tememl omuz hareketi olarak bilinir. Military press, shoulder press gibi diğer omuza yönelik press hareketlerinin hepsi için enseye press için yazdıklarımı uygulayabilirsiniz.
    Enseye press’te gerilimi daimi kılabilmek için yapmanız gereken şey, ağırlığı en tepeye kaldırdığınız da dirsekleri kilitlememek. Dirsekleri kilitlediğimiz anda gerilimi kastan alıp eklemlere veriyoruz çünkü. Bir çok sakatlığa gebe olan bu hareketi yavaş çalışmak ise hem gerilimi daha şiddetli hale getirecek, hem de rotator arızalarının onune geçecektir. Barı indirirken, ense köküne kadar değil de türk kemiği noktasına kadar indirmeye özen gösterin.

    Lateral Raise:

    3 parçalı omzun, yan kısımları için en önemli hareketlerden biri.
    Çok yapılan bir yanlış bu hareketi yüksek ağırlıklarla yapmaya çalışmaktır. Lateral raise bir izolasyon hareketidir. Burada enseye pressden çok daha kontrollü çalışmalıyız. Bunun için lateral raise’i oturarak yapın. Kollar dirseklerden hafif kırık olsun ve yavaş çalışın. Lateral raise’i yüksek girmeye çalıştığımızda karşımıza çıkacak en büyük problem, ağırlığın büyük kısmını trapezlerin yüklenmesi olacaktır. Trapez kaslarının çok kuvvetli olduğu düşünülürse, zamanla yükün neredeyse tamamını trapezle “fırlattığımız” için omuzlar daha da geri de kalacaktır. Trapez etkisini minimuma indirmek için şöyle bir yöntem var. Ağırlıkları kaldırırken, her 30 derecede bir durun ve momentumun etkisini sıfırlayın. Bunu indirirken de tekrarlayın. Analayaağınız üzere bunu yapabilmek için ağırlığı düşük seçmeniz gerekecek.

    Upright row:

    Upright row da lateral raise ile birlikte önemli bir yan omuz hareketi.
    Bunda dikkat etmemiz gereken 2 şey var. İlki, barı çene altına kadar çekmeye çalışmamak, diğeri de barı omuz genişliğinde tutmak. İkisi de, trapeze yük binmemesi için önemli. Dar tutuş zaten asıl trapezlere yönelik bir hareket. Ve yine barı belli bir seviyenin üstüne çektiğimizde işin geri kalanını daha çok trapez yapıyor ve omuz üzerinde o çok istediğimiz gerilimi kaybediyoruz.

    Ön omuz ve arka omuz için yapılan açış hareketlerinde de, lateral raisedeki mantık geçerli.

    Genel olarak ekleyeceğim bir kaç nokta daha var. Setlerinizi mümkün mertebe başarısızlık noktasına kadar götürün. Bu, zor uyarılan omuzlar için gerekli. Ayrıca, özellikle incline press gibi göğüs hareketlerinin ön omuzu vurduğunu unutmayın. Omuz çalışıp ertesi gün göğüs girmek gibi hatalar yapmayın. Omuz uzun süreli gerilim istediği gibi düzgün bir dinlenme de ister. Hatta sıkı bir inclinecı iseniz, front raise’e gerek ile kalmayabilir. Sadece yan ve arka omuzu çalıştırmanız yaterli olacaktır. Omzu press hareketleri ve göğüs günü yapılan incline bench press zaten ön omuzu yeterince zorlayacaktır.

    Son olark tekrar hatırlatıyorum.
    Omuzlarınızın istediği uzun süreli, acılı ve şiddetli bir gerilim. Onlara istediklerini verin ve karşılığını alın..


    sorunun cevabı bu okudum dediğin yerde,sen dikkatli okumamıssın,yazan arkadaşların genelide bunu yazmıs sana.

    bu yazdığın konuda bir çok mesaj var ,gereksiz eleştiri yok,soruya odaklanılp gerekli cevaplar verilmiş,olsa olsa senin forumda çokca anlatılmış bir konuya tekrar başlık açman var..

    saygılar dilerim.
     
    marthel, supersport, Reddie ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  6. Reddie
    Offline

    Reddie Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.214
    Beğenileri:
    388
    Ödül Puanları:
    93
    NIKE in actigi M & F Dergisinin ön arka orta omuz icin idmanları var onlari bir dene
     
  7. Coleman Trebor
    Offline

    Coleman Trebor Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2006
    Mesajlar:
    618
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    omuzların ağrımaması doğal ben omuzlarımı zorlukla ağrıtıyorum çok nadir oluyor diğer kaslar gibi değil
     

Sayfayı Paylaş