merhabalar arkadaşlar foruma henüz üye olmuş bulunmaktayım hayırlu ugurlu olsun öncelikle geniş içerikli ve bilgi kaynayan bir site olmuş.
Soruma geliyim hemen;
Tam tarih olarak 27 mart günü ciddi bir bisiklet kazası atlattım bugün tam tamına 4 ay geçmiş üzerinden.Kazadan bahsetmem gerekirse kardeşimin ince bir kazagı vardı ve bisikletin ön direksiyonuna bağlamıştım

armutluda hafif meğilli rampa dan aşağı hafif bir ayakda hızlanma temposuna giriştim ve bir ses duydum.Tabiki kazagın tekere sürtünme sesiydi ve sesin nerden geldiğine bakmak için öne doğru tam bir gerizekalı gibi eğilmemle beraber sesin kesilmesi bir oldu

O anda bir mancınığın beni fırlattığını hissettim.Sol omuzun üzerine 85 kilo ile hızlı iniş yaptım ve haliyle omuzda kırık ve çıkık meydana geldi.Bunu anlatmamın sebebi şu anki halime şükrediyor olmam ve o gune tatlı bi anı olarak bakmamdan kaynaklanıyor

Herneyse;
2 aylık ciddi bir fizik tedavisi ile omuzumdaki çevre kaslarını geliştiğini söylediler+ hareket kıtılılıgını açmada %30 luk bir artış alabildim.Kolumun açılıcagı hissi cok yuksek bende ve moralimi o yonde hiç bozmak istemiyorum.Evde yaptıgım germe egzersizleri cok iyi geliyor ve ısındıkca daha kolumu cok daha rahat ve ağrısız bir şekilde açabiliyorum.Fiziğe ilk gittiğimde 300 gr lık bir objeyi bile tutup sıkamaz kaldıramaz haldeydim.Şuan ise 5kg dumbell ıgüz vererek kaldırabiliyorum.Konu ile ilgili sormak istediğim şudur;
Doktor tedavinin bittiğini ve kolumu zorlayabilecegimi soyledi.Fakat bu zorlama elbetteki fazla olmamalı.Yüzebilirsin dedi.Çıkıkla ilgili ise bağın mr sonuclarında yırtılmadıgını söyledi.Yinede zorlamamam konusunda ısrar etti.Çekme ve fırlatma hareketlerinden sakınmamı söyledi.
Body salonuna yazılabilirmiyim diye sordugumdada sakıncası yok dedi.Benim siz değerli arkadaşlardan öğrenmek istediğim evde 2 kiloluk dumbellar ile bazı videolardan izlediğim hareketleri yapmaya calısıyorum.Set lere uyup duzenli bir tempoda ilerlemek istiyorum fakat bunu yapmamalımıyım sizce?Germe egzersizlerine devam edip uzun bir süre yük bindirmemelimiyim?Yanlız dumbellarla yaptıgım hareketlerde kol ısındıkca cok daha fazla gerebiliyorum kolumu fakat yoruldukdan sonra kolumu serbest bıraktıgımda hiç bir sorun yok.Sadece kol dinlendikden sonra kaldırırken kolun kitlendigi yerde bir agrı oluyor tekrar yaptıgımda ise hareketleri tekrar bir rahatlama ve hareketde extrem bir germe söz konusu.Evet arkadaşlar sizce doğru yapmıyormuyum.Eger doktorunda dediği gibi kolumu zorlayabiliceksem body salonuna yazılmam sizcede dahamı doğru olur.Sakatlanan insanlara hafifletilmiş bir kurs geçilebilirmi?Şimdiden çok teşekkürler arkadaşlar.Yazı çok uzun olduysa affınıza sığınıyorum.
Genişletmek için tıkla...