Omuz Sirt sivilceleri

Body ile ugrasan, Fitness`e gidenlerin %80`inin sirt ve omuzlari temiz degil, nedense hep sivilceli olur. Ne yazikki bende basladigimdan sonra bu problem basladi acaba nedir nasil bir cözüm yolu izlenmesi lazimdir?

Bunun birçok nedeni olduğu gibi yoğun suplement kullanımına bağlı olarak karaciğere aşırı yüklenmeden kaynaklanabilir. Yine steroit kullanımına bağlı olarak bu tür yan etkiler ortaya çıkar. Bunlar için gerekli anti oksidan maddeler kullanılabilir. A vitamini desteği , milk thistle (deve dikeni) , yine dht için Saw palmetto gibi ürünler kullanılabilir. Bunların dışında bu tür sivilceler alerjik veya ergenliğe bağlı olarak ta olabilir.

bende tek tük cıkıyor ama sanırım ergenlıkten yaş 18 cunku spordan oncede cıkardı

ek besınde kullanmıyorum proteıon tozu vb seyler umarım gecer yazın pek olmuyor denız ve guneş kurutuyor

arkadaşlar bu sorun bndede var malesef omuzumda ve sırtımda sivilceler var doktor güneş banyosu falan yaptr dedi de yazı beklioz bakalım nolcak

çinko bir miktar azaltıyor diye biliyorum ancak tam olarak bilenler bi yorum getirsin.

bende spor yapmazken de vardı ancak spor+protein kullanımı artınca sivilceler de artıyor.

karaciğer rahatsızlıklarının belirtisi olabilir bu arada. ciddiye almak lazım

Bende de ergenliğe bağlı olarak var. Deniz (tuzlu su) ve güneşin azalttığı dikkatimi çekti geçen yaz. Buna bağlı çözümler kullanılabilir.

hormonlarla alakalıymış sivilceler televizyonda doktorum programında duydum hormonları fazla olanlarda silvilce fazla oluyormuş ancak hangi hormanlar onu bilgimiyorum.Gnc nin deve dikeni ekstresini kullanmıştım oldukça iyi geliyor bilginize

genelde karaciğerden kaynaklı oluyor. yoğun supplement kullanımları buna yol açıyor. bir hastahaneden karaciğer tahlili yaptırmalı. eğer sorun yoksa o sivilcelerin daha başka sebepleri vardır. orne vrmek gerekirse sırtında sivilce nedir bilmeyen biriyim. ama bir donem nnitro - tech proteini kullandım ve sırtımda asırı bir sivilcelenme olduğunu farkettim. biter bitmezde bıraktım :D . daha başka wheylerde kullanmıştım ama onlar yapmamıştı . içinde her ne varsa sanırım dokundu. zaten bırakıncada 2 hafta içinde hepsi kayboldu. konuyla tam alakalı değil belki ama gerçektende whey proteinin otesindeymiş onu anladım :D

Arkadaşlar bu sırtta ki sivilceler diye tabir ettiğimiz şeyler fazla et ve yumurta tüketiminden kaynaklanıyor.Yumurta o kadar çok etkilemese de ki etkisi var tabiki et ve et ürünleri özellikle kırmızı et sırtta ve omuzdaki sivilceleri tetikliyor.Hele ki bu hangi et çeşidi olursa olsun tavuk,dana vb. közde pişirilmiş'se et sırrtaki sivilcelerin oranı 2 katına kadar çıkabiliyor tabi fazla tüketim söz konusu olursa.Ayrıca kreatin kullanan kişilerde bu sorundan çok bahsediyorlar.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:41 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:37 ----------

Ayrıca banyo ederken sırt bölgemize pek önem vermeyiz bazılarımız.Çünkü; ulaşılması zor bir bölge sadece su ile dezenfekte etmek yeterli olmuyor.Sırt bölgemizi sabunla yıkamak da sivilcelerin azalmasında etkili sabunun kurutucu etki yapması daha sağlıklı olur.Kükürt sabunu işe yaramış olabilir belki ama her bünye kabul etmeyebilir.Çünkü kükürt sabunu fazla kullanıldığında yağlı ciltli insanlarda genelde ters etki yapıp cildi daha da yağlandırır bu da sırttaki sivilcelerin sayısını arttırır.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:43 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:41 ----------

Kaşar yemek'te sırttaki sivilceleri en çok tetikleyen 2. etkendir.

ben enginar tableti kullanıyorum sabah 1 akşam 1 sivilcelenme olmuyor, bu karaciğeri temizliyor özellikle kür döneminde herkese tavsiye ederim

Fazla yemek yenildiği takdirde vücut dışa atamadıklarını sivilce olarak vücutun sırt kısmına atar.

Fazla yemek yenildiği takdirde vücut dışa atamadıklarını sivilce olarak vücutun sırt kısmına atar.

Vücut neleri, hangi yollara dışarı atamıyormuş; ve bunları neden, hangi şekilde sırta atıyormuş?
Nereden bu kanıya vardınız ciddi bir dayanağınız varsa paylaşınız.

Son düzenleme:
Kendimden biliyorum herhangi bir dayanağım olmadığı gibi denemenizi tavsiye ederim.

Bende de var bu dert. Supplement kullanınca başladı diyemem çünkü yıllar önce de vardı aynı problem. Çocukken ciddi güneş yanığı olmuştu omuz ve üst sırtımda. En iyisi bir cilt doktoruna gitmek. Cilt kanseri bile olabileceğini okumuştum bu durumda.

Sırtınız veya vücudunuzun diğer bölgelerinde çıkan sivilceler için tetra kullanabilirsiniz. 250 ve 500 mg'lık tabletler halinde satılmaktadır. 1 hafta kullanmanız yeterli sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır. Çok yüksek oranda bulunanlar 2 kutu kullanabilir. Günde 500 mg 2 tablet almanızı öneririm. Ayrıca orla bölgede kuruluk yaşanmaması için b kompleks ve bol içmenizi öneririm.

Back
Yukarı