omuz sakatlığına önerileriniz

Konusu 'Sağlık & Sakatlanma' forumundadır ve remedy1014 tarafından 17 Haziran 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. remedy1014
    Offline

    remedy1014 Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    merhaba,
    ben bu forumda yeniyim omzumu sakatladım ve iyileşmesi için önerilere bakıyordum ve flexlorun omuz sakatlığında yazdığı konuyu okudum ve bana yardımcı olabileceğinizi düşündüm

    öncelikle sakatlığın nerede olduğunu bilmiyorm ama nasıl sakatladığımı anlatıyım
    üst göğüs girerken omzum yerinden çıkmış gibi oldu bende bar düşmemesi için yavaş yavaş karnıma indirdim omuz sonra yerine oturdu ama çok fazla ağrı vardı ve hareket ettiremiyordum.
    görünürde morarma yoktu ama kolumu hareket ettiremiyordum 2gün boyunca buz tedavisi uyguladım ve askı taktım şuanda kolum iyi durumda ve hareket ettirince ağrı olmuyor bende spora gitmeyi planlıyorum ama sakatlığımın kalıcı olmaması için önerilerinizi istiyorum ne gibi bir tedavi uygulayım yardım ederseniz çok sevinirim
     
  2. fixxer_61
    Offline

    fixxer_61 Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    15
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    aynı sorun bendede oldu üst göğüs çalışırken omuzum sanki ayrılıp yerine oturdu 2 gün ağırdı ben devam ettim 5 aydır çekiyorum hala ağrı var bende en sonunda 2 ay filan ara vermeye karar verdim doktora bi görün derim geçmiş olsun
     
  3. Ferhat AYDIN
    Offline

    Ferhat AYDIN Yeni Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2008
    Mesajlar:
    206
    Beğenileri:
    111
    Ödül Puanları:
    0
    Bu konuya antrenörün ne diyor?
    Kesin bi doktora gitmeyi unutma...
     
  4. remedy1014
    Offline

    remedy1014 Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    aynı şekilde bende çalışmaya devam ettim cok fazla ağrı yapmaya başladı bende doktora gittim 3hafta kadar spor yapmamamı söyledi bende bu hafta yeniden başladım ağrılar azaldı gene bazı hareketlerde ağrı oluyor ama eskisinden çok daha iyi
     
  5. antikor91
    Offline

    antikor91 Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ben hentbolcuyum aynı bölgeden bende sakatlandım hemde aynı gün ikikez omzum sanki çıkmış gibi oldu sonra yerine geri geldi.

    sakatlanan bölge ratator cuff. 2 aydır ağrıdan tam anlamıyla kurtulamadım ama ağırlık antrenmanına devam ediyorum.

    [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]ROTATOR CUFF
    Tendonları omuz etrafına yapışan 4 kası içine alan kas grubuna verilen isimdir. Bu kaslardan supraspinatus kası omuzu kaldırma, subscapular kas omuza internal rotasyon yaptırma (içe doğru dönme), infrasupinatus ve teres minor kasları ise omuza eksternal rotasyon yaptırma (dışa doğru dönme) hareketinde görev alırlar. Omuzun ağırlıklı kullanıldığı spor branşlarında aşırı kullanımlar sonucu rotator cuff tendiniti (tendonun iltahabı) veya zorlanması sonucu tendonun yırtığı sık rastlanan sorunlardandır.
    En sık rastlanan şikayet üst kol dış yan ağrısıdır. Ağrı sıklıkla gece ve baş üzerinde yapılan omuz aktivitelerinde artar. Tenis, halter gibi aktiviteler sıklıkla ağrılıdır. Omuzda tıkırdama tarzı ses duyulabilir. Omuz kuvvetindeki yetersizlik sıklıkla rotator cuff�ın yırtılması ile sonuçlanır. Hastanın omuz konusunda uzmanlaşmış bir hekim tarafından değerlendirilmesi gerekir. Muayene ve MRI (Magnetic Resonance Imaging) tanıda önemli bir yere sahiptir.
    Hastaların %70�i cerrahi gerektirmeden tedavi edilebilir. Omuzu zorlayıcı aktivitelerden tedavi sürecince kaçınmak gerekir. Doktor önerisi doğrultusunda antienflamatuar ilaç, soğuk uygulama ilk yapılacak şeyler arasında yer alır. Ağrı belirli bir oranda azaldıkdan sonra doktor önerisi ile rotator cuff rehabilitasyon egzersizlerine başlanabilir. Birincil amaç sağlam kalan dokuyu güçlendirmektir.Beraberinde skapular (kürek kemiği) kasları da güçlendirmek gerekir. Tedaviden sonuç almak için Fizik Tedavi ajanlarının da tedaviye eklenmesi gerekebilir. Yapılan ciddi rehabilitasyona rağmen sonuç alınamıyorsa kortizon enjeksiyonu yapılabilir. Enjeksiyonun faydası enjeksiyonu yapacak olan hekimin bu konudaki tecrübesi ile yakın ilişki gösterir. 2-3 aylık tedavi sonucunda sonuç alınamıyor ise cerrahi girişim düşünülebilir. Cerrahiyi takiben uzman hekim nezaretinde rehabilitasyona hemen başlanılması gerekir.
    [/FONT]
     
  6. antikor91
    Offline

    antikor91 Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
  7. antikor91
    Offline

    antikor91 Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]AĞIRLIK ÇALIŞMASI YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR
    Omuz için yapılan ağırlık çalışmalarında sorunla karşılaşmamak için teknik açıdan dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Örneğin; pull-down hareketini omuz arkasına değil omuz önüne doğru yapmak, bench-press hareketinde dirsekleri omuz hizasının altına düşürmemek, her türlü harekette alet kolunu veya barı tutarken el ayası yüze bakacak şekilde olmalıdır.



    [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]ATICI VEYA YÜZÜCÜ OMUZU (IMPINGEMENT SENDROMU)
    [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Omuzun yoğun olarak kullanıldığı voleybol, tenis, basketbol, halter, sutopu, yüzme gibi branşlarda diğer branşlardan daha yoğun bir şekilde karşılaşılan bir sorundur. Sıkışma (impingement) olarak isimlendirilen bu durum, omuz veya baş üstü aktivitelerde omuzda hissedilen ağrı ile karakterize olan bir durumdur.
    [/FONT] [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Sıklıkla omuzun arka bölümündeki ağrıdan şikayet eden hastalar, fırlatma-atma tipi omuz hareketi ile ağrının artığını ifade ederler. Hastanın omuz konusunda uzmanlaşmış bir hekim tarafından değerlendirilmesi gerekir. Muayene ve MRI (Magnetic Resonance Imaging) tanıda önemli bir yere sahiptir.
    [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Öncelikli olarak rotator-cuff ve scapula (kürek kemiği) ile ilişkili kasların rehabilitasyon egzersizleri ile kuvvetlendirilmesi önerilir. Böyle bir çalışmayı takiben sonuç alınamıyorsa artroskopik cerrahi önerilebilir. Cerrahi sonrası sportif aktivitelere dönüş 6-8 haftalık bir sürece ihtiyaç gösterir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyonun ameliyatı takiben hemen başlaması gerekir. Tedaviyi takiben sıklıkla sporcular yaralanma öncesi performanslarına ulaşırlar.
    Böyle bir sorun ile karşılaşmamak için omuz esnekliği ve kuvvetinin yapılan aktivitelerin gerektirdiği düzeye getirilmesi gerekir. Ayrıca egzersiz öncesi iyi ıs
    [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]ınma ve germe yapılmalıdır.

    [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]OMUZ ÇIKIKLARI VE İNSTABİLİTE
    Omuz eklemi vücudumuzdaki en hareketli eklemdir. Dolayısı ile çıkmalara karşıda en korunmasız eklemdir. En sık görülen (%95) çıkıkları öne olanıdır (omuz öne gelir). Çıkık sonrası sık rastlanan şikayetler ağrı ve kola yayılan uyuşma hissidir. Çıkma sonrası omuzu zorlamadan askıya alarak, en azından gömleğin önünde bir iki düğmeyi açıp eli içeri sokarak (Napolyon gibi) en yakın sağlık kuruluşuna başvurmak gerekir. Bu süreç içerisinde ağrıyı azaltmak için omuz bölgesine soğuk uygulanabilir. En kısa zamanda omuzun uzman bir hekim tarafından değerlendirilmesi gerekir.
    Tedavinin seyri çıkığın derecesi ve oluşan hasar ile ilişkilidir. Sık sık omuz çıkması sorunu ile karşılaşıyorsanız omuzun uzman bir hekim tarafından değerlendirilmesi ve uygun tedavi programının seçilmesi gerekir.
    [/FONT]
    [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]
     
  8. Gray Wolf
    Offline

    Gray Wolf Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2008
    Mesajlar:
    533
    Beğenileri:
    267
    Ödül Puanları:
    0
    sana tavsiyem ratator cuff sakatlıklarını es geçme ağrılara kulak ver ve doktora git salondaki arkadaşım da senin gibi agırlık çalışmalarına devam etti ve suan o kadar ilerledi ki durumu ne yazıkki doktor %50 hareket kabiliyeti kaybı ve ameliyat dedi adam çok zorlamaktan koparmış tabi ilaçların da etkisi yok değil ;) sen sen ol omuz ağrılarına önemsemezlik yapma.
    geçmiş olsun...
     
    Son düzenleme: 6 Temmuz 2008
  9. antikor91
    Offline

    antikor91 Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ya doktora gittim kolum çıktı dedim kol çıksa yerine nasıl taktın dedi hemen kendi kendine düzeldi kolum dedim röntgen çektirdi röntgene baktı spazma olmuş önemli birşey yok dedi bi 2 ilaç yazdı 10 gün eline top bile alma dedi. ama bi bo k anlamıyolar doktorlar bu sakatlıklar sadece emarla anlaşılır röntgende kırık çatlak anlaşılır salak salak adamlar doktor oluyo.

    yarın özel hastahaneye emar çekilmeye gitcem .

    gray wolf teşekkürler önerin için.
     
  10. Gray Wolf
    Offline

    Gray Wolf Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2008
    Mesajlar:
    533
    Beğenileri:
    267
    Ödül Puanları:
    0
    özel hastaneye gitmekten daha onemlisi sporcu hekimi bulmaktır ülkemizde de spora ilgi çok az oldugundan ötürüdür ki bu doktorları bulmak samanlıkda iğne aramak gibi birşey diğer doktorlar çok bişi anlamıyor ne yazık ki...
     
  11. BOSNAK
    Offline

    BOSNAK Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2005
    Mesajlar:
    375
    Beğenileri:
    156
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    ist-izmir
    gray wolf sporcu hekimi bulmak konusundaki önerine katılıyorum fakat doktorlar bu işten anlamıyor olayı bence yanlış.. çünkü bazı doktorların uzmanlık alanı olmamasına rağmen kendi alanları dışında muayene yaptığına sahit oldum bu da onlardan kaynaklanan bir olay değil..gerçekten uzman doktora gidildiğinde bir yanlışlık yapacaklarını sanmıyorum...ssk lılar eczaneden ilaç alırken bile reçetedeki bazı ilaçları alamıyorlar çünkü uzman doktorun imzası gerekiyor bu da öyle bişey olsa gerek.
     
  12. Gray Wolf
    Offline

    Gray Wolf Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2008
    Mesajlar:
    533
    Beğenileri:
    267
    Ödül Puanları:
    0
    hayır ben uzman doktorlara da gitmiştim fakat gözle görünen bir cevap alamadım adamların dedikleri ağrın azsa hareket kabiliyetinde birşey yoksa biz bişi yapmıyoruz (bu laflar üç asağı beş yukarı klasiktir :)) ama benim kastettiğim uzmanlar piyasada sürüyle olanlardan birde sadece omuzda rotator-cuff sakatlıklarına bakanlar veya bir bolge üzerinde ihtisas yapanlar var ki onlara da lafım yok tabiki.

    hastaneye sporcu sakatlıklarından dolayı işiniz düşerse anlarsınız sporda da ve tabiki tedavide de ne kadar eksik oldugumuzu... Zaten sinan şamilin de rotator-cuff ü koptugunda adam direk almanya ya gitti tedavi için adam su anda aslanlar gibi sporunu yapıyo bizde ise malum :(
     
  13. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    derhal doktora görünmende fayda var. kırık kemiğin bile olsa vucut kendini onarır. önemli olan doğru müdahale.
     
  14. fixxer_61
    Offline

    fixxer_61 Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    15
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    hala aynı

    düzelmiyor 3 doktora gittim 3üde rongen çektirdi laftan anlamıyorlar kırık veya çatlak olsa ağrıdan durabilirmiyim düzelecek bi ağrı değil üstüne gitmeyin benden tavsiye kol resmen çöktü arka kolu zorlarken ordada bişi oldu moralim 0 ama salona gitmeden duramıyorum bidaha yerinden çıkaracam sonra gidip verecem doktorun eline
     
  15. Strong834
    Offline

    Strong834 Yeni Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    50
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar
    benimde omuzumda kas sıkışması var tam 1 yıldır çekiyorum
    yani spora başladığım gibi bırakmak zorunda kaldım (oradaki cahil haca sağ olsun) bu yazıyı yazarken bili ağrıyor doktora gittim film MRI falan yok jel verdi kas gevşetivi ve antiödem etkisi olan birde b1 b6 b12 vitamini
    jel sadece ağrıyı geçici olarak kesiyor vitaminde öyle
    ne yapmam lazım
    1 yılım boşa gitti doktorumu kesmeliyim yoksa bi öneriniz varmı
    yoksa kesecem lanet olsun bu modern tıbba
     
  16. gasparado
    Offline

    gasparado Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Arkadaslar merhaba benimde sag omzumda eklem yerinde bir agri oluyor ozellikle omuz antremanlarinda cok fazla rahatsiz ediyor omuz antremanina arnold press le basliyorum 3.sette hafif sizlamaya basliyor bir sonraki hareket olan military presste ise dayanilmaz hale geliyor hafif kiloyla calissam bile doktora gittigimde agri yapan yere igne vurdu bir tane jel ve 2 tane hap verdi odemi tedavi etmesi icin gecmezse mr cektirmem gerektigini soyledi ayni yer gogus antremanlarindada agri verirken iyi isindigim takdirde gogus antremanin omuza gore baya iyi geciyo ama omuz antremani icin ayni seyleri soyleyemiyecegim ne yazikki..bu agriyi yasayan tecrubeli arkadaslar varsa nasi bi omuz programi onerirler ya da press hareketlerini cikarirsam yerine hangi hareketleri koymaliyim cevaplarinizi bekliyorum..
     

Sayfayı Paylaş